Блъсков за "Труд": Чакат да не се изнесем и да ни арестуват!

Според него със запечатването на редакцията се изпълнява поръчка
6 дек 2021 22:21, Петя Славова
177

Гражданско неподчинение обявиха журналистите от "Труд" след като бе запечатана редакцията на вестника заради неизплатени задължения към Министерството на културата. Те отказаха да напуснат работните си места и продължиха да подготвят новия брой на вестника.

"Ключалките са сменени. Чакат да не се изнесем и да ни арестуват. Да ни арестуват, няма лошо! Това е изцяло дирижирано от служебното правителство и от неговия съставител. Радев има нахалството да каже, че не се бърка в изпълнителната власт. Няма кой друг да го поръча това на Минеков. Каква демокрация, какви 5 лева? Няма да се помръднем, нека ни арестуват, да ни съдят и да ни глобяват. Готови сме да седнем на масата и да се разберем", заяви главният редактор на "Труд" Петьо Блъсков пред Bulgaria ON AIR.

Според него в случая става дума за политическа репресия срещу вестника, защото формалният повод е неизпълнени финансови задължения, което не било вярно.

Още по темата

"Нашият договор за наем е прекратен и в същото време получаваме фактури по същия договор. И до ден днешен си плащаме наема. Три дни сме закъснели и на четвъртия ден всичко беше платено. Минеков лъже от парламентарната трибуна, че сме имали дължими наеми. Имаме фактури и платежни нареждания, в Министерството на културата ги има. Ако не беше вярно, че Минеков лъже, досега 100 дела да ни е завел, че го обвиняваме в лъжа. Няма нито едно. Изпълнява поръчка на властта. Той е абсолютен лъжец, за всичко излъга! Господ си знае работата", каза още Блъсков.

Той е убеден, че всичко случващо се в последните 4-5 месеца е реакция на журналистическо поведение на екипа на "Труд" спрямо служебното правителство.

Блъсков подчерта в студиото на "Денят ON AIR", че не са търсили конфронтация с никого. Търсил е проф. Минеков и е искал да се разберат по казуса, но не е получил отговор.

"Помолих президента. Да, г-н Блъсков, ще вземем отношение. Нищо. Нарочно вървят по този път на тормоз и репресия. Никой не поиска да седнем и да се разберем", поясни гостът на Ганиела Ангелова.

Запитан за дължимите пари за консумативи, главният редактор на "Труд" отговори:

В продължение на 5 години искаме министерството да ни изпрати валиден финансов документ, по който да ги платим. Получаваме едни писма и накрая едни приказки. Използват този формален повод, за да мачкат вестника, защото е опозиционен. В целия бял свят има вестници, които в един период са опозиционни, а в друг период от време са с властта.

Блъсков е помолил заповедта за изнасяне на редакцията от сградата да бъде удължена до първия работен ден за 2022 г., но е получил следния отговор от областния управител на София: Ако го направя, утре Минеков ще ме уволни.

"Правим вестник и търсим подкрепа. Ако ни изнесат, пак ще го направим вестника", настоя журналистът.

Той е на мнение, че президентът Радев има пряко влияние върху бъдещото правителство. Идва началото на президентската република, говоря за задкулисно управление. Първият на конци е Рашков, смята Блъсков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
7
 
26
 
! Отговори
Хахахаха преди 2 години
Не плаща и реве. Авантата свърши!
104
23
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Арести побои и изтезания на журналисти. Сигурно готвят откриване на трудови лагери? радев задмина учителите си путин и лукашенко
103
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Редно е президентът Гешев да се намеси и да подведе под отговорност онази комунистическа от ка под отговорност
102
4
 
22
 
! Отговори
Ай сиктир преди 2 години
Все ми е тая за политическите пристрастия на Труд. Но не ми е все тая, че пишат глупости на килограм. То извънземни, то рептили, то кемтрейлс, интервюта с врачки и астроложки... Тези *** са за нещо много по-сериозно от затваряне. И без друго народът е тотално откачил, тези бок.луци го допобъркват
101
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Блъсков е за доживотен затвор!
100
5
 
33
 
! Отговори
Мдааа преди 2 години
Честният частник в държавен имот. Докога така, другари? Още сте на всеки километър. Дори по нагъсто.
99
13
 
26
 
! Отговори
Дзъ преди 2 години
Плати си сметките бе и се разкарай.
98
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
адв. Хаджимеков няма ли да спретне един протест на Дондуков 2 и да си вземе една *** яйца и да ги изстреля пред погледа на ПРашков или знае какво ще му се случи. ББ да го съди за отправени думи за диктатура, ако това сега не е диктатура, какво е
97
4
 
