46- ото НС надминало и най-лошите очаквания - скандали, обиди, обвинения...

Партиите едва ли щели да убедят избирателите, че носят устойчиво управление
182
46- ото НС надминало и най-лошите очаквания - скандали, обиди, обвинения...
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Както 45-ото, така и 46-ото Народно събрание започна със заявката да възроди духа на парламентаризма. Една заявка, която беше в синхрон с очакванията на голямо мнозинство от българските граждани. След това, което се случи в 45-ия и 46-ия парламент, се страхувам, че това убива на парламентаризма, каза за БНР Боряна Димитрова от "Алфа Рисърч".

По думите ѝ най-лошите очаквания са били надминати.

Още по темата
"Надминати по отношение на спорове, на процедурни хватки, обвинения най-грозни, корупционни съмнения, да не се връщаме към това, на което сме свидетели. И в крайна сметка ние виждаме преход от безплодност към силни обвинения в корупция, което във всички случаи подлежи да бъде преразгледано, защото в противен случай заявката на партиите на протеста за връщане на правовата държа, духа на парламентаризма, но и на правото биха били безпочвени и това би отворило нова рана, пробойна в чукащите на прага избори", допълни Димитрова.

Според нея партиите няма да бъдат в добра кондиция, за да обяснят на избирателите, че те са тези, които носят възможността, факела да предоставят едно разумно и устойчиво управление.

Тя коментира, че сега стои въпросът за мотивацията избирателите.

"Ако обобщя - има много силни разделителни линии между всички партии в парламента до степен на нетърпимост и прескачане на нещо, което партиите говорят, но забравят- партиите, народните представители не са в парламента, за да представляват своите сили, а да представляват различни социални групи. Когато са в парламента, представлявайки различни социални групи, те трябва да могат да покажат как тези социални групи биха могли да разговарят, да постигат компромиси и да постигат  устойчиви законопроекти, които да дадат шанс за просперитет на отделни социални групи", посочи тя.

Според нея има предпоставки за поява на нов политически проект.

"Същевременно тряба да сме наясно, че ако той се появи и то на тези избори - това би създало проблеми за самия президент Радев, за кампанията му, защото имаме три партии, които го подкрепят - ИТН, БСП, ИБГНИ, и трите заявиха своята подкрепа за президента Радев, но този проект би отнел избиратели от тези три партии, би поставило в изключително неудобна ситуация партиите, които го подкрепиха", подчерта Димитрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още по темата: изборипарламентпартии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Колко е лесно да се съсипе една стабилна държава с нарастваш финансов рейтинг и колко трудно е за щастие да заблудиш по-голямата част от населението , че промяната (подмяната ) ще донесе нещо добро .
56
9
 
2
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
ГЕРБ ще загубят с Петър Стоянов на президентските избори. Няма никакви шансове бракоразводният адвокат да бие Румен Радев.
55
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последната седмица на чалагара не са му писали пост във фейсбук. Да не е припаднал?
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли някой тук от Шумен?
53
3
 
1
 
! Отговори
В смисъл: преди 2 години
В смисъл е сега ще ти дам пример - бачкам си аз на рецепция и кой да видя иде некъв вежлиж човек, давам си му ключа - Емил Кюлев , ама не аз и не знам кой е тогава. Друг път - седи си в бара един от CCNE - тоя дето цифровизира БТК - к'во да ти кажа к'ви хора съм срещал, бивши и настоящи военни ...Те си говорят хората, аз к'во тапи за уши ли да си слагам ... Ок ...
52
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако сме се съмнявали, защо сме се разделили на 3 царства и сме паднали под Османско, това народно сборище ни припомня българската ПРО стотия......хахахахаха :))) Тез от ИТН и "протестните" партии не требва да съществуват въобще, да не говорим за рома Кирчо от "Харвард".....хахахахаха :)))
51
3
 
13
 
! Отговори
Жожо Звяра преди 2 години
Тия дето казват ГЕРБ това, ГЕРБ онова - от април вече управлява Радев, сега е септември.
50
4
 
0
 
! Отговори
Аз съм ти приготвил: преди 2 години
Едни подострени неща ... Обаче има и едно т.ъ..п.о...Не е много остра щангата ... И цепеницата за главата ти - по тоягата има ръждиви пирони между другото ... Вземи си ваксини за тетанус докато има ....
49
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Големия удар по ГЕРБ ще дойде не от ИТН, а от ДБ! Очакванията са за почти изравнен резултат между двете партии, което ще означава ясно изразена дясна алтернатива на ГЕРБ, при това - без ужасяващото политическо минало на герберите! От там пътя им е само надолу
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие на гредоред ли сте?
47
0
 
0
 
! Отговори
Или преди 2 години
"Амнезията на/за една държава"
46
0
 
4
 
! Отговори
Трябва да напиша: преди 2 години
Книгата "Амнезията на един народ"
45
1
 
12
 
! Отговори
Коко Горилата преди 2 години
Скоро ще летят камъни срещу Фигурантството.
44
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите(БСП, ДБ, Мутрите) и чалгарите доказаха, че въобще не им пука за бългаския народ, а мислят само за собствения си килипир.
43
1
 
1
 
! Отговори
Мисълта е: преди 2 години
"Ще дам и сервирам на поднос два милиарда в злато от уран и плутонии на тия копилетия дето ни натопиха за Марков и убиха дъщеря ми ама точно друг път."
42
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербави ***, както знаете ИТН ви води с около 5%, така че всичките ви напъни отиват в кошчето за ***! Явно сте твърде некадърни, и постигате обратния резултат
41
2
 
1
 
! Отговори
Плана е хитър: преди 2 години
Прибираме златото и поемаме контрола върху БНБ и централния банкер и пускаме ордери, че това вече е наше злато и да ама... Живков в последния момент вземе та тегли клечката на цялата документация!
40
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видяхте ли статията в интернет: "Мега гъзария: Депутат на Слави с гардероб за десетки хиляди, не носи ризи под 2 бона" - за Радостин Василев се отнася.
39
1
 
1
 
! Отговори
То сега има друг лаф преди 2 години
Идват едни подобни на долните екипи и във финансовите институции и търсят къде са ресурсите на НРБ и стигат до задънена улица - нещо го е имало, ама колко точно,къде е било,какви партиди са, кой ги е свил дори и БНБ не може да издаде ордер за нещо, което не знае колко е.Тоест официално и неофициално никой не е могъл да открадне Златния резерв-той просто си седи там 30 години и се чува едно псуваме относно това:хубаво го свихме, ама по собствените ни правила не можем да го използваме или претопим
38
2
 
0
 
! Отговори
То на Живков номер: преди 2 години
Лисицата и гроздето е кисело! Та откъде знам тия работи - ми аз всякакви работи съм работил като студент -бояджия, оператор в компютърен клуб, продавач в книжарница, рецепция на хотел, помощник готвач студена кухня и мияч на чинии, преводач, хамалин, общ работник - та на някой от тия месторабота бивши с какви хора се среща човек! Когато българската армия става част от НАТО тук пълно с екипи дето искат да докопат всяка информация за СССР възможна. Само да разберат, че тя е основно в крематора