Роден кошмар: Да пътуваш 350 км в автобус с полузаспал шофьор

Пътуването се състояло на 25 август
27 авг 2021 19:40,
69

Пътници пропътуваха 350 километра с полузаспал шофьор зад волана на автобус.

Кошмарното пътуване се състояло на 25 август. Елеонора и още летовници отпътуват от морето обратно към София. Автобусът тръгва от Слънчев бряг в 17:00 часа. В Бургас превозното средство криви към мантинелата. Същото се случва и при Пловдив, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Една жена изпищя от ужас, ние отново летяхме към мантинелата и всички в рейса наскачаха. Настана паника, хората започнаха да крещят, деца се разплакаха, всички искахме от шофьора да спре. Той отначало отказваше, но паниката вече беше такава в автобуса, че всички настояхме той незабавно да спре на първата бензиностанция. Когато го погледнах, този човек имаше потресаващ вид. Той не беше спал, изглеждаше просто ужасно. Както се оказа в последствие, той очевидно е спал само 4 часа", разказа за преживения ужас Елеонора Христозова.

"Младо момиче и момче отказаха да се качат отново в автобуса. Бяха в шок, направо обезумели от ужас и не искаха да продължат с този автобус към София", сподели Елеонора.

Един от пътниците държал шофьора буден повече от 2 часа, стоял до него и му говорил.

"Беше много тежко, на моменти виках, чувствах се безпомощен. Шофьорът беше леко агресивен,  повдигаше рамене, показваше със жестовете си, че не му пука, че ще напуска фирмата", сподели пътник от автобуса.

След повече от 7 часа кошмарен път всички пристигат в София в 00:30 часа. Шофьорът споделил на човека, който го държал буден, че само след 5 часа отново потегля с пътници към морето.

"Направих си труда да се върна на автогарата и да се уверя, че този човек е същият. И наистина беше той. Питах го с какъв акъл ще кара обратно хора на морето, той за мен е потенциален убиец", възмущава се Елеонора.

От фирмата собственик на автобуса отрекоха въпросният шофьор отново да е потеглил на следващата сутрин. А в асоциация Активни потребители са получавали и други подобни сигнали.

"Тези сигнали, макар и рядкост, са изключително симптоматични и говорят за лоша организация при българските превозвачи. Кодексът на труда и специализираните нормативи в транспорта не позволяват претоварване на водачите. Има максимално време, в което един водач може да пребивава на пътя, трябва да се осигури почивка преди отново да се качи зад волана", заяви Богомил Николов от Асоциацията.  

Шофьорът е отстранен и фирмата прави вътрешна проверка. От агенция "Автомобилна администрация" се самосезираха и стартират проверка дали шофьорът е почивал необходимия брой часове преди да се качи зад волана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато има балъци да си купуват билети от тази фирма и докато шофьорите позволяват да ги унижават, Юнион Ивкони ще съществува, за да пълни джобовете на шефчетата. Това е толкова просто и логично. Следващия път хванете влак или автобус на друга фирма. Превози много, но не - искаме за 50 стотинки по-евтино всеки път. Еми следващия път тези 50 стотинки ще ви излязат през носа, като ви мързи да предприемете дори минимални действия. Хора с мозък на ЮИ не се качват.
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цената,която плащаме навсякъде,щом в парите е властта.Бях в подобна ситуация в градски автобус.Ако новината е фалшива,какво цели? Предупреждение за нови жертви,бъдещо жертвоприношение?!
55
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв мазохист пътува такива разстояния с автобус?
54
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз вчера пътувах с Ивкони - от Балчик за София. Закъсня ужасно. На аутобана Варна-Шумен кара с 80, вместо спокойно да си вдигне 120. Оттам му почна закъснението. На ВТ трябваше да тръгне в 15 часа, той тръгна в 15 и 50. Две жени гонеха самолет за 20 часа, той пристигна на терминал 1 в 18 и 45. Жените се развикаха, че много закъснява, шофьорът им отговори: Ами да сте хванали по-ранен рейс, бе! Има един, тръгва в 5 сутринта от Варна, да сте хванали него!
53
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ТРЯБВАВсъщност има фирми, за които това важи. Само за богопомазаните от Сарите не важи.
52
0
 
