Съсипани тротоари, опасни площадки, плакати по спирки, кошчета

Обзор на сигналите през седмицата от платформата Helpbook
20 ное 2021 10:20, Анисия Иванова
69

Снимка: Helpbook

Сред получените сигнали в платформата на Helpbook.info ще ви запознаем с такъв за съсипан тротоар в град Русе. Нашият потребител е изпратил снимки, на които нагледно се вижда състоянието на настилката след извършени ремонтни дейности:

"Преди седмица група работници вдигнаха всички плочи на тротоара на адрес: улица "Петко Каравелов" №9. Попитах ги с каква цел вдигат плочките, те ми отговориха, че били от фирма Виваком и пускат нови кабели. Работниците изкопаха един окоп по дължина на тротоара и сложиха също шахта от едната страна. Изкараха тръби до входовете на блоковете, заринаха изкопа и нахвърляха плочките отгоре.

В момента тротоарът прилича на нива. Плочите са подвижни, а на места липсват. Моля общината да се намеси и да направи проверка. Виждам, че на доста места в Русе се копае по тротоарите и масово се съсипват. Няма ли някой да обърне внимание и да наложи санкции." пише в сигнала.

Сигнализираха ни за опасна площадка, намираща се в квартал "Младост" 1, която е изключително занемарена. "Играчките са метални, счупени и много опасни за децата. Две от децата от блока паднаха и можеше да се нарежат. От името на живущите апелираме площадката да се възстанови! В момента се използва и за паркинг, което е крайно недопустимо.", сигнализира нашият потребител.

След многократно подаване на сигнал за опасно игрище в квартал „Борово“ най-накрая е взето отношение като са подменени баскетболните кошове и футболните врати, но сега молбата е да бъде възстановена и мрежата около игрището, тъй като е сериозно повредена.

Завършваме днешния обзор със сигнал от Кърджали за премахване на предизборни плакати и агитации, които са разлепени из целия град - по дървета, паркове, кошчета, спирки, трафопостове, стени.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
1
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
До НикогаПовечеСДС-Чума/// Да ,ама има банани ,този символ на неолибералната ,еврогеейска ,демокрация
43
2
 
2
 
! Отговори
НикогаПовечеСДС-Чума преди 2 години
СДС-Шайката превърна подредената ни държавица в *** и съвременно европейски сметище.А Ал Фашагата спокойно и достолепно се разхожда из Европейския парламент, без срам и без свян .
42
2
 
0
 
! Отговори
грешка от бързане преди 2 години
Провинциални
41
1
 
2
 
! Отговори
София преди 2 години
Най-грозната и разбита столица е нашата.Вижте ,,Витошка"-кафене до кафене,а зеленина никаква.Как мислите,колко ли са се изтърсили тези с кафенетата?Тротоари ремонтирани през месец.Има провенциални градчета с много хубав център.Тук е далаверата.Фандъкова за нищо не става.
40
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Милиарди раздавано авансово на строителни фирми,църкви и университети.Проверки,как са изхарчени и за какво тези пари?.Ето го резултата.Да не говорим за качеството на санирането.Крадене и разсипия!
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе вие изгубихте изборите,електората ви го няма,а продължавате да плюете благодарение на такива платени от вас статии!
38
5
 
7
 
! Отговори
До 41 преди 2 години
Гербидж..тези тротоари и цялата грозотия не са ти ги направили кирчо и асен.Последните 15г управлява мутрата от банкя.Ако искаше и можеше, щеше да направи държавата да свети. И да не ни е срам да каним чуждестранни гости тук. Че нямаме какво да им покажем, освен някои руини отпреди 10 века.
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Масовият Българин е крава за доене.
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възмутен, преди години при разговор с чужденец, който не говори не чете и не пише на български, последният ми задава въпрос толкова ли са зле нещата с престъпността в нашата държава, че навсякъде са разлепени снимки на издирващи се бандити.
35
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важно е промяната да продължава.. какво значение имат тук подобни мръсни пейзажи. Я не натъжавайте Кирчо и М*Ун*по. Ще вземете да ги обидите, а те с тези женствени характери в мъжки тела трудно преживяват обидите. Промяната може да продължи само без обиди и с ласки. Може и интимни ласки.
34
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 39 - Никакву некрилози! Не може ТИ, да ми рязваляш деня,като постоянни ми навираш в лицето, *** някой бил умрял!
33
1
 
3
 
! Отговори
До 38 преди 2 години
Точните места са твърде малко. А специално за некролозите не е редно да се лепи един върху друг. А тези, които ги лепят получават една нижарница материали, които трябва да се виждат, че е залепени някъде иначе no payday както казват по телевизора.
32
3
 
5
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Не може ли да се забрани със закон лепенето на плакати и некролози на всеки стълб и на всеки ъгъл. Да се определят точни места и там да се лепи. Особено с некролозите е възмутително. Входни врати, стълбища, болници, спирки, и накъдето се обърнеш некролози . ТОВА Е ЧОВЕШКО ПАДЕНИЕ . НЕКРОЛОЗИ НА ГРОБИЩАТА . НЕ ПО УЛИЦИТЕ . ОТВРАТИТЕЛНО И ГНУСНО Е ПО ЦЯЛАТА НИ ДЪРЖАВА.
31
0
 
2
 
! Отговори
Разлепвач преди 2 години
Снимка 3 определено има скрит смисъл)))
30
2
 
4
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
До Анонимен/В София вси4ки тротоари са разбити благодарение на гербиската Фандъкова!!// Не е вярно ,разбити са само там където ги има
29
0
 
3
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 2 години
До Най-умните отдавна/ Имам известни наблюдения върху така наречените "еднопосочници" и малко по-различно мнение от вашето/ако малко,означама коренно обратно/.От наблюденията от командировките си в чужбина ,като цяло може да се каже,че 80%-85%,са заети в най-нископлатените работни места и то,ако няма желаещи от местните лОмпени или мигранти от Африка.Тези не подлажат на интеграция,събират се на тумби и се наслаждават на чалга.Останалите "проценти" се развиват и са ценни за България
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев ще си пази авторитета, но не забравяйте, че ние сме парламентарна република, тоест има премиер, който да е отговорен за всичко :) Иначе съм съгласен, че Радев в момента командва, ама те го предизвикаха от ГЕРБ :))
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Половината са сгaн. Дора не си прави труда, да говоро на Вие, вече. На жас!! !
26
1
 
8
 
! Отговори
Black Metal преди 2 години
София е KOCHINA!!! Чалгаристан - още по-голяма!!! София е "столица" толкова, колкото аз съм китаец!
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 26 - Ми не е ли бе! Държавя изградена от осемдесетпрожента жалки, гнусни, хленчещи, слушащи чалга,извинения за хора!!!! Непотребна и неориентирана оасмина ит безполезни безделници.