Христо Мутафчиев: Чуваемост има, предстоят избори

Държавата прехвърля проблема от човек на човек, каза той
3 сеп 2021 09:08, Петя Славова
16
Христо Мутафчиев: Чуваемост има, предстоят избори
Снимка: БГНЕС

Ситуацията с коронавируса се е отразила зле на всички, но в същото време им е подействала и градивно. Това обясни пред БНТ председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев.

"Излязоха много нови спектакли, моноспектакли, музикални албуми. Хората се затвориха вкъщи и творяха. Не бива да гледаме само черната страна на проблема. Наистина се създадоха много нови неща в изкуството именно по време на пандемията", обясни той.

По думите му салоните в театрите са били пълни преди пандемията. Мутафчиев каза, че и в момента искат да са на 100 %, но хората няма да се върнат рязко, когато това стане възможно.

"Поради тази причина държавата трябва да подпомогне театрите, сценичните изкуства, нашия сектор с компенсации, от гледна точка на това, че не можем да набавим необходимия брой зрители и приходи, за да си формират театрите бюджетите, които са им необходими, за да работят пълноценно", заяви Христо Мутафчиев.

Според него държавата прехвърля проблема от човек на човек. Той призова да бъде приета актуализацията на бюджета, за да се увеличи стандартът на работещите в театрите.

"Смятам, че чуваемост има и ще започва има все повече и повече, защото предстоят избори. Точно когато предстоят избори, точно тогава започват да се изслушват най-много", каза Мутафчиев.

Според него не са необходими нови мерки за сценичните изкуства, тъй като те все още спазват първоначалните: 50% капацитет на салоните, хората седят на метър и половина един от друг, шахматно разредени и с маски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Банкер преди 2 години
Този няма пари за да се обръсне, а е председател на някакъв си съюз. Театрите ги забраниха, артистите се чудят как да си плащат сметките и заемите, а Мутафчиев си мисли, че от него зависи нещо. Нека си мисли, но ще го заболи главата от много мислене. То мисленето е като пиенето. Като се напие председателя им на артистите, тогава ще премахнат мерките за посещения в театрите ! Честито на артистите !
13
1
 
1
 
! Отговори
Пенсилвания преди 2 години
Срещу какво се е ваксинирал популиста? Хем няма вирус,хем се ваксинира Сигурно за ШАП се е ваксинирал. Може ли да се ваксинираш срещу нещо дето го няма,незнам,нищо не разбирам вече
12
2
 
2
 
! Отговори
Пенсилвания преди 2 години
Ама на вас пак ли Бойко ви е виновен за всичко,до вчера министъра на здравеопазването заедно с президентчето викаха,че няма вирус,единия гореше маски пред Парламента,а вчера го гледам по Тв със маска,другия стискаше юмрука на Бузлуджа,а онзи ден така между другото каза - Ми аз малко се ваксинирах! Гледам и не вярвам!
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И за това има решения, Мутафчиев. Поне засега е радваме на приличен интернет дотъп. Използвайте го и предлагайте спектаклите за гледане on-line. Е, може и рещу заплащане. Така дори може да имате повече зрители от капацитета на залата, която сте избрали. И няма да има значение кой е с ваксина, кой с друга, кой без... Използвайте технологиите.
10
1
 
3
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 години
НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА МИ ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСА: СЛЕД КАТО НЯМАШЕ РЕЗУЛТАТ ОТ ВТОРИТЕ ИЗБОРИ, КАКЪВ Е СМИСЪЛА ДА ИМА ТРЕТИ? ДА ХВЪРЧАТ ЕДНИ ПАРИ НАЛИ? ИЗЛИШНИ ПАРИ ОТ ХАЗНАТА НА ДЪРЖАВАТА? ТОВА ЛИ ИЗМИСЛИХТЕ НАКРАЯ, ГОСПОДА И ГОСПОЖИ УПРАВЛЯВАЩИ - ДА ОЩЕТИТЕ НАРОДА С ОЩЕ ЕДНА НЕМАЛКА СУМА?
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скрий се бе джибро! Или *** си налей нещо да се успокоиш. Всички знаем че продължаваш да лижеш топките на мутрата от Банкя и има защо. На кой друг болен човек в България му пращат правителствения самолет да го извозва?
8
2
 
10
 
! Отговори
SS преди 2 години
и нали знаете, че тоа селски хитрец на снимката е понякога прикрит греберост, понякога отявлен
7
2
 
4
 
! Отговори
SS преди 2 години
всичко от тези паразитни структури трябва да бъде ЗАТВОРЕНО! ПЪЛЕН ЛОКДАУН !! Иначе - в чувалите
6
4
 
9
 
! Отговори
Данко Харсъзина преди 2 години
Няма държава! Има едно самозабравило се НИЩОЖЕСТВО, което със зъби и нокти да се докопа до втори мандат. И така се е вманиачило в тая идея, че е готово да ходи по трупове само и само да я достигне. Вредно и опасно е за България.
5
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До българин "Бая си се охранил под крилото на банкянския Толуп !" Хахахаха. Тоя го познавам много преди ГЕРБ да ги има: ядеше и пиеше като разпран, а поведението му в лично качество е било винаги като на пълен сеУианин.
4
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Според него държавата прехвърля проблема от човек на човек. Той призова да бъде приета актуализацията на бюджета" Охохохо. Онзи ден адмирал Ефтимов, вчера Янев, днес Мутафчиев. Руския слуга Радев ги е строил в редичка и всеки ден един от кохортата чинно прави, каквото му е наредено от диктатора льотчик.
3
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя има ли все още черен дроб.
2
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредният герберски пудел, активиран днес и дадена му трибуна да мрънка и хънка.
1
7
 
28
 
! Отговори
българин преди 2 години
Бая си се охранил под крилото на банкянския Толуп !