Заведенията недоволни от Кацаров: Като нямате топки, напуснете арената!

СЗБ и БАЗ: Не е това, което се коментираше
Обновена: 19 окт 2021 19:57 | 19 окт 2021 19:50, Красимир Ангелов
361
Заведенията недоволни от Кацаров: Като нямате топки, напуснете арената!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) излязоха с остра декларация срещу решенията на здравния министър Стойчо Кацаров от този следобед.

Както е известно, според заповед на здравния министър, от четвъртък изискване за зелен сертификат ще има за всички кина, театри, циркови представления, музеи, галерии, магазини тип мол, магазини над 300 кв. метра, фитнес центрове, спортни зали, клубове и басейни, заведенията за хранене, хотелите.

Изброените обекти могат да се посещават и с негативен PCR тест, който важи 72 часа, както и антигенен тест с валидност 48 часа.

Още по темата
"Предложените противоепидемични мерки и частта, касаеща "зелените сертификати" НЕ са това, което се коментираше на срещите с вас. На първо място нашето искане беше тестове за наличие на антитела да се признават, а държавната администрацията да бъде поставена при същите условия, като нашите служители. Не са това, което вие казахте, че ще напишете в заповедта. Излъгахте ни най-нагло и безочливо! Освен това, трябваше ограниченията да важат и за всички нехранителни обекти над 200м2", се чете в позицията на СЗБ и БАЗ, която започва с призива "Като нямате топки, напуснете арената!"

Според тях пак „свещените крави и за тази власт се оказва армията от държавни служители, на които ние плащаме заплатите и осигуровките“. Както и едрия капитал, в лицето на големите чуждестранни вериги, за сметка на средния и малкия бизнес в България, смятат ресторантьорите.

Според тях с тези решения държавата налага ограничения за малкия и среден бизнес, с цел ограничаване на заразата, но „няма топки да наложи същите условия за самата себе си!“

"Цинично! Защо така, бе, господа властимащи? Господин министър на здравеопазването, господин премиер, господин здравен инспектор? Имате ли да кажете нещо? Всъщност, вече не ни интересува каква нова лъжа ще изречете. Заминавайте си! Бързо, възможно най-бързо", заявиха от СЗБ и БАЗ.

От там припомнят и единствените правила за издаване на зелени сертификати, при които браншовите сдружения се съгласиха да работят:

1. Всички условия  за издаване на сертификати  да важат за държавната администрация  и структури.
2. Под условията  за работа със сертификати  да попадат всички нехранителни  магазини с площ над 200м2.

3а издаване на  серификат да се приемат:
-положителен тест  за антитела!!!!
-отрицателен антигенен  тест
-отрицателен PCR тест
-сертификат за  преболедуване
-сертификат за  ваксинация

"СЗБ и БАЗ обявяваме тотален БОЙКОТ на заповедта, докато тя не бъде написана по начин, който да обхваща абсолютно всички сектори на социалния и икономически живот в България! Затворете ни! Затворете бизнесите ни, затворете ни в затворите, но ние няма да участваме във вашите лъжи, демагогия и непукизъм", се чете в позицията, която завършва с призив за оставка на здравния министър Стойчо Кацаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
5
 
7
 
! Отговори
Капитана преди 2 години
Браво, и аз съм с вас! ***, каквото кажат от ЕС и сваляме гащите! Трябва да се гледат и антителата,има много хора,които са изкарали вкъщи и няма как да вземат сертификат
228
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виновни сте, защото носихте маските им които ви "предпазваха" и ви сметнаха за страхливци, които ще се инжектират с бъркоча.
227
2
 
