БСП иска: 6500 лв. за второ дете, по една заплата за самоосигураващите се

Левицата готова с предложенията за бюджета
275
БСП иска: 6500 лв. за второ дете, по една заплата за самоосигураващите се
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

БСП внесе своите предложения преди окончателното приемане на бюджета, а лидерът на партията Корнелия Нинова призова за разум и отговорност при актуализацията на макрорамката, а не предизборно наддаване.

Целта на предложния ни да помогнем на хората при скока на цените, обясни тя.

Соцлидерката увери, че всички предложения на левицата са пресметнати до стотинка и са напълно обосновани заради трите кризи, които се задават. Левицата смята, че могат да се орежат някои предвидени разходи и да се увеличи приходната част в бюджета.

Предложенията на БСП са след срещи със синдикати, браншовите организации, НЗОК.

Още по темата
"Това е общ продукт и те са от името на всички тези хора", увери червената шефка.

Поправките в бюджета целят да помогнат на 9 групи - млади семейства, деца и ученици, пенсионери, самоосигуряващите се лица, дейци на културата, здравната система, бизнеса, МВР и отбраната, общините.

Социалистите предлагат плащане на еднократна помощ за второ и трето дете от по 6500 лева, което засяга 12 хиляди семейства.

За началото на учебната година да се отпусне помощ за деца от 2 до 4 клас от по 250 лева. Еднократна помощ за самоосигуряващите се в размер на една минимална работна заплата от 650 лева. Втората година на майчинството да стане 650 лева, искат още от БСП.

"Тези 120 милиона лева, които са в актуализацията на служебния кабинет, не са уточнени за какво ще се използват, а след срещата с БЛС правим разбивка за какво да се използват. Допълваме и разходи за медицински консумативи за училищата“, каза Нинова.

Отделно от БСП искат да се отпуснат допълнително средства за противодействие на мигрантския натиск, за да се гарантира сумата за заплатите за ноември и декември.

„Субсидията за сценичните изкуства е достатъчна за септември, но не и след това и заради това внасяме предложение за увеличение на средствата им и компенсация за скока на тока за държавни и регионални институти“, допълни Нинова.

Друго искане на БСП е мярката 60:40 да стане 80:20.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бабо Пено, а дебелия пожарникар от Банкя, кадъната от Дулово, лидерите на ДБ и ИТН не ги ли искаш за боклучии? Те също са виновни, даже много по-виновни от селянката от Крушовица. Поискай си поне едно тесте банкноти по 500 евро от Боци.
201
4
 
1
 
! Отговори
Баба Пена преди 2 години
Искам стъщо тая грознилка от БСП на снимката заедно с всички съпартийци да си намервт друга работа че за тази не ги бива, например да станат боклукосъбирачи, коминочистачи, т.н.
200
2
 
3
 
! Отговори
Баба Пена преди 2 години
Аз пък искам като БСП, самото то да изчезне и да освободи България от тиранията на простотията си. БСП=БКП=TRASH
199
2
 
14
 
! Отговори
Тя ги иска защото преди 2 години
не е на власт. Всички трезвомислещи знаят, че привидната загриженост е характерна черта за лаещите за кокала партии, тези, които са на власт не мислят за такова нещо.
198
3
 
17
 
! Отговори
Тък преди 2 години
Тя корнито предлага и тези на минимална да не плащат данъци върху дохода. Обществена тайна е, че повечето от стотиците хиляди, които се водят на минимална, всъщност получават дохода под масата. И какво стана?! Кой ще плаща масрафа с това щедро раздаване - съвестните работещи в частния сектор, които не са на минимална т.е балъцитее! Аз не искам да съм балък, на който ще вдигнат данъка, за да раздават на легионите нуждаещи. И аз имам деца.
197
0
 
0
 
! Отговори
бездуховно л-но преди 2 години
Отишло Ниновото при Бог извадил той тефтера и почнал да чете:Без род без родина без семейна чест цялото семейство отречено от нея.Продажен сатанист продал 9 млн.Българи на Сатаната за една жълта стотинкаНе е работило нищо цял живот и не е изкаралао с труд една *** хляб дори само крадене от чужди търговци и бизнеси и труда им.69 години само грехове нищо позитивно заключил Бог за това ли и дадох 69г?Извикал той Сатаната да и бъде адвоокат и рекъл.Намери ми нещо позитивно в тая *** на която дадох 70г целият и тефтер е само твои л-на и няма нищичко хубаво.Нахранило и спасила ли е едно
196
0
 
3
 
! Отговори
Бюджетът преди 2 години
е на червено в момента....Така че не е ясно какво правят....Непрекъсното търсят средства за закупуване и поръчки на "ВАКСИНИ", с които да намалят броя на населението. Въобще не са се загрижили за благополучието на българските граждани!!!
195
1
 
3
 
! Отговори
М А Ф И Я преди 2 години
Въпроса ми е във България има ли мафия и каде отиват откраднатите пари. Въпрос за 1 000 000
194
1
 
