След ареста Заимов обясни: Съветската армия не ни е освободила

Нямало как българският народ да е признателен
Обновена: 27 сеп 2021 10:04 | 27 сеп 2021 08:45, Камелия Цветанова
261

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Банкерът Мартин Заимов беше задържан за хулиганство, след като опита да заличи букви от надписа на Паметника на съветската армия.
Още по темата

Той обаче защити действията си с обяснението, че не само той, но и много българи са на мнението, че Съветската армия не ни е освободила и няма как българският народ да бъде признателен.

Вчера сутринта полицаи са го задържали, докато се е опитвал да замаже със спрей част от посвещението "на съветската армия освободителка от признателния български народ".

Действията му са били част от събитие, организирано от привърженици за демонтирането на паметника.

„Сюжетът на действието е много стар и трябва да бъде решен. Той не е само мой, а на много българи. Започнах да заличавам буквите и веднага се появиха две коли на полицията”, разказва Заимов пред Нова телевизия.

„Във войната армията се нарича „червена”, а не съветска. Това е идеологическа промяна“, настоя той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До "Хм, били окупатори...Ми нали България е съюзник на Германия и обявява война на СССР. " _____________________ Ами не баш. СССР обявява война на БГ, а не ние на тях! Ние малко преди това обявяваме война на Германия, излизайки от пакта.
170
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До "Съветският съюз не е бомбардирал София. Американците ни бомбардираха." ____________________ Да, не София, а Варна, Балчик и т.н. Те там бомбардираха! И нахлуха в Добруджа 1916 г. да помагат на Румъния. И ни обявиха война на 5 септември 1944 г. А дотогава двете държави сме поддържали нормални дипломатически отношения. Защо изобщо не обявяват война тогава? Ние вече сме я обявили на Германия и сме тръгнали с войска срещу Германия! Интереси, война да ни поробят отново, а не за освобождение.
169
3
 
4
 
! Отговори
дядо Торбалан преди 2 години
Червената армия ни е освободила от Баба Яга
168
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
евро гейчета не преписвайте историята на българия че предките ще ви проклинат
167
4
 
9
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Много интересно, като им напомниш изцепките на армията-"освободителка", русоробите веднага започват да пеят...ама те американците, ама те нацистите, ама те турците...! На тях им е набито, че трябва да слугуваме на някого, и през ум не им минава през изгладените мозъци, че първо трябва да са ...българи!
166
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 201 Българинаейсектир бе
165
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 198 нещастнициОтлична идея ! Трябва да се предложи с закон
164
7
 
11
 
! Отговори
Българин преди 2 години
А бе *** мили, самият Кремъл ни има за "трофей", бе! Още не ни дават достъп до нашият държавен архив, който са заграбили, защото го имат за .."трофей"! На кого я пробутвате тезата за "освободители"? Както казваше Буров за комунистите..."Ако не беше ония мустакатият на Дунава, знаете ли кога щяхте да дойдете на власт"?Та и затова на наш'те сервилни комунисти, още им греят червени петолъчка по челата!
163
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във Виена може и да има паметник на алкохолизираната азиатска червена орда, но това няма нищо общо с българският случай.През 1944год.Австрия не е съществувала, била е част от Германия и Съюзническите сили й връщат държавността, разбира се след това водкаджийте са принудени да се оттеглят.
162
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато разстрелват антифашиста генерал Владимир Заимов, Червената армия в негова памет отговаря със салют на цялата фронтова артилерия. Внукът днес иска да покаже, че генетиката не е точна наука.Случват се и девиации...
161
7
 
14
 
! Отговори
нещастници преди 2 години
за това предлагам русофобите които скачаха срещу руски газ и аец, да поемат цялото увеличение на цената на тока и парното, като знак за твърдите си русофобски убеждения. нека да платят цената на идеологита си, така е редно...
160
0
 
1
 
! Отговори
gosho преди 2 години
До Анонименveche shte se obajdash za kredit na kiro kanadetca i kokorcho .v tyah i tehnite protejeta sa klyuchovete na kasata
159
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера, след дербито агитките трошаха пейки и улични лампи - полицията спеше. Виж ако се опреш в монуметна червените орги веднага те арестуват
158
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако половината софиянци скочат за един час ще срутят този паметник. Обаче ги мързи или са благодарни на окупационната спиртосана орда
157
1
 
2
 
! Отговори
gosho преди 2 години
До Анонименmi nali drogarite sami si svaliha bay tosho i zagrabiha vsichko za da stanat kapitalisti na gotovo.
156
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 184Вдичките ми съседи включително и баща ми работеха в комбинат Кремиковци.Една от гордостите на комунистите.Всички умряха от рак на възраст пид 60 год... Не разбирам тая неистова радост по онова време.Мизерия и смърт.
155
15
 
13
 
! Отговори
someone преди 2 години
много моля пропаднали психясали демонкрати да не говорят от името на българския народ.СССР освободи не само България ами и Европа от нацистите.
154
1
 
6
 
! Отговори
до Христо Христов преди 2 години
и Костов ли?.... леле то всички протестъри са били комунисти, защото виждам водачките на антикомунизЪма Мая и Таня, те са като Маркс и Енгелс за такива като теб
153
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Паметник на мародерите
152
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам да припомня, че през 1989г не сме били 9 млн. , защото при двете "екскурзии" няд 600 000 души се преселват в Турция. Обаче *** хем ги гонят от родината им, хем ги броят