Петков разкри: Две нови министерства, четирима вицепремиери

Коалиционното споразумение е изпратено, на ход са партньорите
129
Петков разкри: Две нови министерства, четирима вицепремиери
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Четирима вицепремиери и две нови министерства очаква, че ще има в бъдещия кабинет съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Още по темата
Гледаме функционално как да се разпределят нещата, не е било функции само на партийни квоти, каза Петков и допълни, че най-важното е структурата да бъде максимално работеща.

"Имаме много добра комуникация и добра дисциплина. За момента очакваме да имаме четири вицепремиера и две нови министерства, но искам да дам свободата на партньорите за вътрешнопартийна дискусия", каза Петков, който обеща подробности за евентуалния бъдещ кабинет до утре следобед.

Икономическото министерство ще се раздели на две - министерство на иновациите и растежа, и на държавните предприятия, анонсира само той след консултациите при президента.

По думите му на базата на дискусията е направен коалиционен документ, който снощи е бил изпратен до коалиционните партньори и се очаква отговор от тях.

Разпределението на квотите било много близо до броя на депутатите в парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що си мисля, че тоя път на полащадите ще излезат с камъни и цепеници не хлапета на мамина издръжка, проидохи и самотни майки, а тези дето пълнят държавната хазна?
87
0
 
7
 
! Отговори
НЕ СЪМ АИТИ преди 2 години
КИРЕ ,МАМА!!!ДА НЕ СТАНЕ МНОГО БАБИ ХИЛАВО БЕБЕ!!!!!ДИГАЙТЕ ЗАПЛАТИ НАМАЛЯЙТЕ СТОКИ И УСЛУГИ...ЧЕ НЕМА КВО ДА СЕ ЯДЕ И ***...
86
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министерство на иновациите и разстежа! Министерството на държавните предприятия! Вицепремиер по климатичните промени! Е, па гръмнаха ***! Бре, друго си е харвард! А ние с гайдите, тройкаджийте от УНСС/ВИИ Карл Маркс/ гледаме и цъкаме що за жвотно е т'ва!
85
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това правителство няма как да мине, особено с тия скандални предложения за нови министерства, закани за уволнения, даване на най-важните отрасли на БСП, липсата на опит и отговорност. Мандатът ще отиде у втория.
84
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А министерство на почтеността няма ли да има ?? И в него да се раздават заплати като тези на аверчетата в ББР ?
83
0
 
10
 
! Отговори
Й преди 2 години
За какво са 4 вицепремиери? Аз предлагам всеки българин да стане вицепремиер, за да може да чупне от баницата, ако е останало нещо! Хайде и 4 вицепрезиденти.
82
1
 
4
 
! Отговори
Финансист преди 2 години
Ибряма поздравявя г-н Кирил Петков с избирането му за министър - председател на Република България ! Политиците и особено депутатите от ДПС-то да си признаят за кого ще гласуват !
81
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще съкращават индианци и ще назначават вождове, така излиза. А ние ще има да почакаме за истинската промяна.
80
2
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Ахахахахаха, щели да съкращават администрацията тези лигльoвци :))) И от къв на къв тоя мyхъл ходи при Фигуранта за консултации? За да му казва онзи, на Черепа човека какво точно да прави. Аз не помня Борисов някога да е ходил при Фигуранта на консултации, че да го пита какво да прави. Че и 4 вицета уреди :))) Промяна бате
79
1
 
9
 
! Отговори
смешно преди 2 години
Като говорят да изгонят пенсионерите от администрацията, трябва да имат предвид, че на много места младите просто не искат да работят. Конкретно на места където се работи с хора с няколко програми едновременно, с по 5-10 отворени прозорци и обработка на документи за 2-3-5 минути. Това са места на които нямаш време 1 чаша вода да изпиеш цял ден. Работи се за около 1000 лв бруто. Младите бягат с писъци, а тези които остават са възрастни и пенсионери. Само те издържат на този ритъм и обучение.
78
2
 
15
 
! Отговори
Смешно и тъжно преди 2 години
Начело с Нинова(Техноимпексова + Булгартабак) ще борим корупцията. Ура другари!!!Все едно, че се връщаме 25 години назад... И смешно, и тъжно, и жалко, така не става...
77
2
 
18
 
! Отговори
Надя преди 2 години
Тая конска глава с уста на ламя ми е страшно противна.Търчи лъжи -истински мошеник с усмивка и редки зъби.Отвратителвн тип
76
1
 
7
 
! Отговори
При четири групи... преди 2 години
...мераклии за министри, две нови ми се струват малко.....Да видим!
75
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знаех, че откривайки нови министерства се прави намаляване на администрация. Тези лъжци не се чуват какво говорят.
74
1
 
14
 
! Отговори
Радой Ралин преди 2 години
Захари, плясни го тоя зад врата!
73
1
 
14
 
! Отговори
НА СНИМКАТА преди 2 години
ОТЗАД ЩЕ ПОВЯРВАМ АМА НА ЖИВ РАЗБОЙНИК НЕ ВЯРВАМ
72
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направо 239 менистерства да си направят. Ще е честно за всички.
71
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министерство на Техноимпексова и минестерство на каквото остане за останалите чугунени глави!Браво Кирчо браво пиле,ти сигурен ли си че си завършил в Харвард ве или в Масква?
70
1
 
19
 
! Отговори
Коцева преди 2 години
Точно така т6рябва - да се съкрати многобройната администрация и да се даде възможност на новите народни изедници чрез министерства,сдругения и разни-безобразни да хранту тят своите хора -ами как?! Те ти и промяна и то от "достойни хора " събрани незнайно откъ де,а не от местни "корумпирани " личности :))) Така е било,така е и така ще бъде :" Станете вие,за да седнем НИЕ !"
69
0
 
19
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 2 години
Мечките си ойдоа, вуците дойдоа...