МО отговори на ГЕРБ: Не политиците дават данни за трагедии в армията

От ГЕРБ-СДС поднесли неистини и манипулации от трибуната на парламента
Обновена: 14 сеп 2021 17:00 | 14 сеп 2021 17:00, Веселина Йорданова
96
МО отговори на ГЕРБ: Не политиците дават данни за трагедии в армията
Снимка: БГНЕС

Демократичните норми на правовата държава изискват не политиците, а компетентните разследващи органи да дават обективна информация по трагичните инциденти в Българската армия.

Това заявяват от пресцентъра на Министерството на отбраната в отговор на обвиненията на ГЕРБ-СДС, че е прикривано убийство от "Военна полиция".

Още по темата
Според нова версия от разследването ст. лейтенант Тодор Манчев, който беше открит мъртъв след инцидента с американски военни в пловдивското село Чешнегирово, не се е самоубил, а е бил убит.

След тази информация днес от ГЕРБ-СДС призоваха за освобождаване на шефа на Военна полиция.

От Министерството на отбраната обаче посочват, че от трибуната на парламента са поднесени поредните неистини и манипулации с цел предизборна пропаганда.

"Твърденията на ПГ на ГЕРБ-СДС, че Министерството на отбраната и Служба "Военна полиция" водят разследването по случая, са белег на тревожна неосведоменост от страна на народните представители, тъй като на всеки юрист е ясно, че разследване на подобни инциденти се води само от Военната прокуратура.

Още веднъж подчертаваме, че е недопустимо от трибуната на Народното събрание да се изнасят непроверени и манипулативни факти и да се влияе както върху общественото мнение, така и върху работата на разследващите органи", се посочва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските кукловоди си личат от километри тука.
1
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фигуранта да се разследва за съучастие в убийство. Ясно е кой иска да надъха овчия електорат срещу американците с такива мероприятия. Убили са човека да не издаде как са дадени грешни координати за учението и кой стои зад това.