Радев връчи третия мандат на БСП, ще има ли правителство?

Нинова: Разбираме отговорността си, ще положим всички усилия
Обновена: 27 авг 2021 10:28 | 27 авг 2021 09:37, Веселина Йорданова
275

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
 

Президентът Румен Радев връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на БСП.

Още по темата
Получи го лидерът на социалистите Корнелия Нинова, която дойде в Президентството с представители на партията.

Тя е упълномощена от партията да вземе мандата, с който БСП да определи кандидат за министър-председател.

Мандатът вече многократно беше определян като кризисен, защото е последен шанс за кабинет в рамките на този парламент.

Президентът Румен Радев напомни, че за него той има правото на избор и че е избрал БСП по много причини.

БСП е партия, която изповядва ценностите свобода, солидарност, справедливост, БСП съхрани откритост и диалогичност при досегашните усилия за съставяне на кабинет, но най-важните причини са хилядите почтени социалисти, които познавам, каза президентът.

Той изрази увереност, че те и вътрешнопартийната демокрация са гарант, че третият мандат ще бъде употребен за съставяне на правителство около ясни ценности, отчетен политически профил и безспорни познати на обществото личности.

България има нужда от лидерство, размиването на политическата отговорност зад експертна и друга подобна формула няма как да реши проблемите по разграждане на проваления властови модел, подчерта Радев.

Нинова заяви, че социалистите разбират отговорността, която поемат и ще положат всички усилия да съставят редовен кабинет с мнозинство в парламента, което да предприеме мерките за реформи, за промяна на досегашния модел на управление, да гарантира в следващите месеци стабилност на България и сигурност на българските граждани.

Знаем, че сме изправени пред предизвикателства като народ и ще опитаме как можем да дадем гаранции за сигурност и стабилност, ще опитаме всичко, каза лидерът на социалистите.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Корни сигурно е на гребена на въланта сега! :)
92
6
 
11
 
! Отговори
Mr . STARBUCKS преди 2 години
Наесен 2 в 1.... избори за Парламент и майдан за Радев !
91
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЛекарНинчето е имунизирана срещу медийния вирус....хахахахаха :)))
90
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 96 "Вие не разбрахте ли, че кюлчетата не са всичко, заради което народът го нарита?" Аз съм учил, че действията се преценяват по резултатите, та как върви "наритването"? Харесват ли ви резултатите? Не питам за отмъщения, това знам,че го можете, питам ве как виждате генерално обстановката в страната, подобри ли се?
89
3
 
4
 
! Отговори
избирател преди 2 години
Не...!!!
88
3
 
7
 
! Отговори
до АНОНИМНИТЕ преди 2 години
и като кЪк киро канадеца ще отнесе каквото и да било в политиката на България, освен присъдата му да не я лежи, а да го депортират в Канада
87
1
 
8
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Много ви моля, слагайте си маски, когато давате интервю между 20 човека !!!!!
86
3
 
14
 
! Отговори
до 93 преди 2 години
Кирчо е мушеник. Никой не го е страх от Кирчо. Хората се страхуват, че ще източат държавата. За момента 2 милиарда вече ги няма. Ще го разберете скоро.
85
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
89 тоя Кирил Петканов какво е? Някакъв нов хибрид на триглавата ламя на комунистическия преход ли? Я провери фамилията дали е Петканов и после се прави на агитатор.
84
5
 
6
 
! Отговори
съм за гъмза преди 2 години
До Анонимен 84 Каква партия на протеста е БСП бе,човек!?Те са най-яката опора на Герб!Толкова сте наивни,че повече няма на къде!!
83
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е оригиналната снимка за кюлчетата? Досега няма такава. Че е крадял и той, със сигурност. Но това си беше лъжа със снимката. Нито ще докажат нещо срещу него, нито ще му навредят кой знае колко ----///---- Та затова да го върнем на власт, така ли? :)))) Вие не разбрахте ли, че кюлчетата не са всичко, заради което народът го нарита? Даже не са и основното.
82
2
 
6
 
! Отговори
ееее преди 2 години
не можа да избяга от решетката, и връчи мандата на тази тетка.
81
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберасти, много ви е страх от Кирил Петков, защото ще отнесе най-вече вашата корумпирана клика. Треперете, неизбежното идва.
80
3
 
9
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 години
Ако оставим симпатиите настрана, освен Борисов няма кой да поеме държавата, няма алтернатива, айде да не се лъжеме, не съм му фен , но просто няма кой друг, да се завръща, че тоя цирк никога не е бил в България !
79
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 83 "Да отиваме на нови избори. Ясно е, че от тази пасмина в парламента нищо не става. Най-много е виновен учиндолския измамник" Мне, най-много виновно е ДС, което организира този преврат, за да даде властта на РАдев да си "изчегърка" още един мандат, атова, че още говориш за "чекмеджан" показва, че ти си ТОЧНО целевата аудитория на ДСрите, които спретнаха тая инсценировка и оставиха на такива като теб да разпространявате внушенията им.
78
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
83 не отмествай проблема към Кирил лъжльото. Да прави каквото иска това същество. Мен ме загуби с подигравката към Конституцията. Но по-интересното е че БСП и РР не се трогнаха от подигравката с най-висшия закон. Явно за тях българските закони не са меродавни, те или са над тях, или ги пишат за да ги нарушават.
77
3
 
11
 
! Отговори
жалкия фигурант преди 2 години
Направи преврат срещу герб които са член на ЕНП за да върне комунистите на Корнелия?! Путин сигурно е доволен, майкавидейба *** червен
76
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единствено Кирил Петканов е в състояние да спаси България!! За гласувам за Петканов!!
75
2
 
0
 
! Отговори
до 37 преди 2 години
Улучваш горе-долу какво става,ама още ти трябва!Умен си,ще успееш!:))
74
8
 
3
 
! Отговори
Калеко ШЕБЕКО преди 2 години
От сега може да честите втория мандат на Радев, защото с такива нефелни *** , като Калеко Алеко -това е закономерно развитие на нещата