Повдигнаха обвинение на Боян Расате, задържан е за 72 часа

Поводът е нападение над ЛГБТИ център в столицата
Обновена: 3 ное 2021 19:09 | 3 ное 2021 16:25, Нели Христова
63
Повдигнаха обвинение на Боян Расате, задържан е за 72 часа
Снимка: БГНЕС

Софийска градска прокуратура предяви обвинение и задържа за срок до 72 часа Боян Расате. Той беше арестуван във вторник вечерта след телевизионно участие в качеството му на кандидат за президент. Расате е обвинен заради извършено нападение в събота в ЛГБТИ център в столицата.

Ето какво гласи и днешното съобщение на прокуратурата:

Днес, 03.11.2021 г., следовател от Следствения отдел при Софийска градска прокуратура (СГП) предяви постановление за привличане в качеството на обвиняем на Б.С., кандидат за президент, в присъствието на служебно назначен защитник.

Още по темата
След възлагане от водещия разследването следовател на органите на МВР, Б.С. бе установен и доведен принудително в сградата на отдел „Специализиран“ на СГП.

Б.С. е привлечен към наказателна отговорност за извършени от него престъпления по чл. 325, ал. 2 във вр. с ал. 1, вр.чл.20, ал.2, вр.ал.1 и по чл. 131, ал.1, т. 12 във вр. с чл. 130, ал. 2 от НК.

В хода на разследването по образуваното в СГП досъдебно производство допълнително са събрани доказателства, които наблюдаващият прокурор е оценил като достатъчни по чл.219, ал.1 от НПК за привличане към наказателна отговорност и за предявяване на второ обвинение спрямо Б.С. и за извършено от него престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12 във вр. с чл. 130, ал. 2 от НК (причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди) .

Според наблюдаващия прокурор събраният доказателствен материал сочи не само наличие на обосновано предположение за извършени от Б.С. престъпления, но и за обоснована реална опасност същият да се укрие, тъй като при предприемане на действия по призоваването му, той не е намерен на известните по делото адреси.

Извършените престъпления се отличават с изключителна дързост и незачитане на демократичните устои на държавата. Техният интензитет и данните за предишно осъждане на обвиняемия сочат висока степен на обществена опасност, която според наблюдаващия прокурор налага задържане на Б.С. за срок до 72 часа.

В тази връзка бе изготвено предложение от главния прокурор на Република България до ЦИК за даване на разрешение за задържане на Б.С. по реда на чл.64, ал.2 от НПК.

След решение на ЦИК на обвиняемия е постановено задържане за срок до 72 часа с оглед внасяне на искане пред Софийски градски съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Обвиняемият не се признава за виновен и се е възползвал от правото си да не дава обяснения, съобщават още от прокуратурата.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Ddd преди 2 години
Когато възрастни хора по сeлата биват обирани, прeбивани и осакатявани, Гeшeв сe прави на разсeян, а сeга , чe на някаква лeс-бийка са ударили два шамара, вой до нeбeсата.
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
докато не премахнат глобалистките фамилий на рокфелер и ротшилд така ще е
38
0
 
11
 
! Отговори
SS преди 2 години
Ако се окаже вярно ,че в офиса са изнасилили дете както се говори (незнам дали е вярно ,следствието ще каже) на тия от ЛГБТ ,трепането им е малко !
37
0
 
3
 
! Отговори
Кочо преди 2 години
Колко трябва да са уплашени, че тъй бързат да го прекарат през съдебната зала. Не съм симпатизант на Расате, но като изгледах интервюто, дадено от него преди ареста ...
36
3
 
6
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
Вярно ли е,че в офиса е изнасилено 13-годишно момиче?????
35
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъпкано ще ви го върнем, и за Расате, и за много неща още.
34
0
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 2 години
А книжките знаменцата?Няма да се изненадам някоя агитка да ги почеше
33
12
 
15
 
! Отговори
Няма справедливост! преди 2 години
Расате набил двама жънски педеруса и счупил един лап,ще го окаушат,а Бушмена кради 12 години,рекетира десетки бизнеси,държа българските пенсионери на ръба на оцеляването,толерира едно малцинство,което гласуваше за него и е още на свобода.....Е,кажете има ли справедливост,кажете една причина младите да останат в България!¡
32
11
 
23
 
! Отговори
Лили Барута преди 2 години
От една страна ромите тормозят българите,от други страни ЛГБТИ и различни антибългарски организации....Геноцидът над българите си върви необезпокояван...
31
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А на психото от клипа ще повдигнат ли обвинение? А на тези рейнбоу хъб ще им повдигнат ли обвинения, че разпространяват порно материали сред малолетни и непълнолетни? Или Херо Мустаката не е заповядала нищо по въпроса?
30
10
 
25
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Оставете Расате на мира. Тия лгбт режат глави на снимки,но реалноста е доста болезнена за тях. И преди няколко години лгбт субектите, бяха инсцинирали подобно нещо така,че айде у лево. До кога ще занимавате народа с тези??? Всичко се дига цените до небесата, всичко Мара втасала ще ги мислим пък тях.
29
14
 
14
 
! Отговори
Ц? преди 2 години
И кво? тоя отишъл да се прави на мъж пред някви гейки? при това като част от предизборната му кампания! И се изцепи че херо мустафа му поръчала ареста при това в полза на "педофилите"! някви кифли с боядисани коси са "педофили"! тоя е по-миризлив боклyк от бойкоборисов боклyка! баcи кандидата за президент нещаcтен!
28
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има много хора гейове, ама си живеят живота и не скандират ежедневно сексуалните си привличания и ласки. Между "гей", "лесбийка" и ЛГБТИ, разлика от земята до небето.
27
9
 
18
 
! Отговори
Силогизъм преди 2 години
Православието е фундамент на морала и държавата. Следователно ЛГБТИ подрива устоите на морала и държавата.
26
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поне да ги беше натрупал като хората а сега ще го съдят за едното нищо
25
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И този БоянчУ си е чист хомосексуалист, ама айде, за пред обществото се прави на големия мъж
24
2
 
13
 
! Отговори
НАШИТЕ ДЕМОКРАТИ преди 2 години
ВСИЧКИ ЛИ СА ЛУДИ ЗА ....ДЪРЖАВНА СУБСИДИЙКА- КРЕЩЯТ, ВИКАТ, ВЗЕМАТ ПАРИТЕ И СИ БИЯТ КАМШИКА ПО СВЕТА И ЕВРОПА ПО "ПАРТИЙНИ ДЕЛА", МОЖЕ И НЯКОЯ КЪЩИЧКА КАТО КОПЕЙКИН.
23
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя самозванец е една от многобройните "въдички" на Москва. И аз, като ида за риба, пускам много въдички, където клъвне все е кяр. Че и "македонски" мрежи хвърлям, там много се лепят.
22
5
 
23
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
А против педофилите кога ще повдигнат обвинения?
21
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи съдейки по изброените членове и алинеи, Расате е подсъдим за:А. Нанасяне на телесна повредаБ. Участие в съучастие, като подбудителВ. За ксенофобска омраза и непристойно обществено поведениеОбщо може да получи макс до 18 г. лишаване от свобода

Спонсорирани публикации