От HelpBook до МС: Махнете тавана на пенсията, губя по 300 лв. месечно

В платформата получихме необичаен сигнал от пенсионер
26 ное 2021 18:30, Анисия Иванова
109
От HelpBook до МС: Махнете тавана на пенсията, губя по 300 лв. месечно
Снимка: БГНЕС

В платформата на Helpbook.info получихме необичаен сигнал към Министерски съвет. В следващите редове ще ви запознаем с него: "Пенсионната система боксува и според мен е несправедлива. Аз съм пенсионер от 2014 година от т.нар. "категорийни" пенсионери и вече повече от 7 години НЕ получавам полагащата ми се пенсия, заради т.нар. "таван" на пенсиите. Всеки месец от моето полагащо се възнаграждение се отнемат по 300 лв., които се плащат на други пенсионери или социлни помощи на хора, които не са регистрирали никаква трудова активност през годините.

Още през 2014 г. министърът на финансите Дянков повдигна идеята за премахване на "тавана" на пенсиите, но вече повече от 7 години 24 000 души са подложени на тази рестрикция.

Искам да обърна внимание, че за да се приеме решение за въвеждане на категории на труд със сигурност работещите при вредни за здравето условия, трудещите се при вредни за здравето условия са оценени, че губят здравето си при извършване на дейности в полза на държавата по-интензивно от останалите.

1. Затова, МОЛЯ да се разгледа ПРЕМАХВАНЕТО на "Тавана" на пенсиите.
2. Създаването на ВТОРИ стълб на пенсионната система "наля" над 15 милиарда лв. в частни пенсионни фондове, които така и не искат да изплащат "Втора" пенсия.

През последните 7 години частните пенсиони фондове успяха да променят правилата за изплащане на "Втора" пенсия няколко пъти, което само ги облагодетелства. НЕ намирам за смислено държавата да издържа частните пенсионни фондове.

НЕ мисля, че е нормално държавата да плаща пенсии на хората, които са достигнали до това право в резултат на трудова дейност, а частните фондове да са "запазени" от плащания. Това е неразумно според мен, след като точно държавата е привеждала на частните фондове средства, с които да се изплаща такава. Считам, че ще се погледне сериозно на темата и ще се предприемат необходимите законодателни промени за преодоляване на тази НЕСПРАВЕДЛИВОСТ!", завършва сигналът.

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
9
 
3
 
! Отговори
I'm-a-дрти-ВАЙТ преди 2 години
Мисля, че по правилно се пише "буксува", щото тоя оплакващ се червен б0ксьор си е дърт типичен коммюнист, който за останалите милион средно с по 530 лв месечна пенсия изобщо не мисли за бедните му коллеги по съдба, а и отделно от това, причината за това положение е, че именно неговата любима партия открадна навремето ПЕНСИОННИЯ фонд на Българите още 1962 г. при любимия му вожд Тошко...
74
3
 
8
 
! Отговори
Зайо Байо преди 2 години
До АнонименМоля обясни ми какви са тези допълнителни трудови права, които имам за сметка на това че плащам за ранното пенсиониране и високата пенсия на някой друг!? Имай предвид че съм достатъчно запознат поради естеството на образованието и работата ми и няма нужда да си напрягам ума в случая.
73
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Зайо БайоВсички от работещите в категорийните професии носят най голям процент принадена стойносто от продукта на своя труд,който се прибавя към БВП на страната,а не в собствения си джоб.Това е само една от причините,поради които се ползват с облекчения при пенсиониране и плащане на осигуровки.Размърдай си малко мозъка и виж какви политически и допълнителни трудови прави имаш ти за сметка на тях! А който желае,нека заповяда и да полага подобен труд!
72
9
 
9
 
! Отговори
Зайо Байо преди 2 години
Те първо да махнат категориите, щото този категориен пенсионер му плащат пенсията тия дето ще работят още 15 години след като той се е пенсионирал, а не от това което е внесъл реално като осигурителни вноски.
71
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
махане на тавана другари не е за работниците а за тези които работят като народни изедници и взимат по чанта с пари
70
8
 
11
 
! Отговори
НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД преди 2 години
ВМЕСТО ДА ПРЕМАХНЕ ТАВАНА... ЩЕ ПРЕМАХНЕ ПЕНСИИТЕ...И...БЕЛИТЕ ХОРА............ ДА ГО ЗНАЕТЕ ТОВА.... А СЪЩО, И ЧЕ РУМЕН РАДЕВ Е ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ НА ТОВА ЗА БЪЛГАРИЯ -..... САМИ СИ ГО ИЗБРАХТЕ....
69
3
 
3
 
! Отговори
Валентин преди 2 години
Докато все още се търси оправдание в социализмът ще така. Бил на работа в НАП , като не ти харесва намери си друга по дходна. Ако чакаш тя няма да те намери
68
8
 
18
 
! Отговори
Съд и затвор преди 2 години
На протести ежедневни - да се премахне тавана на пенсиите! Това е грабеж
67
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последното увеличение на пенсиите през септември беше алогично,противоречащо на принципите за пенсионно осигуряване и продиктувано от желанието на политиците на Слави да се харесат или да спечелят допълнителни гласове.Тези,работили във вредни,опасни др.тежки условия на труд ще получат около 2 % увеличение,а онези с най-малък осигурителен пронос или мързеливците по 14 %! Такова чудо и у Занзибар нема!
66
2
 
12
 
! Отговори
Ай стига бе преди 2 години
Ром на 54 години без трудова книжка ще взема 300лв като стане на 70 години, от къде пари за това
65
2
 
6
 
! Отговори
Това е преди 2 години
Съд до дупка за всяка несправедливост, от протести полза няма
64
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време е българските комунисти да разберат че всяко нещо има цена и тя се определя от пазара. Стоката не се придобива като се обадиш на вуйчо партийния секретар, а за всяко нещо се плаща. Не може да ощетяваш хора защото социализма е рухнал
63
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съдъ за правата на човека Страсбург, нека всеки ощетен да заведе дело
62
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 69..... Колко пенсия ще получаваш с тази чиновническа заплата? Мислиш ли, че може да те отмени 5G технологията?
61
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Работя в НАП и взимам 1201лв. чисто заплата. Оставям подигравките от сорта на далавери и т.н. на страна и искам да ви кажа, че напрежението е голямо ако имах избор досега да съм се махнал отдавна за заплата колкото максималната пенсия.
60
2
 
4
 
! Отговори
Да преди 2 години
Съгласен съм с теб, за това ще има заведено дело в Страсбург.
59
4
 
3
 
! Отговори
на бас, преди 2 години
че автора получава пенсия за прослужено време. Не вярвам да е работил;)
58
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прави ли ви впечатление как тези новите от ПП започнаха отсега, за това ще дават пари, на онези да им се вдигнат - задавате ли си въпроса от къде ще дойдат тези пари само, отговора не е ще се напечатат!
57
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз искам равноправие. Щом преди са се пенсионирали на 60 години мъжете, и на 55 години жените, защо аз сега да работя до 65
56
1
 
10
 
! Отговори
Нека се знае преди 2 години
Комунизма е бич за руснаци и българи!