10
 
! Отговори
Ууууу преди 2 години
Юнион Ивкони, световни ***. Преди време пътувах с тях за чужбина, средата на август, 40 градуса и парното работеше. Ама водата им се продавашe на max.
51
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Юнион Ивкони. Това е нещо редовно при тях . Пълна трагедиа са . И шифьорите и атобусите им . Преди няколко години се наложи да им ползвам услугите . Автобуса СЕ ЗАПАЛИ докато пресичахме Стара Планина . Трябваше да викаме таксита от Сливен да ни извозят от мястото на инцидента . Платих голяма сума , но нямаше как бях с малко дете , жена ми и малкия племеник . После от офиса на Ивкони ни платиха някакви левчета , половината от цената на билета . Жалки са . От тогава ги избягвам .
50
11
 
6
 
! Отговори
BGN преди 2 години
Аман от мрънкачи, всеки за всичко мрънка......За какво им давате гласност на такива ???
49
2
 
8
 
! Отговори
Коректно преди 2 години
Е *** съм ти и работата тогава Ама ората не са толкова луди че да си го кажат това и се опитват да си изкарат прехраната ....А до всички долу коментирали с малки изключения да питам вие не работите в бг и не знаете за какво става въпрос ли?
48
0
 
35
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
ЖЕСТОКА И НЕЧОВЕШКА ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА ШОФЬОРИТЕ!!! И ДРУГИ ФИРМИ ПРЕВОЗВАЧИ ГО ПРАВЯТ! ОТКАЖЕШ ЛИ ЗАРАДИ ЛИПСА НА ПОЧИВКА И СЪН - СИ ВЕДНАГА АУТ ОТ РАБОТАТА!!!
47
2
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
- Е-е, има и по- трагични случай. Да пътуваш 6686 км. със самолет и да се окаже, че накрая пилота го няма...
46
0
 
31
 
! Отговори
В друг сайт преди 2 години
Името на шофьора на "Юнион Ивкони" - Васко Стоянов, направил курса Слънчев бряг-София на 25.08 в 17:00 и обратния на 26.08 в 5:30. Номерът на автобуса - СВ 9460 МВ. Всички тези факти по документи се виждат, защото името на шофьора ми го подадоха по телефона от фирмата", уточнява жената. Поне не крият като тук.
45
1
 
34
 
! Отговори
Цв. преди 2 години
1000 процента, че това е шофьор от Ивкони. Преди 3 години се връщах лятото от София. Шофьорът също заспа и ни вкара с автобуса вдясно от платното, но имаше метал, който остърга предната част и го събуди. Всички пищяхме. Дойде полиция и под караул ни закараха до Стара Загора, там имаше 3 часа проверка. Като се прибрах благодарих на Господ, че съм жива. Оттогава не съм си помислила за тази фирма..
44
33
 
12
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
.......Направих си труда да се върна на автогарата...... след 5часа, т.е. към 5.30 СУТРИНТА!!!!, след като си се върнал от почивка, след 7 ч. път!!!! На това му се казва Лично отношение, даже обсебване....Добре че дамата не е влетяла направо в спалнята на шофьора, да го провери дали спи де, не за друго.
43
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Юнион Ивкони караха над 4 часа без почивка и дори отказваха да спират за тоалетна. Тая фирма трябва доста да я проверяват.
42
2
 
48
 
! Отговори
Валентин Данев преди 2 години
Преди 10 години, бях шофьор на същата фирма - Юнион Ивкони. Тази фирма наистина е от обръчите на Афмед Доган. По-точно я притежава сина на Рамадан Аталай - дългогодишния депутат на ДПС. Напълно некоректна фирма спямо служителите и шофьорите си. Не плащат заплати, а само командировките. Всички добри шофьори отдавна избягаха от там. Останаха само тези, който не могат другаде да намерят работа. Постоянно имат инциденти и катастрофи. По-добре не се качвайте при тях ако искате да сте живи и здрави.
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Недко Илиев не спи, той пие и кара.
40
7
 
3
 
! Отговори
хм преди 2 години
Не е заспал, не е заспал....Просто му е станало лошо/ имал е слаб стомах/ , като е видял какво трябва да кара...Затова е приведен над волана... към пликчето...
39
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако беше заспал, утре вече нямаше да има фирма Юнион Ивкони
38
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми ходи пеша бе.