Лидерите се разбраха: Вървим към стабилно правителство

Националният съвет на БСП ще е утре
Обновена: 9 дек 2021 12:19 | 9 дек 2021 11:33, Веселина Йорданова
295

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вървим към предлагане на едно стабилно правителство. Днешният разговор потвърди в същия конструктивен тон, че това ще е факт. Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков след Координационен съвет на четирите формации, които преговарят за кабинет.
Още по темата

Финалните текстове са готови, надяваме се, че ще имаме напълно оторизирано коалиционно споразумение утре до края на деня. Общо се организирахме да имаме среща по финално изчистване на всички забележки по текстовете, каза Асен Василев.

БСП свиква Национален съвет утре в 13 часа, съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя отклони въпросите за имена на министри за утре.

Имахме забележки по законодателната програма в социалната сфера, но всичко е решено и е разположено в бюджетирането за догодина, уточни Нинова.

Кирил Петков допълни, че се въвежда коалиционна култура комуникацията между партньорите да е непрекъсната.

Ставаше дума за рутинна, координационна среща за доуточняване на законодателната програма и по рамковото споразумение, коментира и Христо Иванов, председател на ПГ "Демократична България".

Според него процесът не се бави или буксува. "При нас, от страна на "Демократична България", и трите партии са взели решение по принцип да подкрепят предложеното споразумение и състава и структурата на Министерския съвет", заяви Иванов. На въпрос дали Борислав Сандов ще е техен вицепремиер, Иванов каза, че това ще стане ясно, когато мандатоносителят обяви състава на Министерския съвет.

Не сме уточнявали дата за подписването на споразумението, каза Христо Иванов. Той посочи, че не са променяли съгласието, че подписването ще бъде поотделно - всяка формация с ПП.

Попитан дали са се разбрали за съкращаване на администрацията, Иванов каза, че има разбирателство по принцип за това, че администрацията трябва радикално да се модернизира и оптимизира. Конкретни жалони, които да бъдат постигнати, не сме обсъждали, допълни Иванов. 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На кой и на кого са лидери?Имат по една каруца депутати.Примерно Нинова има 26 депутата.Може да ги натовари на една каруца и дий, конче право към село Крушовица да седнат под една сянка и да пият по една студена вода.Г-жа Лъжа беше на 28 години когато цъфна в София и седна в министерство. Всеки от онова време знае,че на 28 г.може да дойде едно момиче от село и веднага да влезе в министерство само като е агент на чужда държава.По онова време беше немислимо без опит и при това жена да получи пост.
213
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мучът и злобеят само герберастите, на които имат спряха кранчето. Цъкайте минуси, пребройте се.
212
3
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Обичам да гледам един стар сериал: "Мата космата и бандата на Кратунковците"
211
3
 
28
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Стабилно правителство с участието на комунисти от всякакви партии,е нещо почти непостижимо.
210
22
 
8
 
! Отговори
ЛЕЙДИ ИВА МИТЕВА преди 2 години
Уважаеми, Дами и Господа от ПП ГЕРБ, вече ще Бъдете Изчегъртани Напълно с Главно Н, ясно, дано да Ви е ясно ???
209
3
 
19
 
! Отговори
Никола Гешев преди 2 години
Днес един ухилен депутат от "Демократична" България си направи селфи с Пеевски. Това ли са лицата на промяната?
208
2
 
21
 
! Отговори
СЛУГИ....НАЕМНИЦИ... преди 2 години
НА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ..........НЕ И НА БЪЛГАРСКИТЕ........
207
4
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Преди доста години Мими Иванова изпя една песен:Вече свърши хубавото времеи дъждът вали и дъждът вали.Просто трябва ние да приемемче във нас боли, че във нас боли .Върнахме се много години назад !!!!!
206
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека българите сами си изберат кой да ги управлява и да им е честито новото правителство през 2022 година, което и да е то!
205
2
 
13
 
! Отговори
Жожо Звяра преди 2 години
Стабилно, стабилно, колко да е стабилно.
204
5
 
13
 
! Отговори
ДОЙДЕ ЧЕРНО ВРЕМЕ... преди 2 години
СЛЕД 10 ХУБАВИ, СПОКОЙНИ ГОДИНИ.... НА ГЕРБ /СДС /ПАТРИОТИ
203
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За жълто-розовите либерали подкрепа
202
7
 
6
 
! Отговори
обективен преди 2 години
В новините казаха,че Минеков ще ходи в НДК в 11ч. така,че може да поспите и да не ставате рано да ходите да пазите централата на ......
201
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подкрепа за Радев, Киро и жълтите либерали, за Нинова и БСП и за светло-зелените!
200
4
 
16
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Комунистите си генерираха отново мандат като на Тройната коалиция от близкото минало. Резултатите ще са очаквани - повече от лоши...
199
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като гледам лидерите и тръпки ме побиват от якостта и стабилността на бъдещото правителство. Такова стабилно правителство няма даже в КНДР.
198
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Корнелия Нинова навсякъде след двамата лидери носещи промяната за страната ухилена. Смях в залата.. голяма промяна е това.Никаква.За съжаление простия народ се управлява и манипулира лесно малко са умните хора и много от тях не гласуват а трябва.ДРУГ ЩЕ ДОВЕДЕ ПОМЯНАТА И ЩЕ БЪДЕ ЖЕНА! НО ПЪРВО ЩЕ МИНЕТЕ ПРЕЗ ТОВА КОЕТО САМИ СТЕ СИ НАПРАВИЛИ. ДАНО ИЗРАСНЕТЕ И ПОУМНЕЕТЕ . ИДВА НОВОТО ВРЕМЕ.
197
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
" .... процесът не се бави и буксува .... " само дето не върви! Мисля че се разбра че не се разбрахте. Вадете машинките за нови избори!
196
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо конкретно да прочетохте? Рамките все още се обрамчват, жалоните, още им се търси място .... . Май Делчо Делов още се бави! А всичко щеше да е прозрачно. Хайде тези, които ги избраха да започнат да задават въпроси! Що така? Пак ли нови избори?
195
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вървим към павета и домати!