МЗ нямало куража да наложи зелените сертификати

Заведенията искат тестовете за антитела да се признават като зелен сертификат  
19 окт 2021 12:15, Ния Христова
86
МЗ нямало куража да наложи зелените сертификати
Снимка: БГНЕС
"В МЗ нямат куража да направят това, което трябва да направяват - да наложат задължителни зелени сертификати, това е тежка задача, но не знаем защо не го правят", заяви пред БНР Емил Коларов, председател на Сдружението на заведенията в България. Той коментира и мерките и протеста на работодателите, който планират.
 
"Ако имаме самосъзнанието, че това трябва да се случи, то ще се случи. Но най-тъжното е, че не сме стигнали до този момент. Не сме разбрали, че всеки трябва да положи своите минимални усилия да излеземе от тази криза", каза още Коларов.
Още по темата
 
"Ние дори предложихме тестовете да се плащат от държавата доста отдавна. В момента тестовете се плащат от хората, като договоряме част от сумата да се плаща от нас.  Държавата отново абдикира от задълженията си. Трябва да има стройна организация за тези тестове и тя да ги плати и те да се правят чрез изнесени лаборатии, които са оторизирани да извършват тази дейност, каза още Коларов.
 
Той каза точен процент относно ваксинираните служители на заведения в национален мащаб. По думите му в столицата може би 100 процента е ваксиниран персоналът на нощните заведения, които искат да работят. 
 
От Сдружението обаче настояват да се признават и тестовете за антитела на хората като зелен сертификат.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
0
 
! Отговори
гогич преди 2 години
До Анонимен 55Слушах му лекция, няма го написано ...
56
0
 
1
 
! Отговори
гогич преди 2 години
До Анонимен 54Нямам представа, аз съм в австрийска фирма, основно във Виена.
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До гогич Искам да кажа, че искам да прочета лично какво ТОЧНО е каза и в какъв контекст. Та, кой е професора?
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До гогич Как стои въпроса с Германия? :))
53
0
 
3
 
! Отговори
гогич преди 2 години
До Анонимен 52Преподавател по европейски конституционализъм във водеши еропейски университети. А и какво значение има името - да не би да искаш да кежеш, че не е прав??
52
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До гогич Кой е този професор?
51
0
 
9
 
! Отговори
гогич преди 2 години
До Анонимен 49Тук си прав. Както наскоро един професор по европейски конституционализъм каза - демокрацията навсякъде по света умря, особено в Европа. И то от един вирус!! Представете си за какво става въпрос!!
50
18
 
8
 
! Отговори
waksiniran преди 2 години
аз съм с две ваксини и не ми пука за ваште антиваксърски псевдопроблеми. Мисля да ходя където пожелая и когато пожелая. Ваксината е вредна колкото антибиотика, колкото рикията и колкото цигарите и колкото аспирина. От една или две игли няма да ми стане нищо. Знаете ли обаче кое е най-вредно ---простотията и злобата на хората. Стига сте ревали. Никой не ви насилва да се ваксинирате.
49
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как леко и спокойно приемате сертификатите. Така леко и спокойно ще приемете.и иглата. Край на човечеството. Край.
48
1
 
5
 
! Отговори
гогич преди 2 години
До Анонимен 34Tестовете в Австрия СА БЕЗПЛАТНИ за всеки със здравна осигуровка. Всяка седмица ти дават по 8 пср теста, които можеш да си правиш в къщи със специално приложение и които се признават дори за влизане в други страни.
47
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АК "При тези хвърчащи цени на ток, газ, храни, хората не могат да си покрият разходите, предприятията са пред фалити и закриване, те заведенията, че заведенията!!! Заради тях ще налагат задължителни сертификати на толкова народ, ще съкратят от работа хиляди!" Ми, няма да е "заради тях". Това ще важи за навсякъде на практика. За музеи, театри, кина, хранителни заведения, обществени мероприятия, спортни събития и т.н. Българите пак си търсят изкупителна жертва, за да отклонят фокуса от себе си
46
3
 
0
 
! Отговори
Бay преди 2 години
следобед ще разберем, но няма да са те.
45
0
 
21
 
! Отговори
Волф преди 2 години
Каква добавана стойност в икономиката добавя шибекът Алибегов като ти сготви малко ориз с няколко парчета морков отгоре за 15 лв?
44
0
 
20
 
! Отговори
Че преди 2 години
Като ковидяса целия ви персонал от ваксинирани, кашлящи вируси, ще затворите по необходимост и от немай къде - собствена воля.
43
0
 
18
 
! Отговори
АК преди 2 години
При тези хвърчащи цени на ток, газ, храни, хората не могат да си покрият разходите, предприятията са пред фалити и закриване, те заведенията, че заведенията!!! Заради тях ще налагат задължителни сертификати на толкова народ, ще съкратят от работа хиляди!
42
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ауу, значи заведенията ще трябва да сложат табела - само за арийци. Упс, лапсус, само за ваксинирани! А с Хайл Урсула ще се поздравяват ли на влизане? А за нас антиковидваксърите Давидова звезди ще има ли? Да почнем ли да си ги пришиваме на палтата? Сертификат за арийски, упс, ваксиняционен произход ще искате ли?
41
1
 
24
 
! Отговори
Tg преди 2 години
Почти всичките ми възрастни роднини починаха през последната година заради неадекватно лечение от други болести. Така че не се притеснявам за Ковид - благодарение на Бг здравеопазването, вече всичките ми любими роднини ги няма на този свят и няма за кого да се притеснявам, другите сме по-млади и го карахме без проблеми
40
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кота сте толкова куражлии, нека ги наложат. Да видим колко време ще оцелеят членовете ви кръчмари. А, да видим.
39
0
 
26
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Много смъртоносен вирус ! На всякъде пазарлъци и всеки иска пари . Много смъртоносен вирус !
38
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки, който е принудил персонала си да се "ваксинира" няма да види и стотинка от мен.

Спонсорирани публикации