Нинова няма да връща мандата на Радев, докато не се актуализира бюджетът

БСП зове за извънредни заседания, за да мине по-бързо
197
Нинова няма да връща мандата на Радев, докато не се актуализира бюджетът
Снимка: БГНЕС, архив

Червената шефка Корнелия Нинова призна, че явно БСП не среща подкрепа сред партиите на протеста за съставяне на кабинет, но ще задържи мандата, докато депутатите не актуализират бюджета.

"Усилията ни засега не се оценяват от колегите, които поканихме въпреки нашата диалогичност и призив за разум и отговорност. Особено сложен става този разговор след позицията на ДБ изобщо да не дойдат на срещата и там да заявят позицията подкрепяме, не подкрепяме, защо го правим. Днес ще чакаме ИТН, но докато текат тези разговори, разбираме отговорността, която носим за състоянието на държавата и това, което още се случи в следващите месеци и заради това сме загрижени за актуализацията на бюджета, а досега не сме отваряли дума за бюджета за следващата година, но това е също голяма отговорност", каза Нинова.

Още по темата
Според нея актуализацията е много важна заради коронакризата, средствата за опазване на границата, средствата за обезщетение на бизнеса, за онези работници които ще останат без работа.

"Но в същото време ние си даваме сметка, че не можем да държим мандата безкрайно и след като не срещаме разбиране от партиите на протеста, сме готови да го задържим единствено и само за да направим актуализация на бюджета и да не оставим страната в хаос", посочи соцлидерката.

Заради това тя поиска бюджетната комисия да се събере извънредно в събота, а НС - във вторник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
7
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ИЗВЕР-ГА БОРИСОВ ТАКА НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕ, НО И ПОСМЕШИЩЕТО РАДЕВ ДА УПРАВЛЯВА СЛУЖЕБНО КОЛКОТО СИ ИСКА СЕ НАРИЧА ДИКТАТУРА! В ИСТОРИЯТА ВСЯКА ДИКТАТУРА Е ЗАПОЧВАЛА В ИМЕТО НА ДОБРОТО НА НАРОДА :D
67
8
 
11
 
! Отговори
Предпочитам преди 2 години
До Предпочиташ Предпочитам през зимата да имам пари за отопление,храна,наем,парно,лекарствата,гориво за колата......Бабуинщините на ИТН,Дай България и на Маямята само ме отвращават и ако не актуализират бюджета декември ще ги подберем с гьостериците.
66
2
 
10
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Ето това е хубавото на това, че БСП е в средата на таблицата;))) Показват се игрите, които не се виждат, а от друга страна няма достатъчно сила, за да вреди;))) Щото нали, той мандата рано или късно требе се върне и въобще не е сигурно, че НС има желание да актуализира бюджетят;)))
65
1
 
22
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
На това му се вика изнудване....
64
16
 
6
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До Зозо: "Актуализацията е важна за Рундю да си направи предизборната кампания и да откраднат едни 2-3 милиарда"? И как се крадат два-три милиарда? Това не е АПИ на бат'ти Бойко да раздава пари за строителство, за което даже няма строителни разрешения. Имаш ли хабер как се контролират разходите от държавният бюджет? Не пиши г'лупости. .................................... Пенсионерите чакат актуализация на пенсиите, здравната сиситема - пари за Ковид, границата - охрана. Това говори ли ти нещо?
63
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГОСПОДИН БОРИСОВ ИЗКАРА ТРИ ВЪЛНИ НА КОРОНАТА И ДВЕ БЕЖАНСКИ И НИТО ВЕДНЪЖ НЕ СИ ПОЗВОЛИ ДА АКТУАЛИЗИРА БЮДЖЕТА, НИТО ВЕДНЪЖ!! ----////----- Това е пълна лъжа, бюджетът се актуализира всяка година. Всъщност изнудването е от страна на ГЕРБ, които блокират държавата, за да стане тяхното.
62
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЦЕЛТА е ЯСНА !ПРЕЗИДЕНТА ИСКАШЕ СРИВ НА ПАРЛАМЕНТА! ПРЕЗИДЕНТСКА ПАРТИЯ!Овладяване на всички системи! Нов директор на БНБ, забавяне на влизане в еврозоната с ФАЛИТ на ББР/ ЕКИП ОТ СЪМИШЛЕНИЦИ/ СВАЛЯНЕ НА ВАЛУТНИЯ БОРД/ 1ЕВРО 10ЛВ./РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС И НАТО/НАРОД ЯДОСАН И ГЛАДЕН ЩЕ БЪДЕ УБЕДЕН ,ЧЕ ЕС И ДЕМОКРАЦИЯТА СА ВИНОВНИ!ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА ЩЕ БЪДЕ ПРИЕТА С ЖЕЛАНИЕ СЛЕД НЯКОЛКО ГОДИНИ НА ГЛАД!
61
9
 
