КНСБ заплаши с протести, ако има съкращение на администрацията

Това щяло да увеличи шоково безработицата
233
КНСБ заплаши с протести, ако има съкращение на администрацията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

КНСБ предупреди за протести на държавни служители, ако се стигне до 15% намаляване на администрацията, както предлага съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

Още по темата

   
Главният икономист на синдиката Любослав Костов предупреди, че искането на бившия финансов министър, който най-вероятно ще се върне в Министерството на финансите, ще увеличи шоково безработицата

"На първо място - безработицата ще нарасне, ако уволним 30 000 държавни служители, и, на второ място, ще има протести. Това мога да ви го гарантирам, тъй като при всички положения 30 000 души са в момента една пета от общото равнище на безработните в цяла България. Това е шоково вдигане", каза той, цитиран от БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още по темата: протестиКНСБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да поемат уволнените калинки и да си ги назначат в централата на КНСБ
131
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До пенсионер: На такива,като теб са им виновни световния империализъм и четирите годишни времена.
130
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чалгарските поколения са пълна табула раза. Нямат никаква представа за нещата- това са потенциално 30 000 души на улицата пред НС и Президентството, ясно ли ви е? Ако се съкратят още- бройката ще е още по-голяма. Имаше едно време един митинг от Орлов до Плиска, ама вие тогава още не сте били родени, кашкавалчета. И няма никакво значение кой крив-кой прав.
129
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БРАВО НА КНСБ!
128
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми дайте тогава да назначим цяла България за админстративен персонал и безработицата ще е 0%. Само не знам кой ще им заработва заплатите без частен сектор.
127
3
 
21
 
! Отговори
Mхм преди 2 години
За да стане безработица, не трябва ли преди това да са работили?70% от държавната администрация ходят на работа само за да пият кафе.
126
2
 
15
 
! Отговори
_ преди 2 години
Синдикатът, като е толкова загрижен, винаги може да събира помощи от членовете си и да плаща на тия 30 хиляди...
125
3
 
6
 
! Отговори
До пенсионер: преди 2 години
Много си "кадърен", от мен да знаеш. От много "работа" не ти е останало време да се научиш, че преди препинателен знак се поставя интервал (натиска се най-голямото копче на клавиатурата).
124
0
 
15
 
! Отговори
Надя преди 2 години
Ако се съкратят 30 000 души, това са 30 000 члена от национално представените синдикати КНСБ и Подкрепа. Веднъж ще се отрази на прихода им от членски внос, а от друга страна ще се наруши бройката, която е им необходима, за да бъдат национално представени по закон, който сега изисква това да е 50 000 члена. Това ще повлияе негативно най-много на Подкрепа, които е без това са на ръба.
123
0
 
9
 
! Отговори
До пенсионер преди 2 години
И ти си прав за себе си, проблема не е в теб и повечетo държ. служители, способни или не. Но идва някоя партия и се създават фондове, фондове на фондовете, управление на фондовете, знайни и незнайни структури, структури на структурите, които като се обърнеш назад...работили са хората, но реална полза от тях впоследствие не е имало, а са усвоени и изчезнали едни пари. Може и да са мислили за добро, но не е имало смисъл.
122
2
 
18
 
! Отговори
данчо преди 2 години
КНСБ са гербаджийски ***.Трябва да има яко съкращение на държавната бюрократична администрация.Тоя път ще излезем хиляди,но в подкрепа на съкращенията.А с продажниците от КНСБ ще пометем жълтите павета.
121
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Връщайте мафията на власт, увеличете администрацията още 2 пъти и теглете редовно външни дългове за да плащате огромните заплати на държавните тунеядци. Нека да фалира тази държава, че да дойдат по-кадърни народи на тази хубава земя.
120
0
 
13
 
! Отговори
До пенсионер преди 2 години
Работата в администрация наистина не е лесна, но........Има.много излишни калинки, които не само, че не работят пълноценно, но и пречат с интриги и клюки. Винаги се намира кой да свърши работата на некадърника и кой да е първи в списъка за бонусите.Яка метла трябва, само че може да изхвърчат съвестните служители. Лични впечатления от Общинска администрация и НОИ. Малко са 15 % съкращения. Ама щяла.да.се увеличи безработицата.И какво сега - на работата човек ли да осигурим, или на човека "работа
119
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Закриване на всички комуни от тип КТ подкрепа КНСБ и подпбните пиавици смучещи за нищоправене
118
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да го дудуду от КТ подкрепа КНСБ и другите ***
117
6
 
22
 
! Отговори
Пенсионер преди 2 години
Повече от коментиращите,хабер си нямат,какво значи да работиш в държавна администрация.Аз самият съм работил,пенсионирах се преди няколко години и въпреки,че съм с много добра пенсия за българските стандарти,продължавам да работя в частна фирма,за не лоша заплата.Така,че който е добър н своята област,има качества и желание да се учи,без работа няма да остане.Да му мислят хейтърите,че покрай мене има много подобни,които уж всичко знаят,но нищо не могат и си оплакват минималната заплата.
116
0
 
9
 
! Отговори
ууу преди 2 години
До Анонимен В администрацията всички са задължени да бъдат членове. А съкращенията са намаляване на приходите на синдикатите. Преди години, когато БМФ беше само държавно масово напускахме и КНСБ и Моряшкия синдикат. Тогава измислиха понятието "присъединен". Заради фалшивата бройка членове синдикатите получаваха пари от държавата.
115
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия от администрацията, дето взмат и пенсия, докога няма да освобождават работните места? Младите завършват и няма къде да започнат, защото баба и дядо трябва с памперса на работа. Прав е Василев който е пенсиониран вкъщи,за да се трудят младите.
114
2
 
11
 
! Отговори
Радой Ралин преди 2 години
До 131. Може, може, всичко може. Щом не ни искате и не ни харесвате, МОЛЯ, махнете ни всички. МОЛЯ!
113
0
 
20
 
! Отговори
vale-kаro преди 2 години
Защитават тези държавни служители,защото съкратят ли ги ще трябва да уволнят доста от своите хрантутници.