2
 
! Отговори
Скромни са исканията преди 2 години
на КН.Можеше да поиска отпускане на заем 1млн.за младо семейство.При раждане на 1 дете-опрощаване на 1/4 от заема;на2 деца-1/2;на 3 деца-опрощават целия заем, а на 4 деца-дават ти още 1 млн.Това само ако родителите са членове на БСП (или поне техните родители,баба,дядо).Така хем ще върне наследниците на ИБ на БСП от Запада у нас,хем партията и ще стане милионна като БКП.Разликата е че се ставаше член на БКП за да се развиваш професионално(иначе не даваха),а сега-за да си богат(те са си).
193
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Др.Импексова предлагаме ви да върнете откраднатите пари и тази България ще я бъде и вие да си идете на село доброволно...
192
0
 
15
 
! Отговори
Абе това нещо БСП преди 2 години
само иска.Иска,иска,ама друг да дава.Другари,закрийте си фирмите,раздайте си парите на бедните,извикайте си дечицата от университетите в САЩ и Западна Европа.Пратете ги да работят в производството или услугите,а не да стават партийни функционери като вас.Влезте да живеете в блоковете,а не в бутикови затворени комплекси.Вземайте по една средна заплата,не депутатска с безотчетни бонуси.Живейте така няколко месеца и като изпосталеете,елате тогава да убеждавате,може някой и да ви повярва.
191
1
 
6
 
! Отговори
До 222 преди 2 години
Съгласен съм с теб, освен в едно: ЕРГЕНСКИЯ ДАНЪК Е ЕДНА ОТЖИВЕЛИЦА ОТ 50ТЕ ГОДИНИ НА МИНАЛИЯ ВЕК, КОГАТО БЯХА ЗАБРАНЕНИ КЪСИТЕ ПОЛИ, ГРИМОВЕТЕ И ДЖИНСИТЕ! ТИ МОЖЕ ДА ЖИВЕЕШ ОЩЕ В ТЕЗИ ВРЕМЕНА, ТО СИ Е ТВОЯ РАБОТА! САМО ЧЕ СЕ ОГЛЕДАЙ НАОКОЛО: В ХОТЕЛИТЕ ВЕЧЕ ПРИЕМАТ ДВОЙКИ И БЕЗ ДА ИМАТ БРАК! КАКТО И СЪВМЕСТНОТО СЪЖИТЕЛСТВО НЕ СЕ ПОРИЦАВА НА ПАРТИЙНО СЪБРАНИЕ В ЗАВОДА!
190
4
 
19
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Помощи за деца да се дават на базата на внесени осигуровки. А не на калпак и с това да развъждаме... ония. Семейно подоходно облагане + ергенски данък, не да правят деца на 50 години, а ...ония да се размножават още от 12 годишна възраст. Трябва да се мисли за белите българи, иначе ще стане като в Америка. То не, че и тук вече не така...
189
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Корнелия само раздава пари. От къде? Да не би да са вдигнали данъците, а аз още да не съм разбрал ?
188
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кои българи имат по 3 деца? БСП си подпомага електората.
187
3
 
15
 
! Отговори
Бунгур преди 2 години
Искам БСП точно да кажат,Колко за първо дете,колко за второ,колко за трето,колко за четвърто,колко за пето и т.н.Трябва е ясно ,за да знаем как да гласуваме за тях.Само така ще оправим демографията и ще сменим цвета на нацията.Аман от популизъм.Кой ,колко деца ,не е работа на БСП.Докога ще обиждат достойните бащи/родители/,че не могат да си отгледат и издържат децата,а трябва държавата да им дава милостиня???
186
3
 
19
 
! Отговори
Лойко преди 2 години
БСП иска...Ама тези освен да искат,могат ли нещо друго да правят. И аз искам много работи,ама трябва сам да си ги спечеля за да ги имам. Техните искания са ни ясни.Едва ли искат нещо за народа, но за себе си е сигурно.Стига са говорили от името на народа. Народа няма общ глас. Всеки е башка луд.
185
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо нве на всички БСП депутати да им дарим заплатите из Гетатазаподпомагане ,а притежастелите им да тикнем в затвора с доживотен затвор за престъпления с/у България и геноцид с/у народа ни. Освидетелствайте я най сетне тази лидерка.
184
0
 
29
 
! Отговори
:) преди 2 години
Всички знаем кой ражда деца за пари. Има много начини да се дадат тези пари на когото трябва - връщане на данъка за годината или за две, осигуряване на място в детска ясла и детска градина, плащане на вноски по кредити.
183
0
 
33
 
! Отговори
Off преди 2 години
С тези пари на калпак някои хора масово ще почнат да правят деца само, за да вземат 6 бона .... Това не е добро предложение. На родителите на деца може да им се намалят данъците за определен период например ако работят, но не да се дават готови пари.

Спонсорирани публикации