Кабинетът "Янев" 1 спечели доверието на 44.9% от българите, 30.9% не го харесват

Премиерът е с по-висок рейтинг от кабинета - 48.7% положителни оценки
205
Кабинетът "Янев" 1 спечели доверието на 44.9% от българите, 30.9% не го харесват
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Оценката за първия служебен кабинет е като цяло позитивна, но със съществени разлики в мненията по отделните направления, сочи проучване на обществените нагласи, проведено в периода 8-15 септември от Алфа Рисърч.

Още по темата
Най-висока оценка получава правителството за организацията на изборите на 11- ти юли – 63% положителни мнения.

Ограничаването на корупцията и разхищението на държавни средства се определя като успешно от 43.7% от анкетираните. В други две ключови сфери обаче преобладават критичните оценки. Едва 27% смятат, че правителството се е справило с подпомагане на бизнеса и със социалната политика, 45.6%  са на противоположното мнение.

Като най-слаби се оценяват действията на кабинета по ограничаването на пандемията и ваксинацията – 24.2% положителни, срещу 42% отрицателни мнения.

В резултат, цялостната дейност на служебното правителство до този момент се ползва с 44.9% одобрение, срещу 30.9% неодобрение. Служебният премиер Стефан Янев е с по-висок рейтинг от кабинета – той получава 48.7% положителни оценки, едва 18.9% отрицателни, а почти всеки трети (32.4%) няма определено мнение.

*****
Характеристики на проучването: Изследването е част от тримесечния мониторинг на обществено-политическите нагласи на българските граждани на агенция Алфа Рисърч. Представените данни са от проведеното в периода 8 - 15 септември 2021г. национално-представително проучване сред извадка от 1017 пълнолетни граждани. Използвана е двустепенна стратифицирана по регион и тип населено място извадка, с подбор на респондентите по квота въз основа на признаците пол, възраст и образование. Метод на интервюиране -  пряко стандартизирано интервю по домовете с таблети.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Военен преврат с нова конституция ще спаси отечеството.Президентска република със законодателна инициатива.Забрана на всякакви мафиотски партии тип ДПС.Не се ли случи промяна няма да има и порциите пак ще ги раздава Ахмет Доган с нови парламенти и мнозинства.
56
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може държава тръгнала от ниво 3 долара заплати, да стигне далече в Европа, нали имате малко мозък да помислите.
55
9
 
8
 
! Отговори
Премиер преди 2 години
Абе то как няма още 5-6 като този Янев дано занапред да бъде и ще забравим за идиотското управление на герб!
54
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисовото колко доверие имаше?
53
18
 
4
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
МАЧКАЙ ЯНЕВ!...С ТЕБ СЪМ.
52
5
 
12
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До до диана Какво опоскаха бе *** за 12 г.твоите гепаджии?То всичко вече беше опоскано от предишните години, от прехода на БСП, на късогледите и глухи въл.чи глутници на БСП дето сега завиха отново за плячка от възстановителния ЕС фонд..Докато тези са около властта, тежко ни! Истината е, че и вие, дребните никакъвци /според едрите такива/ се надявате да докопате нещо, но ще си останете със зяпната уста този път-нищо не само няма да стигне до вас, ами и партията-майка ще ви "покаже мястото"
51
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЯНЕВ И В ЗАТВОРА ЩЕ СРЕЩА ГОЛЯМО ОДОБРЕНИЕ ОТ РОМСКАТА ОБЩНОСТ
50
1
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
служебното правителство тръгна добре сега очаквах да сменят здравния и военнияминистри двамата юнаци след гафа с екогласност отгърмяха при моя избортака че изб активност вече е много ниска просто няма за кого
49
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 57: огледай се около теб, всичко построено от герб се разпада, защото е крадено безогледно, държавата беше напълно катастрофирала още преди ковид и Бойко спасяваще положението всяка година с нови заеми.
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като ги гледам тези резултати все повече се убеждавам в две неща - че всико което ни се случва е заслужено, и че трябва да емигрирам.
47
6
 
12
 
! Отговори
КаквоЩеКажетеЗаТова преди 2 години
Ха-ха ония двете вървежните министерчета бяха извадени като жокер от зеления чорап на радев, а сами радев бе изваден като жокер от пазвата на Нинова преди 5 години. Бръкнаха в кривото гърло на баце
46
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само не става ясно къде е краденото от Герб, щото нещо нищо не се вижда. Ама много се говори. Милиарди, милиони, чекмеджета, каквито има още такива стотици произведени и са по къщите на много обикновени хора, ама нещо всичко е мираж. Аз не вярвам, докато не се докаже, другото е просто омаскаряване и ЛЪЖИ - стани, да седне червеният.
45
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алкохолика нека разследва и да намери доказателства, да видим как Гешев ще го отърве, а най накрая има думата съда, а не прокуратурата.
44
17
 
9
 
! Отговори
пи ар севи преди 2 години
Тикви колкото и да не ви се вярва вие приключихте
43
18
 
2
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 години
Който не харесва е ЗАДРЪСТЕН и не зазбира, ...нормално за гербаджии, може и да ме изтриеете !
42
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 47: Защото каскета на дпс го пази
41
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименМи в затвора няма как да иде, щото нищо не му доказаха. Нали се мъчат толкова години? Нещо бълнуваш
40
8
 
1
 
! Отговори
СКЪСАН МЕНИСКУС преди 2 години
Па че сам най-великио у свето и сички че ми окат ''канграчюлейшънс'' и ногу торта ''Сахер'' че *** черпат, оти сам интелегентен
39
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като е крал Боко, алкохолика Рашков що не го е арестувал още?
38
5
 
18
 
! Отговори
Карачобан преди 2 години
Е кое точно му хареват на Янев- 0 инвестиции, нула инфраструктура, мигрантски орди, скъпотия до шия, фирми затварят заради скъп ток, последни по ваксинация в Европа, всичко е спряло, а коронката жъне ли жъне човешки души....Моля някой фен на това правителство да ми обясни кое точно му харесва?