22
 
! Отговори
Пчб преди 2 години
Еее Петьо , Петьо а помниш ли ПЧБ и другарите Йоссифоф и Моллоф
96
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В общински и държавни сгради е така,пълен бъркоч.Бях наемател преди години в една общинска сграда за кратко,само с наематели..Тока на една партида и как се разпределя?На око!Няма контролни електромери,а и да има все тая.Казват една сума края на месеца ,как са я сметнали,може да се гадае,това колко си ползвал,бил ли ,не си ли,няма значение,ей толкова,и няма фактури,а касов ордер хвърчащи лист,само се подписваш и толкоз!
95
4
 
7
 
! Отговори
До 127 преди 2 години
Ти си в Рая вече явно. Провери си пулса.
94
37
 
17
 
! Отговори
До 122 преди 2 години
Странно е да сравняваш Борисов с мафиотска организация,а рушителите преди него с градители.Борисов вдигна стандарта,а наследи една ограбена и порутена държава.Вдигна БВП 5 пъти, мащабно строителство каквото е нямало преди,икономически растеж,финансова дисциплина,модернизираха се градовет и не само,училища,детски градини,пречиствателни станции,спортни обекти,туристически,е как ,не виждате ли,това ли е ограбил?Тази мантра за диктатура е от превратажиите засегнати от прокуратурата.
93
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента, в който приложиш мут-ренски методи, ти ставаш като тях. Така че, без да се обЕснявате повече. Особено пък един коскоджа ми ти министър на културата не може да си позволи такъв лапсус никогаж. Ако е истински министър на културата ,разбира се. лека нощ.
92
26
 
17
 
! Отговори
До 124 преди 2 години
Къде сравняваш наемател на самостоятелен апартамент с наемател на помещение в държавна сграда?Колкото до Блъсков,медията е обективна,борави с факти,не е сбъркания Бабикян с вулгарните си измислици.
91
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този Лъсков, го заяви ясно "Да, дължим 120 000 лева, ама вие, защо не си ги поискахте". Ха, ха, ха. Е, този ли ще защитавате. Не си ги били поскали. За да се стигне, до принудително изпълнение, са си ги искали поне сто пъти. А, за защитаващите Лъсков.....не мислите ли, че се спекулира със свобода на словото, когато наемател е некоректен. Той и ваш наемател може да се запъне и да каже, че не плаща...е, до кой опирате...съд и полиция
90
5
 
12
 
! Отговори
До 118 преди 2 години
Нека Балтов има възможността да лекува хората, особено тук, където имаме такъв дефицит на лекари. Просто е трудно да будиш съчувствие, когато така страстно скочиш в джипката на една мафиотска организация. Той участва като директор, много преди уволнението си, в гротескните сценки Борисови от "инспекции" на магистрали до фокусите с менискусите и какво ли още не. Политиката е *** игра и няма как да ядеш само сладкото, неминуемо идват и л*****а
89
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Труд публикуваха статия на вестника на Харвард с линк.Отнася се за самозабравилите се т.н." харвардци".Те са озадачени как Харвард се използва като марка за влизане в управлението без никакъв опит.Пишат,че това е вредно,защото се създава илюзията,че всички завършили Харвард могат всичко,а така дискриминират хората с квалификация и по голям стаж.Според тях важни са действията и резултатите и ако са успешни чак тогава могат да говорят за образованието си.И препоръчват това да не се повтаря.
88
3
 
12
 
! Отговори
Балтов преди 2 години
Е депутат и слуга на ГЕРБ
87
11
 
11
 
! Отговори
До 117 преди 2 години
Балтов е отишъл от солидарност!Пострада по подобен начин,защото негов колега спомена името му като конкурент на Радев,и хоп уволниха като директор по време на болничен,а след поредна успешна операция уволнен и от болницата.Проф.Балтов един от най добрите хирурзи на България уволнен без мотиви,който направи Пирогов модерна болница,да по времето на Борисов,защото преди беше мизерия.Чист произвол към лекар от който пациентите имат нужда беше унижен при начеваща диктатура.Какво да очакваш от такива?
86
9
 
16
 
! Отговори
Цирк с отенъци на преди 2 години
лудница. И Балтов е на първа линия в редакцията, лекарят герой, който се превърна в партизанско куче на къс повод. Очакваме Герджиков може би да развее герберското знаме от покрива на СУ рецитирайки нещо древногръцко за демокрацията?