Комитова: Проверката показа, че "Струма" не е магистрала

Това е един широк, хубав междуградски път път, каза министърът
1 дек 2021 09:43, Ния Христова
166
Комитова: Проверката показа, че "Струма" не е магистрала
Снимка: БГНЕС
"Вярвайте ми, до преди няколко дни не знаех, че това не е АМ „Струма”, каза Комитова. "Това е един обикновен междуградски път – не е магистрала, не е и скоростен път", подчерта още тя. 
 
"С просто око всички виждаме един широк, хубав път. Но с просто око не можем да усетим наколните по пътя".
 
Това заяви в ефира на Нова тв регионалният министър Виолета Комитова по повод проверката на участъка Драгичево – Долна Диканя, където стана катастрофата с автобус и загинаха 45 северномакедонски граждани.
 
"Проверката на фаталния участък от АМ „Струма” след катастрофата от миналия вторник отне една седмица. Подобни проверки отнемат много време. За съжаление трябва да ги правим регулярно, но заради трагичния повод трябваше да извършим спешна проверка. Много ми е тъжно, че трябва да говорим по повод катастрофата, и отново искам да поднеса своите съболезнования на близките на жертвите".
Още по темата
 
"Пътят няма Акт 16, защото не са завършили отчуждителните процедури. По проект това е път Е79 – той е с максимално позволена скорост от 90 км/час. Това не е скоростен път, не е и магистрала", допълни министърът в отговор на въпрос защо скоростта в тази отсечка е вдигната на 120 км/час.
 
Тя отбеляза, че проверката на пътищата трябва да бъде системен процес, който да отчита опасните зони и местата с дефекти, които се нуждаят от ремонт.
 
"В моя мандат не съм имала възможност да обиколя тези участъци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 125Айде вземи се информирай! На Бойко магистралите са си озаконени, не им се налага преправяне наново! Нито са толкова скъпи! Този участък го открива Станишев без да има Акт 16!!! Има симки за тези дето не могат да четат! 17км.-32милиона ЕВРО прогнозно. 96милиона ЕВРО крайна цена и няма акт за магистрала. Следва същия път! Няма виадукти, пътни възли и подлези. Следващите 17км.Бойко-100млн.ЛЕВА! С виадукти, пътни възли и подлези, корекции на ел.мрежа и решни корита!!!!
99
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То си личи, че не я строил Боко тая отсечка. Още е здрава след толкова години. Магистралите на Боко се разпадат след 2 години и са за основен ремонт.
98
5
 
3
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 2 години
Магистралите ми са злато!! Буквално!!
97
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 125 "Бойо строи магистрали, строи..А накрая се оказа, че това не са точно магистрали." Кутевчетата от няколко дни яко пишете за "Бойо" и се чудим всички защо, като тая отсечка я е строил Станишев?
96
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз, дето с нищо не съм свързан с управление и поддръжка на пътищата знам, че не е магистрала. Само от картите в интернет и публикациите. Тази, дето 6месеца е начело на регионалното министерство не знае какъв е статута на отсечката! Това не ти е някаква си пътна отсечката, като тази между с.Владимирово и с.Мърчево!!!
95
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойо строи магистрали, строи..А накрая се оказа, че това не са точно магистрали. Здраве да е нали си напълни нощните шкафчета с кюлчета. Да му мислят тези след него.
94
0
 
0
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Е, нищо де, нали цената му е колкото на поне две магистрали !!!
93
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как може 8 месеца тая посрана баба, да говори само празни приказки и нищо да не свърши. Все едно е страничен наблюдател, а не министър.
92
2
 
6
 
! Отговори
валяк преди 2 години
е айде бе комитоВА ,почвай ти да строиш истинските магистрали .
91
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко, дека са ти магистралите бе?? Дека са магистралите?
90
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комитова реши проблема като сложиш ограничение 60км/ч
89
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбира се че не е магистрала. Това е двулентов път с 4 пръста асфалт. Това не е магистрала, магистрали има в Германия, Франция...
88
2
 
4
 
! Отговори
факт преди 2 години
Няма магистрала. Им междуградски път. Брашното гърми! Не го пресявайте!
87
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не са необходими документални проверки - достатъчно е да минеш с кола по нашите магистрали, за да разбереш, че не са магистрали...
86
2
 
1
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
То цялата ни държава и нация е измислена!! Те за магистралите се притесняват!!всичко се краде у България дори и децата от малки се учат да крадът!!!
85
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комитова изобщо има ли книжка и кара ли кола? Това, че има знак за максимална скорост не означава, че трябва да се кара с толкова. Популистка бабеса, Рашков няма ли да и нахлуе в хралупата на проверка, или тези проверки са само за избрани. Освен това какви са тези мрънкачи дето и управляват, дали сме ви властта решавайте проблемите или сте уволнени, лично аз тази веднага бих я разкарал, търся хора способни да решават проблеми.
84
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дека са ни магистралите?
83
0
 
3
 
! Отговори
Рашков преди 2 години
До Шеф Манчев Как ме опровергават, като цял нов мандат спечелих на Парашутиста. Значи си върша работата много добре. Дамаджаните са колатерална от усилената ми дейност по конфискуване на алкохол от разни недобросъвестни граждани, сварили повече ракия отколкото могат да изпият. Аз им помагам.
82
0
 
11
 
! Отговори
трудно преди 2 години
Учи бе Комитова учи , като не знаеш как стана министър то и президента не знае а *** си мълчи.
81
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ан те такааа "Опаааа, а баце Буби викаше:Ей, глейте к'ква магистрала съм ви напраил....." А колко пъти ще напишеш тая лъжа днес, и защо изобщо се налага да лъжеш така? :) Това НЕ Е магистрала, и я е строил ...... "баце Станишев".