Комитова: Страховете ми за раздадените пари "ин хаус" се сбъдват

Регионалният министър няма предложения от новата власт
Обновена: 8 дек 2021 21:57 | 8 дек 2021 21:56, Веселина Йорданова
65

Регионалният министър Виолета Комитова заяви, че не трябва да се говори общо за качеството на пътното строителство у нас.

"Има участъци, които са много качествено построени, имаме и някои с по-лошо качество. Това се вижда на първата година и за съжаление, имаме лоша практика да строим пътища, без да ги обезпечаваме с гаранционни срокове. Най-пресният пример е Чирпан - Стара Загора. 40 км обновихме от "Тракия", 207 млн. лв. струва общо като строеж, а няма гаранция. Това е сериозен проблем, който ние се борим да го преодолеем", категорична бе министър Комитова.

Моите страхове за раздадените пари "ин хаус" се сбъдват. Преди се страхувах от естественото състояние "фалит", но не и от сакове с пари, посочи тя в предаването "Денят ON AIR".

"За "Хемус" 10-15 фирми са получавали десетки милиони по процедурата "ин хаус", тоест без обществени поръчки. Общата сума е около 1 млрд. лв. и много се надявам случаят със саковете да касае една от тези фирми, а другите пари да се съхраняват и харчат по предназначение", каза министър Комитова.

По думите ѝ "Хемус" е започнат в първите 51 км, като участъците 1, 2 и 3 се строят, но при лотове 6, 7, 8 и 9 са спорни парите - не е имало спешна необходимост още през 2019 и 2020 г. да се раздадат.

"Първите 51 км на "Хемус" ще бъдат завършени през 2024 г. – по договори, които е сключила партия ГЕРБ. Следващите отсечки - 4, 5, 6, са в ускорени отчуждителни процедури, за които служебното правителство положи много усилия, за да може следващата година да се открие фронт за строителство", посочи регионалният министър пред Bulgaria ON AIR.

Най-тежко е обаче състоянието на отсечки 7, 8 и 9, стана ясно от думите ѝ.

"Нямам предложения от новата власт и се подготвям за сериозна почивка", завърши министър Комитова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: МРРБВиолета Комитова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Бла бла преди 2 години
До ля ля 41. Викаш милион за километър нова магистрала?!! Питай тази същата колко чини мантинелата за 17 километра, жокер( над 30 милиона).
48
3
 
9
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До Анонимен 51: Бат'ти Бойко е за затвора. А този, който е получавал пари със сакове и чували по процедурата "ин хаус" е вече в ареста, но докато Гешев е главен прокурор не вярвам да стигне до съд.
47
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как няма гаранция????? Пътя се строи от Автомагистрали и те дават гаранцията! А вече те ще си я търсят от съответния подизрълнител. Тази лелка трябваше да е в зятвора, след като блокира парите на Автомагистрали, а с тях и изпълнението на полагане на хоризонтална маркировка на участъка с македонският автобус!
46
6
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Спомням си интервю на Тая, в което казваше, че в България имало 2 000 строежа, защо са се вкопчили само в Хемус! Колко трябва да си задръстен, от 2 000 строежа да не видиш Хемус , от която зависи развитието на цяла Северна България!
45
1
 
4
 
! Отговори
МВР-то преди 2 години
До ДианаВчера бе Софка, днес Диана,утре може да си най-търсената жена Мата Хари.Вместо да чатиш ,отиди в РПУ-то и се предай!
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали някога ще разберем колко стотици милиарди откраднаха ГЕРБ досега?
43
24
 
9
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Ясно е защо за Хемус 10-15 поръчките са били Ин-Хаус - хората имат доверие на фирмите, построили вече 10 отсечки от магистралата! Комитова отново се прави на интересна! От самото начало се нахвърли върху Хемус, изля каква ли не по.мия как щяла да ги съди и колко голями престъпници са. Сега се надявала вече, значи..НО! Хемус си е нещо сбъркано все пак, казва Комитова..Ето тук най-ясно се вижда как работят тези служебни-предварително си посочват жертвите и обвиненията, важното е да разрушат нещото
42
0
 
20
 
! Отговори
хващайте ги преди 2 години
тия мизерници
41
5
 
11
 
! Отговори
МВР-то преди 2 години
До *** ***, на предпоследните етажи на малкото НДК има над 120 шкафчета.Така де на всеки по едно/ само там/.Мата Хари показа само 5бр. кюлчета, 1млн. евра , ама другите къде са?
40
25
 
14
 
! Отговори
В мунчоландия преди 2 години
Бабичко, кажи къде изчезнаха ония 400 милиона които ти оставиха герберите. Торбички, а?
39
8
 
10
 
! Отговори
ЧалгаПитек преди 2 години
Спирайте я тая магистрала. Хората от северна България искат това и подкрепиха Радев. Стига повече селяни са идвали в София. Да си стоят там
38
4
 
12
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
цената реална е милион на километър и то за нова автомагистрала ! за ремонти по 5 пъти отгоре ако мислите че е нормално знаеи сте от тези толериращи джебджиите!
37
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти кажи Хемус ще се сбъдне ли. Че нещо локума много се разтегна.
36
17
 
20
 
! Отговори
Фастер преди 2 години
Абе много сте" късопаметни "или ви е такава схемата!Още в първите дни на служебното ,те обявиха че спират всички инфраструктурни проекти и ремонти,в това число и средствата за Хемус,също така че парите ще бъдат пренасочени в друга банка....Е пренасочиха ги ,няма ги уж и мажат по други!"Човеко взе парите,каза чакай малко!"Типично по комундарски ,знаеме ги ,още от първата крупна кражба ,на меджидиева!Вие взехте парите ,....комитова ,ти и служебната и сегашна банда!*** народа ***....!Не помни!
35
3
 
26
 
! Отговори
българин преди 2 години
Не става г.да,без прилагане на китайския подход за борба с корупцията.Досато не започнат да се издават смъртни присъди от съдибищата,и да се изпълняват на площада в София,няма да се оправим.
34
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде са останалите пари, които не видяхме в чекмеджето. Един милион евро само се видя?
33
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ин хаус - ин чекмеджето"
32
7
 
12
 
! Отговори
Ма преди 2 години
Ти още ли си тука ??!!!
31
0
 
2
 
! Отговори
Черно Море преди 2 години
Еееее аз май никога
30
1
 
6
 
! Отговори
Видин преди 2 години
Да го гушкате Кире