Започна преброяването по домовете, какви са трудностите?

Електронно са се преброили над 1 300 000 души
18 сеп 2021 22:25, Красимир Ангелов
62

Онлайн преброяването продължава, а от тази сутрин преброители тръгнаха по домовете. Те трябва да опишат жилищните сгради и да преброят домакинствата, които не са го направили онлайн. Това ще се случва от 8:00 часа до 20:00 часа всеки ден, включително уикенда и празнични дни до 3 октомври.

Диляна Недялкова е студент по ветеринарна медицина. Решава да бъде преброител, защото е подходяща работа за студент, а и е важна за страната. Пандемията не я плаши, защото е ваксинирана. Казва, че електронното преброяване улеснява много преброителите.

Още по темата
"Когато проверяваме и посещаваме хората за взимане на информация, ги питаме и за кода, ако са се регистрирали онлайн. В такъв случай ни дават кода и записваме в нашите книжа. Те могат да ги оставят и на вратата", сподели тя.

Диляна има да обходи три района, за да опише всички жилищни сгради, необитаваните жилища и да преброи домакинствата, които не са се преброили онлайн или пък не искат да го направят електронно.

В първия си ден като преброител обаче среща трудности още на първия вход.

"След посещението на 2 блока, 3 входа, нямам никакъв успех. Една жена само ми даде своя код. Надявам се утре да е по-добър ден", каза Диляна пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Когато не успеят да се срещнат с живущите на адреса, преброителите остават бележки с телефонен номер и следваща дата кога ще минат отново, за да може хората да са подготвени. Всеки, който се е преброил електронно, но няма да е вкъщи, когато минават преброителите, може да остави на вратата бележка със своя код.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
15
 
! Отговори
Сакам да съ бройкам преди 2 години
И аз, и аз, искам да ме преброите- Джедай Мастър от планетата Мелмак. Собственост- совалка Дискъвъри (гръмна преди години), остана само външната тоалетна при камбаните около Софето.
11
40
 
15
 
! Отговори
х преди 2 години
Не сте толкова важни, че да си криете пералнята и лаптопа, а също и религията. Преброявайте се там, избягвате глоба 160 лв и точка. Не е просто преброяване, а статистически данни, които няма как да знаят - има закон, лош, добър, това е положението.
10
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъжна работа е мисленето на българския народ(суверена).
9
14
 
15
 
! Отговори
Свиреп преди 2 години
Работя единствено и само нощем. Прибирам се в 5:00. До 8:00 съм вече на три ракии, после продължавам на бири. Повярвайте, не е добра идея да ми чукате по вратата когато съм напит. Към 12:00 си лягам и спя. Е пък аре да ме събудите с тежък махмурлук,че да видите hell !!! Данните които искате от мен са ви известни. А да ме питате за религията ми си е баш за бой!
8
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** , по-*** , най-*** . Незнам , какво определение да дам за българите. Много съжалявам .Всеки си мисли , че това е глупост или ще му използват данните или идват да оглеждат за кражба. Много е тъжно , колко сме потънали , като нация. Никой не може да обвиним , Ние сме си виновни.
7
6
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Германия никой не е идвал да ме преброява. Всяко жилище си има паспорт, регистрирани сме в общината и никой не ходи до вратите. Така е и по света. В България ако не отворите има глоба. Сякаш сте се скрили, нямате лична карта и сте престъпник. Няма такава простотия.
6
7
 
21
 
! Отговори
Бройкар преди 2 години
Аз ще отида да преброя и Радев - трудно ще влезна у него, но лесно ще му хареса :)
5
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе как ще отворя на непознати, луди ли сте, даже на звънеца съм махнала батерията, който идва звъни по телефона да му отворя.
4
9
 
55
 
! Отговори
... преди 2 години
Не смятам да се преброявам нито онлайн, нито да се обяснявам пред вратата на някой преброител, ако въобще успее да намери някой вкъщи по това време.Тази информация държавните служби и институции много добре я знаят, могат да я систематизират, вместо да търсят преброители, като преди 100 години.
3
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да почне от болниците да ги броят и от лабораториите за пср, по ще пожъне успех :)
2
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кой ще се съобразява да я чака на второ или трето или десето посещение, хората работят и изкарват пари, нямат време за губене, вместо бележка по 50 кинта да остави и да каже ден и час, да се знае, че ни е платено времето
1
6
 
27
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Да дойде да ме преброи след 12 полунощ :))) Няма да я върна