КНСБ заплаши с протести, ако има съкращение на администрацията

Това щяло да увеличи шоково безработицата
233
КНСБ заплаши с протести, ако има съкращение на администрацията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

КНСБ предупреди за протести на държавни служители, ако се стигне до 15% намаляване на администрацията, както предлага съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

Още по темата

   
Главният икономист на синдиката Любослав Костов предупреди, че искането на бившия финансов министър, който най-вероятно ще се върне в Министерството на финансите, ще увеличи шоково безработицата

"На първо място - безработицата ще нарасне, ако уволним 30 000 държавни служители, и, на второ място, ще има протести. Това мога да ви го гарантирам, тъй като при всички положения 30 000 души са в момента една пета от общото равнище на безработните в цяла България. Това е шоково вдигане", каза той, цитиран от БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още по темата: протестикнсб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да са 30 000 съкратени. Поне 100 000 ще са в следващите няколко години. Населението намаля с 2 млн души, че и отгоре и продължава да намалява с рекордни темпове в тая пандемия. Кого ще администрирате и от кои данъци ще се храните? Как я виждате да стане тая работа? Още повече, че вече има компютри и смартфони, с които да се администрира населението.
51
1
 
19
 
! Отговори
Н1 преди 2 години
От времето на Костов, Симеон и Станишев, профсъюзите проведоха шест стачки в цялата държава, с искания за заплати. 12г., откакто се появи Бойко като политически фактор, няма нито една стачка. Нова Конституция, нова съдебна система, нов гл. прокурор, много още нови неща...моля, ОК. Но, първо, кога ще ме огрее и как, второ, да се насочим към нещо по-реално, а? Начи, първо почват профсъюзите. Те до сега си нанкаха цузамен с Бойко. Но ако ги разбуните, пчели в кошер нам сте виждали. Ял съм го,знамго
50
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вой до небесата - край на сладката службица, край на раздумките и седянките с колежките от съседните гишета. Ай, ай, ай, каква стана тя, ами сега? Кой ще дава 1000 лв за нищоправене по цял ден, а пари за кафенце и кифличка... а безкрайните обедни почивки? Вдигнете още малко осигурителния праг, та да може висококвалифицираните кадри да се бъркат още и още, докато леля Пена и стрина Мара се наприказват и търсят формуляр номер 15 и чл. 6, алинея 4, т. 53 от ЗДОАХРЛАХРСХЪМВХСГС.
49
0
 
28
 
! Отговори
Асен преди 2 години
Не 15% а поне 50% са необходими ....
48
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо не ми е ясно. Кокорчо се заканва за чистка, а същевременно ще откриват нови министерства, където ще си трябва персонал така да се каже. Някой знае ли кво става в тая държава?
47
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро ще има всеобщ и невиждан по размерите си протест и двамата нахилени ще побързат да избягат обратно в Харвард.
46
2
 
30
 
! Отговори
Баче Кико преди 2 години
Единственото нещо за което им се плаща на тези държавни хрантутници, е да гласуват за ГЕРП на изборите - айде стига, нека си намерят истинска работа, а не да цоцат мойте данъци.
45
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавата трябва да осигурява чиновниците. Дори и да са ("само") 440 000 - срещу около милион работещи и осигуряващи се идват множко. Интересно е да се пресметне общият брой работещи и безработни. Те изхранват 2 милиона пенсионери, 1.1 милиона деца + 440 000 чиновници, Не коментирам малцинствата, понеже те влизат в работещите и безработните, а е сложно да се определи колко от тях работят.
44
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе затваряй и КНСБ - то. И без това нищо не правят.12 години близаха на боко задния двор.Затваряй и на компиро. С мотиката.От търтеи файда няма.
43
2
 
33
 
! Отговори
Иво преди 2 години
Синът ми е студент в Шотландия.Тази година смени града.За два часа електронно си смени адреса в университета,в банката,регистрира се в общината,подписа договори за ток,газ и интернет с различни доставчици,записа се за лекар и зъболекар,изкара си карта за намаление в транспорта.Тука за тези неща на дъщеря ми и отне две седмици ходене по мъките.
42
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ритате бе, бивши cлu.ги на ББ? 430 хил.души държавна и общинска администрация на 7 млн. население - бившата изборна гвардия на ББ! Проверете броя на администрацията в Белгия, Дания, Холандия: 40хил. - 80 хил за държави с население 8-11 млн.души, а ние с 5,6-10 пъти по-голяма такава! И Пачи Димитров ще ни кара да издържаме в пандемията тези синекурни служиетли! Да ги започне Б.Рашков с водните оръдия и студената вода ще им охлади мераците! Не 15%, а 30% съкращение трябва за тях!
41
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой няма да съкратят, ще ги пренасочат в новосъздадени агенции, експертно съвети и т.н.
40
1
 
12
 
! Отговори
Пустиняка преди 2 години
Кво станА у Враца бе?Онея дни там у Кметството улетеа ония качулятите.На госкье при кмета -отличник на ГЕРБ.
39
1
 
24
 
! Отговори
! преди 2 години
30000 х 1500лв х 12 месеца, това е половин милиард спестени разход годишно. Дано не остане само на думи.
38
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По време на социализма, когато бяхме около 9 милиона, у нас е имало около 54 000 чиновника. Хем бяхме повече хора за административно обслужване, при това нямаше и съвременната техника - компютри, комуникации и всяка административна дейност се осъществяваше ръчно, а документите се пишеха на пишещи машини без възможност за Copy - Paste.И сега ние в 5.36 милионна България, се пръкваме с около 9 пъти повече чиновници... Накъде отиваме?
37
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В разцвета си, когато за Британската Империята са казвали че над нея слънцето не залязва, понеже имала владения по цял свят, тя по подобен начин се е управлявала от около 50 000 чиновника.Това с включена в състава и и Индия, която тогава е била най - многобройната страна в света.
36
2
 
22
 
! Отговори
Dtrumpp преди 2 години
Ськращавай!
35
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КНСБ СА НОВАТА ГЕРБАВА БУХАЛКА!
34
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да попитам-тия правата на бойковите калинки ли защитават?Защото аз си мислех,че трябва да защитават правата на работниците.
33
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро ще съкратят и гербавите *** ;)