Внимавайте с макароните, могат да отключат автоимунни болести

Водят до проблем с червата и кожата
Обновена: 26 ное 2021 08:25 | 26 ное 2021 08:22, Анисия Иванова
26
Внимавайте с макароните, могат да отключат автоимунни болести
Снимка: Pixabay

Деветдесет процента от всички тестени изделия съдържат глутен, който, ако се консумира в големи количества и ежедневно може да доведе до синдром на раздразненото черво, автоимунни заболявания и кожни проблеми, казва диетологът Анастасия Гаврикова.

Разнообразието от хранителни вещества е основното правило при съставянето на здравословен хранителен режим, казва тя.

"Ако сте почитатели на пастата и ядете макаронени изделия всеки ден, няма да получите хранителните вещества, които се съдържат в други зърнени култури: в елдата, в кафявия ориз, в киноата. Така че, ако обичате тестени изделия убедете се, че нямате стомашно-чревни проблеми, автоимунни заболявания. Важно е да следите как изглежда кожата ви и дали сте с наднормено тегло”, съветва диетологът.

Тя добави, че можете да изберете безглутенова паста: това са оризови спагети, паста от нахут и царевична паста. "Уверете се, че на опаковката пише "без ГМО", предупреди Гаврикова, цитирана от БГНЕС.


26
Още от Общество
Хората предпочитат заем за жилище, а не пари на депозит
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
До един преди 1 седмица
Надявам се, под "многото години" да имаш предвид последните около 3 хилядолетия, откакто я има по земята. На-напред в южната америка, а сетне - по света и у нас. Колкото до ГМО-то, какво по-голямо от това, сичкото зърно да й е на един кочан, и ако не се отдели на самосиндикално, да няма как да израстне... Не вярваш ли, сега му е времето да заровиш една пълна какалашка някъде в градината и в края на май да се обадиш за резултата.
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
То за това всички италианци се хранят с спагети и макарони ,и все болни )
21
3
 
5
 
! Отговори
Oops преди 1 седмица
А игла на 6 месеца нищо не отключва.
20
0
 
1
 
! Отговори
FUD преди 1 седмица
Вероятно сте чували за опасното вещество H2O? Тази течност без миризма се състои от 2 водородни и един кислороден атом. Ние всички добре знаем какво се случва като смесиш водород и кислород - взрив. Обърнете внимание тука водорода е x2! Давате ли си сметка в какво се превръща нещастния глутен за 20мин при 100C в тази токсична среда!? В истински канцероген!
19
1
 
12
 
! Отговори
Кико преди 1 седмица
А Аз се чудех ,защо италианците са толко болни, а ние толко здрави! "Благодаря ви" за съвета
18
1
 
3
 
! Отговори
един преди 1 седмица
От много много години царевицата, която се отглежда е САМО ГМО. Същото е и със соята, пшеницата, слънчогледа и 99% от всички останали зеленчуци и плодове.
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако това беше вярно, италиянците досега да са се измяткали с тяхната "паста"...
16
0
 
9
 
! Отговори
марги преди 1 седмица
Баба ми е израсла с киноа!
15
1
 
20
 
! Отговори
хайде пак преди 1 седмица
Пак се започва с ГЛУПОСТИТЕ още от сутринта ! Ама като пишете мислите ли - Че то според тази измишльотина , здрав италианец няма ?! Бе не ги яжте като искате , ако искате и вода не пийте , че пък тя има много водород , и той в големи количества не е полезен - Кой Ви дава дипломи на такива и ви разрешава да пишете ????
14
0
 
14
 
! Отговори
кво? преди 1 седмица
поредната *** мисирка. за първи път чува глутена да причинява автоимунни заболявания. тази знае ли какво е автоимунно заболяване?
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да бе! Баба ми на времето не сядаше без киноа и елда на масата. Що не пише "платен репортаж"?
12
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
бах тези италианци, те само макарони гъчат пък са едни от най-здравите. Поредните глупости на някой, преписвно от някое женско списание за молоумни
11
0
 
7
 
! Отговори
извън темата преди 1 седмица
Реклама на WIBET (в червено):До всяка хубава кола, стои една дама с немита коса.
10
1
 
25
 
! Отговори
Италия преди 1 седмица
Глупости на търкалета. Мойте хлапета и мъжът ми ако не обядват с паста всеки ден все едно са стояли гладни. В Италия пастата е основна храна от векове. И все още са 60 милиона.
9
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
От над 10 века хората ядат паста, и изведнъж от миналия месец се оказва денджър! Колко неочакван сюрприз!
8
1
 
29
 
! Отговори
pepe преди 1 седмица
Продължавайте да давате трибуна на шарлатани. НЯМА научно изследване, което да доказва, че глутенът е вреден!!! Да не говорим, че макаронените изделия се приготвят предимно от спелта (пшеница), която е с нико съдържание на глутен! Елда, кафяв ориз, киноа - все местни и традиционни храни. Тялото само си знае от какво има нужда, стига сте писали просттотии и обърквали народа! Като ви се ядат макарони яжте!
7
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Спрях глутена и здравето ми доста се подобри. Сега хапвам макарони от нахут и хляб от семена. Скъпо, но си заслужава...
6
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
С мъже забременяват ли от макарони, ало не се внимава! Най-ттъъппааттаа сентенция за сега, милиони италианци и милиарди китайци, японци и др. азиатци ядат фиде. И са още живи! Таз си е заработила дипломата! Разбирай както искаш!
5
6
 
6
 
! Отговори
Шопо преди 1 седмица
Затова ваксинирайте се против КОВИД19 !!!!
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всеки макарон на Евтосертификация. То не може така - един крив, друг запушен, трети усукан, чертвърти с повече яйца.....Пък след това защо сме болни.