БЛС търсил сметка на доц. Мангъров за интервю

Имал 10 дни за отговор
201
БЛС търсил сметка на доц. Мангъров за интервю
Снимка: БГНЕС

Българският лекарски съюз търсил сметка на доц. Атанас Мангъров за негово интервю в радио „Фокус“ и заявени от него професионални становища в отговор на журналистически въпроси. В официалното писмо до медика се казва, че според правилника на колегията, ще бъде свикана етичната комисия и дават възможност за отговор до десет дни.

Сигналът е подаден от д-р Петър Петров за интервю на Мангъров, в което инфекционистът твърди, че ваксините не са ефективни, сертификатите са дискриминация, а тестовете за деца са ненужни.

Комисията по професионална етика на БЛС вече е поискала обяснения от Мангъров до 7 декември. Той носи отговорност по Закона за съсловните организации и може да бъде порицан и глобен с 1 до 5 минимални заплати.

"Ако етичната комисия БЛС започне да преследва българските лекари за това, че публично изразяват мнение, тази организация трябва да бъде закрита. Или ръководството й сменено", заяви пък Румен Петков.

Той видя в този акт опит за разправа с доц. Мангъров, като човек, който има смелостта да заяви позиция.


201
Още по темата: доц Атанас Мангъров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
0
 
1
 
! Отговори
ND преди 1 месец
Фашизма дойде и в България
187
1
 
7
 
! Отговори
П. Л. преди 1 месец
Добре де, крив, прав Мангъров изразява някакво мнение. Защо е тази агресия и атака обаче? Кога друг път чухме БЛС да търси сметка на провинил се лекар? Нещо супер нередно се случва по целия свят с тази пандемия.. И няма общо със здравето на хората. Иначе да са тикнали в затвора сума ти некадърни лекари и лечители мошеници..
186
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мисля, че всъщност Мангъров има висша цел да изчисти България от лекомислени антиваксъри тласкайки ги още повече към гибелно поведение.
185
4
 
4
 
! Отговори
иво преди 1 месец
МЯСТОТО МУ Е , ПРИ КОЛЕГИТЕ МУ ОТ ПСИХИЯТРИЯТА !
184
5
 
1
 
! Отговори
Михайлова преди 1 месец
До Б. Г.Смъртността е в пъти по малка
183
10
 
10
 
! Отговори
Умен и красив преди 1 месец
5 заплати е най-малкото , което трябва да му се случи на Мангъров. Още отнемане на права и забрана за практикуване на професията поне за две години. Всъщност доста хора с починали подведени от него близки биха могли да го съдията за компенсация. Справедливост трябва да има и отговорност за думите трябва да бъде потърсена.
182
7
 
10
 
! Отговори
Някой си човек преди 1 месец
БЛС е МАФИЯ
181
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оставете намира доцент Мангъров!Незнам защо некомпетентни лекари ако може да се каже, че са лекари защото да си лекар незначи да убиваш хора с твоето незнание. Много хора умряха в болниците от некомпетентност на лекарите и тяхната алчност. Хората не вярват в измислената медицина. Всичко е алчност и пари, но има и Господ, той ще реши кой е прав и кой не е!!!!
180
7
 
16
 
! Отговори
Б. Г. преди 1 месец
Там, където са ваксинирани над 70 процента, защо няма групов имунитет?....
179
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Умират ли.Убиват ги два пъти съм карал4 пневмония не почнеш ли по рано да я лекуваш попадаш в болницата,а днес като попаднеш те почват по портокола лечение нс ковид изпратен от "учените"от СЗО.В Испания дадеш положителен тест за ковид и си те пращат у вкъщи да си рупаш парацетамола,ееее след 6-7 дена пневмонията си я вързал със сигурност и айде у болницата да те лекуват по портокола Е ТОВА Е ИСТИНАТА.ЛЕКАРИ -УБИЙЦИ
178
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Свестните у нас считат за луди" Христо Ботев
177
18
 
55
 
! Отговори
Сива зона преди 1 месец
Само едно ще ви кажа. Опомнете се, хора умират. Утре никой няма да ви помогне, Мангъров ще слезе от екрана ще си изтупа ръцете и ще си иде в къщи. Прав, или не, няма да е важно, цената някой друг ще я плаща. Вируса, не подбира хората по граждански позиции, интелект и свободомислие. Не подбира, като цяло.
176
12
 
22
 
! Отговори
До 173 преди 1 месец
Нещо се шие, образно казано.Да живее доцент Атанас Мангъров!!! Да излезем на протест срещу мафията!!!
175
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БЛС защо не си запишат час за психиатър, явно имат нужда, огромна. Не са в час изобщо. Без да си експерт лекар или професионалист в тази свера, се вижда че така наречените ваксини са слаби щом само за бустери се говори на последък. Със или без сертификат зелен, си ходя кадето пожелая без маска дори и не съм усетил разликата между имащи и нямащи такъв само не нужни заплахи и ограничения. И не разбирам защо е това напъване вълната отмина. В Португалия да се стягат с напълно ваксинираните си стада.
174
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Търсил сметка", е кой ще плати сметката?
173
16
 
17
 
! Отговори
До 175 преди 1 месец
През май 2020 каза, че това просто вирусче ще изчезне от самосебе си най късно до септември същата година, за което даже каза, че ако не стане ще си скъса дипломата. Ама българина конспиратор вярва на това , което иска да чуе.
172
39
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде да го махат Мангъров. Трябваше да го бият с пръчки още миналата година. Голямо безобразие е този старчок
171
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наложи се да ходя за сведения в столична болница-ами всеки път виждах по 1-2 чувала! Ужасно ееее! -----////------ Кое му е ужасното? Ти на погребение не си ли ходил/а? Не си ли целувал/а мъртвец? Някой ден и тебе ще те понесат с краката напред.
170
15
 
44
 
! Отговори
123 преди 1 месец
И кое от нещата, които е казал не е вярно? Ваксините видяхме колко работят в Европа, за тестване на децата похарчиха милиони, за да хващат единични случаи, а зеленият сертификат е чиста дискриминация, защото лъсна истината, че ваксинираните сеят заразата не по-малко от неваксинираните.
169
12
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Горд съм че съм българин! Ще се окаже че сме най-здравомислещите в тази ковидлудост!