Втори протест в Стара Загора след тежката катастрофа

Жители на града скандират "Безопасни улици за децата ни"
3 окт 2021 12:47, Ния Христова
20
Втори протест в Стара Загора след тежката катастрофа
Снимка: БГНЕС
Стотици жители на Стара Загора се събраха за втори път на протест след инцидента, при който дрифтиращ шофьор блъсна три момичета на тротоар в града, предаде БГНЕС.
 
Протестът бе организиран в интернет в групата "Искаме безопасни улици за децата си". 
 
Основният мотив на инициаторите е фактът, че са подавани множество сигнали до отговорните органи за безконтролното шофиране или „дрифтене“ в тази част на града, но нито един от тях не е взет под внимание.
Още по темата
 
Хората скандираха "Безопасни улици за децата ни", и настояха за среща с разследващите органи. Те настояват още за безпристрастно разследване и справедлива присъда за шофьора, осакатил едно момиче доживот и ранил тежко други две.
 
Организирана е подписка до кмета, областния управител и директора на полицията в Стара Загора.
 
Шофьорът на БМВ-то, което удари момичетата, снощи беше задържан.
 

20
Още от Коронавирус
10 от жертвите на COVID-19 нямат придружаващи заболявания
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Новите президенти щели да ни обединяват с кого с престъпниците ли ...,
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Много тежките случаи би трябвало да се изпращат в София а не провинциалните лекари да действат прибързано. Гонките са престъпления а даването на книжки да става на 21 или 22. На 18 са още деца и не осъзнават отговорността. Жалко за погубените съдби. Никаква реакция на властта и законодателя...
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Доколкото си спомням съобщиха сутринта, че кракът на едното момиче е ампутиран. Ако това е вярно, н-кът на служба КАТ на ОДМВР Стара Загора би следвало да бъде уволнен за невземане на мерки незаконното място за дрифтване да бъде под непрестанен контрол, н-кът на РУ на МВР да го последва, а на дрифтаджиите да се отнемат шофьорските книжки за създаване на условия за ПТП, водещи до тежки наранявания и евентуална смърт.
16
0
 
17
 
! Отговори
за дрифт преди 3 седмици
колата се конфискува, книжката за 10 години и при бай Ставри за 5 години
15
1
 
15
 
! Отговори
Пролетарий преди 3 седмици
За некадърното нищожество трябва смърт!
14
1
 
7
 
! Отговори
Ромулчо преди 3 седмици
Дръжте се братиа, още малко и всичко ще е наше.
13
1
 
24
 
! Отговори
Pepe преди 3 седмици
Тази работа може да се спре за седмица, но дрифтещите дришлoвци, са деца на някои от органите на реда, както и политици. Срамота е във всеки град улиците след 23:00 се превръщат в писта! Аман вече!!
12
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Еми то и днеска имаше катастрофа... удариха се 2 коли/. Защо не протестирате за нея??
11
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Живко Кметчето къде се скри? Понеже в нета има обилна информация за това че таткото на този млад кандидат убиец е негов и на ГЕРБ близък бизнес далавераджия участвал в застрояването на парк Бидечка
10
0
 
31
 
! Отговори
Чекмеджиев преди 3 седмици
Помните ли един случай с прокурорски син, бмв, гонка и 2ма души на една спирка?
9
1
 
25
 
! Отговори
malart преди 3 седмици
Отговорните органи си го преместват в левия крачол. Всъщност те са само калинки, така че предполагам даже и не си го местят. Дрифтаджията се нуждае от "разговор" с близките на пострадалите иначе няма да има никакви последствия
8
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Наистина е зловещо това, което се е случило на тези млади момичета! На тия пътища трябва да наслагат легнали полицаи през 20 метра, и гъзарите да ходят да си дрифтят на нивата!
7
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 4. Вижте просто картинката. Да не говорим, че само на журналистите са им са привидели стотици протестиращи, но и тия 30-на души са просто разхождащи се бидони, целулити, тлъстини и т.н. Резултат от липсата на мозък. Все пак трябва да признаем, че ако не протестираха случая щеше да бъде потулен със сигурност. Има някаква светлинка, но едва ли е достатъчна за да започне някакво оправяне в държавата.
6
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Пройчо Прокурора. Точно така си е. Всички се възхищават на героя, момчетата завиждат, а момичетата се подмокрят. Без кола и определени шофьорски умения просто забрави, че ще си намериш момиче. Колата разбира се трябва да е БМВ.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Как са нормалните?
4
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тук живеят много хора без мозък и никога няма да се оправим и винаги ще сме дъното на света.
3
1
 
31
 
! Отговори
Трябва преди 3 седмици
За дрифтене - номерата на колата долу за година и книжката на трупчета за година, + глоба 2 бона.Без опрощаване!
2
1
 
16
 
! Отговори
Мнение преди 3 седмици
Смятам, че е време на подобни места да се полагат Възпоменателни паметници на загиналите за да ни напомня на нас все още живите, че живота е доста кратък и трябва да живеем достойно. Не виждам как тези деца до края на своите дни те ще се измъкнат от кошмарите на това което се случи с тях. Болно ми е ..!
1
4
 
32
 
! Отговори
Пройчо Прокурора преди 3 седмици
Като стане белята, всички са тъжни и гневни, но преди нея населението се кефи с телешки възторг, вкл. и бъдещи жертви - "Глей, глей ко прай Данчо/Манчо с бемвету, мъжко момче"