9
 
! Отговори
алоха преди 2 години
дай на комуниста власт и му гледай сейра! Само дето сейра е за наша сметка. Тази партия трябва да се закрие със закон, както и производните и ГЕРБ и ДПС
60
26
 
4
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 2 години
Една свястна партия!Браво!
59
6
 
8
 
! Отговори
ДжапанкЪ преди 2 години
Е, най-сетне Болшивиките си признаха за какво беше цялата "игра"! -))) А, можеше да подкрепят правителство на Дългия до март 2022 г., което щеше да е много по-разумно, пък и тъкмо щяхме да видим какво представлява ИТН и щяхме да знаем струва ли си да се гласува за тях!
58
5
 
19
 
! Отговори
До Смешно преди 2 години
Ти нормален ри си? Какво като БСП 12 години не е била във властта??? Дедите на тези са отговорни за Чернобил, Белене, Атентата в Църквата Св. Неделя, Възродителен процес, Създаването на държ. Македония която и до ден днешен ни мрази в червата ... Да те светна само, те не са се отрекли от миналото си! Тоест дори едно фалшиво "извиняваме се" не са казали ... Предпочитам ГЕРБ оввцоо такава!!!
57
12
 
3
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
До АнонимеН: "НИНОВА ОБЯВИ, ЧЕ И НА 36 СЕПТЕМВРИ НЯМА ДА ВЪРНЕ МАНДАТА"? Не е казвала такова нещо. Спри се малко, такива измислици даже Зозо не поства.
56
11
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ВЪВ МОМЕНТА СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ИМА 100% ВЛАСТТА НА РЕДОВНОТО , ЗАЩОТО ИМА ПАРЛАМЕНТ КОЙТО МОЖЕ И БЮДЖЕТА ДА АКТУАЛИЗИЛА И ВСИЧКО ОСТАНАЛО! РЕШЕНИЯТА ВЗЕТИ ОТ ПАРЛАМЕНТА СА АБСОЛЮТНО ЗАКОННИ НИЩО , ЧЕ Е СЛУЖЕБНО НА ВЛАСТ! РАДЕВ МОЖЕ ИЗОБЩО ДА НЕ ВРЪЩА МАНДАТА
55
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ е структура на хора от слугинажа на бай Тошо.Това че така нареченото СДС се присламчи към тях показва ,че и те са създадени от ДС.От 1944год. до сега страната се управлява от комунистите.За съжаление и сегашните събития приличат на борба за власт между комунисти.
54
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕ СЪМ ИЗБИРАЛ КОМУНИСТИ !!! БСП В ЗАТВОР
53
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите знаят само как да прибират и берат от другите. Тяхната *** е с два плюса, минус - няма. Нинова, намерихте ли парите от партийната ви касата? Споко, скоро и парата от бюджета ще хване крака, под вещото ръководство на резиденто.
52
4
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НИНОВА ОБЯВИ, ЧЕ И НА 36 СЕПТЕМВРИ НЯМА ДА ВЪРНЕ МАНДАТА :D БЮДЖЕТА БИЛ САМО ПЪРВОТО ОТ МНОГО ВАЖНИ НЕЩА ЗА РЕШАВАНЕ :D ПО 200 ХИЛЯДИ ПРИБИРА БСП САМО ОТ ДЪРЖАВНА СУБСИДИЯ НА МЕСЕЦ И ТЕЗИ ПАРИ НЯМА ДА СЕ ВРЪЩАТ ПЛЮС ВЛАСТТА Е ИЗЦЯЛО В ТЯХ!
51
5
 
29
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Абе анонимник не сме президаетска република, та Радев да въвжда ред!Та самия той направи този хаос , нека го оправи!
50
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Смешно...Ти какви очокваш да дойдат ама честно ? Държава дето си е унищожила енергетиката, селското стопанство и промишленноста и се разкарват само плейметки в нея, чалга певици и кръчмари не я търси. Алибегов каза, че имал 800 000 човека персонал. Не 12 год за 32 год ще се търси сметка.
49
6
 
30
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
До До тролската дружина ...... Актуализацията е важна за Рундю да си направи предизборната кампания и да откраднат едни 2-3 милиарда .................... Нещо неясно?