Глоби до 500 лева за некачествени гуми на пътя

Продължава акция "Зима" на "Пътна полиция"
Обновена: 20 ное 2021 00:41 | 19 ное 2021 22:49, Красимир Ангелов
74

Акция "Зима" е в разгара си. От неделя до края на месеца пътните полицаи ще проверяват техническата изправност на превозните средства.

Ще се следи и дали автомобилите са със зимни гуми. Минималната дълбочина на протектора на гумите е 4 мм, в противен случай водачите ги грозят санкциите между 50 и 500 лева, уточниха от "Пътна полиция".

Проверки ще има и за осветителните системи на автомобилите.

През предходната акция "Зима" са проверени близо 79 хиляди превозни средства. 426 са спрени от движение.

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
4
 
! Отговори
Плам преди 2 години
Само,пояснение,евтините гуми не означават некачествени,а по бързо ще се износват,карам корморан на мокро клас С,а скъпите гуми по 200 лв.пак са клас С на мокро.Кой ще определи и как колко са качествени?Ясно,на око,ако е корморан дебица,рикен са некачествени.Мишелин и другите ще са качествени.Ами нормално,такава ни е държавата,кое ни е наред.
58
0
 
2
 
! Отговори
Горд преди 2 години
Много интересно как ще проверяват една гума колко е качествена,подвижна лаборатория ще имат?Балканска простотия,далеч сме от цивилизованите страни,много далеч.
57
0
 
5
 
! Отговори
Алек преди 2 години
Писна ми от простотии. Всички разбраха, че понятието зимна гума не съществува в ЗДВП. Трябва да се знае, че няма стандартизиран уред за измерване на протектора. Това е като да те тестват за алкохол без тестер. Сега пък и мобилна лаборатория ще трябва за определяне на качеството....
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ви режат малко от гумите и ще го носят на лабораторни изследвания.
55
1
 
9
 
! Отговори
Жо преди 2 години
Първо- изискването е минимална дълбочина на протектора 4 мм, без значение от вида на гумата- зимна, лятна, всесезонна. Второ- наложената глоба се отнася едновременно за четирите гуми, а не за всяка една поотделно.
54
1
 
5
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Пътувам почти всеки ден извънградско и за пръв път от две години насам ме спряха онзи ден. Чак се зарадвах, че ме спират. Викам си, щом ме спират значи Рашко си върши работата. Полицая ми огледа стикера на гражданската и техническия и ми поиска книжката и талона. Обаче в мига в който ми видя златния талон и ми върна документите и ми вика "Лек път". Останах малко разочараован. Гумите си личеше че са нови, но поне можеше да провери аптечката или дали имам резервна гума.
53
0
 
16
 
! Отговори
1234 преди 2 години
А за некачествена пътна настилка кога и на кого?За седмица ми заминаха 2 нови гуми по 150лв едната.Плевен-Обнова.
52
0
 
9
 
! Отговори
От... преди 2 години
...заглавието разбирам, че КАТ ще глобяват хората с чисто нови зимни гуми най-нисък клас. Ако е така, да продавам моите и да оставям колата пред блока на трупчета? Понеже аз думата "некачествен" я тълкувам като най-евтини гуми. Или бъркам?
51
0
 
1
 
! Отговори
Чисто и просто преди 2 години
Нямат ресурс за масова проверка.
50
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 5 млн автомобили липсващия КАТ да провери 500. Хора имате по голяма вероятност да ви удари мълния отколкото да ви спрат за проверка на гими. Само аз ли забелязвам че винаги КАТ стоят на едно и също място да проверяват. Минаваш по другата улица и всичко е 6
49
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки нормален шофьор има два комплекта гуми.
48
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министърът на МВР г-н Рашков най напред да направи акция " Зима" на личните коли всички полицаи, също и за Гражданската отговорност, винетка и тех. преглед и тогава те може да проверяват хората.Масово полицаите са без ГО и винетка, за зимни гуми да не говорим.
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено, че имам два комполекта ляти джанти + една обикновена на резервата.
46
1
 
28
 
! Отговори
Фастер преди 2 години
Как ще установяват че са некачествени ?С разрез и лабораторни тестове?Само така може да се установи, а не на външен вид!Стига сте плякали *** статии!
45
11
 
17
 
! Отговори
Кат преди 2 години
Хора които спестяват от гуми не ми ги хвалете.Имат пари за ракия и кръчми,но не и за гуми.Прос т народ слаба държава по новините всяка вечер има по двама трима тарикати в храстите с изтъркани гуми.
44
0
 
7
 
! Отговори
. преди 2 години
Днес времето ще е слънчево с температури фо 16 градуса. Ушев к#$во !
43
8
 
5
 
! Отговори
Хе Хе преди 2 години
Най вече се запасете с качествена ракия в багажника. При проверка от ората на Ракиджан на качеството на гумите най важна е хубавата качествена ракия. Ако имате и пиперосана сланина проверката е на 6.
42
0
 
3
 
! Отговори
DD до 500 преди 2 години
Я сподели другарю какво шофираш ти ,имаш 2 комплекта алу джанти с летни и зимни ли ?
41
26
 
14
 
! Отговори
500 е малко преди 2 години
Който няма пари за гуми как има пари за кола.Аман от двайсет годишни ръждиви талиги с *** .
40
4
 
11
 
! Отговори
DD преди 2 години
Четем де,.. и пише, не е визирано точно зимни гуми но ,таива съобразени със сезона...очевидно е вратичка но лчтна гума не е съобразена със сезона... всесезонна ДА ако на нея има снежина ,това ще ни измъкне от щуротията.За големите джипки всесезонното е разкош,родих се.Няма смяна няма други джанти тихо,меко,леко....Зимата си ровя без грам проблем ..марката е холандска..гумаджиите я хвалят доста..също.