3
 
! Отговори
ovi преди 2 години
До 238Ей, никаквец, не казвай, че не си посещавал ресторант, бързо хранене, бар, или подобни места, в които хората разпускат, опитват храна и се чувстват приятно. Явно и ти си "шортмайндед" ... . В тоя бранш са заети много работливи и истински човеци. А такива като теб тр да ги боцкат постоянно с ваксини, а и с дражале, с гумени прибори за удоволствие за момчета и момичета...
226
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Директно убихте заведенията, хотелите, кината и театрите. Защото ние можем и до края на живота си да не стъпим в тях. Знаем, че на никого не му пука за здравето на хората. Идеята е принудително инжектиране до откат! Знаем, че няма да се спрете до тук, защото това не са мерки, които ще накарат хората да се заиграят с живота и здравето си, най-вече със свободата си. За едната глупост никой нормален няма да се набоде, нито ще си прави тестове. Убихте този бизнес.
225
12
 
6
 
! Отговори
69 преди 2 години
Като са толкова отворени - затваряйте ги! Работят ли нелегално, взимане на всички лицензи и в ареста за 72.
224
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долу слугите на ковид мафията и убийците на българския народ! Идете си, юди безподобни! С добро си идете, да не свършите като Юда, вашият идол! Който ще - да се боде денонощно, но това не следва да е пример за подражание на нормалните здрави хора.
223
3
 
20
 
! Отговори
Ние си правим преди 2 години
изводи за изборите. Г-н Кацаров рано или късно ще се засечем някъде из София, било сега, било след 10 години. Обещавам лично да ви се изплюя в лицето за гаврата която налагате над Българския народ. Да измира за да може да си спечелите изборите, по-добре наистина ще е да сложите тотален лок даун вместо да убивате хората и бизнеса малко по-малко.
222
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кокала не се пуща учете се от кучетата Той се взема от по силния или силните Гертком але Гертком на Война като на Война народе????
221
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За медици ваксина, аз като не искам, какво ще правят като и без това сме малко и повечето пенсиониран също не искат, те ще напуснат и затварят болницата и, дето е само една в града ни.
220
4
 
2
 
! Отговори
до 254 преди 2 години
не се сзпускай в гащите още. няма да има задължитлена.
219
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако въведат задължителна ваксинация, тогава ще видят истински бой и преврат
218
4
 
7
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Недоволните искат те да командват ЕС,а не той тях.Че кога войникът е командвал генерал?
217
10
 
9
 
! Отговори
хаххахахаха преди 2 години
напротив! за такова решение се иска топки! и не само! и нещо да стърчи!вие се крийте, страхливци! негодници, нещастани.
216
3
 
26
 
! Отговори
Не остана търпение преди 2 години
Утре в 12 пред Министерството на Здравеопазването ! Който има ръце и крака да идва !
215
11
 
6
 
! Отговори
до леша преди 2 години
в Германия в магазин а и където и да е не можеш да влезеш без документ за отрицателен тест ! чул си нещо ама не си доразбрал .
214
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам 1 месец тотал локдаун, работа от къщи, ракия и туршия, лежане и пър...ене
213
4
 
24
 
! Отговори
50 лицеви преди 2 години
кацарОФ , радеФ и цялото му лично правителство въобще не са наясно как да се справят нито с ковид , нито с кризите във всички сфери . и точно тия заедно с кирчо , мая общата , слаФчу ,плажуващия ицко и импексова ви обещават по светло бъдеще . обвиняваха Борисов за локдауни, за мерки , за заболели и починали , за претъпкани болници , за фалити.точно тия го обвиняваха , дето сега не знаят какво да правят. идват избори и тях ги е страх чр ше ги изгубят ако наложат адекватни мерки.хората нека мрът.
212
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакъв бел кон не потропва откъм Банкя! Баце всеки ден лаеше, че Радев не взимал никакви мерки и народът гинел. Днеска също се изтропа... Сега искате да се изтъпани и да каже, че е против това, което прави Радев ли? Чак толкова задръстен не е...
211
5
 
18
 
! Отговори
Кръцко преди 2 години
Гласувайте за Радев, че да ви лъжат още.А дано го разберете най-после.
210
5
 
16
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Някоя новина за Англия може ли? Защо там има десетки гиляди заразени на ден? Защо в Германия няма изискване за сертификат в магазините? Защо сме още в ЕС-Вавилон, референдум, кога?!