Лидерите се разбраха: Вървим към стабилно правителство

Националният съвет на БСП ще е утре
Обновена: 9 дек 2021 12:19 | 9 дек 2021 11:33, Веселина Йорданова
295

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вървим към предлагане на едно стабилно правителство. Днешният разговор потвърди в същия конструктивен тон, че това ще е факт. Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков след Координационен съвет на четирите формации, които преговарят за кабинет.
Още по темата

Финалните текстове са готови, надяваме се, че ще имаме напълно оторизирано коалиционно споразумение утре до края на деня. Общо се организирахме да имаме среща по финално изчистване на всички забележки по текстовете, каза Асен Василев.

БСП свиква Национален съвет утре в 13 часа, съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя отклони въпросите за имена на министри за утре.

Имахме забележки по законодателната програма в социалната сфера, но всичко е решено и е разположено в бюджетирането за догодина, уточни Нинова.

Кирил Петков допълни, че се въвежда коалиционна култура комуникацията между партньорите да е непрекъсната.

Ставаше дума за рутинна, координационна среща за доуточняване на законодателната програма и по рамковото споразумение, коментира и Христо Иванов, председател на ПГ "Демократична България".

Според него процесът не се бави или буксува. "При нас, от страна на "Демократична България", и трите партии са взели решение по принцип да подкрепят предложеното споразумение и състава и структурата на Министерския съвет", заяви Иванов. На въпрос дали Борислав Сандов ще е техен вицепремиер, Иванов каза, че това ще стане ясно, когато мандатоносителят обяви състава на Министерския съвет.

Не сме уточнявали дата за подписването на споразумението, каза Христо Иванов. Той посочи, че не са променяли съгласието, че подписването ще бъде поотделно - всяка формация с ПП.

Попитан дали са се разбрали за съкращаване на администрацията, Иванов каза, че има разбирателство по принцип за това, че администрацията трябва радикално да се модернизира и оптимизира. Конкретни жалони, които да бъдат постигнати, не сме обсъждали, допълни Иванов. 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
7
 
19
 
! Отговори
Куизъц Хадерах преди 2 години
Разбраха се значи как да крадат от държавата. Но ще им трябват нови заеми, че далаверата с "плана" нещо се счупи!
173
5
 
16
 
! Отговори
stun преди 2 години
Министерството на земеделието прибира най-много пари от еврофондовете. А те го дават на БСП (разбирай ДПС). Това ли е промяната. Борят се срещу ДПС, а се коалират с БСП, които сложиха Пеевски за шеф на ДАНС, които открито заявяват, че ДПС са им коалиционен партньор. А това, че Киро Далаверата няма да носи отговорност за министерствата на другите партии, показва колко му дреме за хората. Няма как да спечелиш избори, да си Министър Председател и да не носиш отговорност за решенията на министрите.
172
5
 
8
 
! Отговори
кирю ментету преди 2 години
нема пари, действайте. кучиндолския ми е първа приятелка. заедно бъркаме по дупките на кокорчо и изклецов. цяла гейтаярска банда сме и догодина че водим парада. коледа се отменя. че има само петльовден. кукуригу кокошчицата ми кокорчо. оня травустингел урсулата нещо ни е върнала планчето и казала че нема да стане нашта, ама всичко е окей, защото снощи правих кекс. на свещи. в американското посолство. и много ме тъпкаха ши знайнити. със знания.
171
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей тая с 26 депутата какъв лидер е ? То никой не я иска!
170
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като повтори още сто пъти колко ще е стабилно и може и някой да му повярва, досега според фактите това ще е най-широката коалиция управлявала, ако изобщо се разберат и няма начин да има нещо общо със стабилност защото в нея участват коренно различни партии чиите цели няма как да бъдат постигнати едновременно.
169
26
 
13
 
! Отговори
Баче Кико преди 2 години
А Буци стабилно върви с 200 към затвора.
168
7
 
20
 
! Отговори
a преди 2 години
Тези още не са започнали, а били вървяли към "стабилно" правителство. Май ще са същият та*ак като ИТН, да не кажа по-зле.
167
7
 
19
 
! Отговори
Аууу преди 2 години
Еми ще е стабилно с 10-15 хиляди заплати ,ще е стабилно и срещу инфлация и всичко
166
8
 
28
 
! Отговори
Ааа преди 2 години
Четете вестник Труд,там като пишат нещо го показват и доказват с видео или документи а не бошлафа на Прокопиевите медии
165
5
 
21
 
! Отговори
СТАБИЛНО ОСИ РАНЕ... преди 2 години
.... ПЪРВОТО Е ВЕЧЕ, ФАКТ!!!!
164
3
 
28
 
! Отговори
Хохохоооо... преди 2 години
ОТ ЕС, СА ВЪРНАЛИ ПЛАНА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ.....ПАРИ, НАНАЙ..... ХАХАХААА....!!!
163
4
 
23
 
! Отговори
До Факт преди 2 години
Хаха, жизненият стандарт на червените бандюхи, да !
162
2
 
31
 
! Отговори
на К А Й М А... преди 2 години
е направен плана за възстановяване на РАДЕВ , ПЕТКОВ, ВАСИЛЕВ...... ПАРИ.... НЯМА....!!
161
2
 
32
 
! Отговори
Мишев преди 2 години
По ухилените и нам протовни физиономии разбрахме,че ТЕ С УДОВОЛСТВ ИЕ ще ручат от държавната баница и ... това ще им е стабилното :))) Щом Нинова е там и Атанасов с ехидните си и надменни усмивки,новаците с "интелигентни " физиономии и сатанински усмивки това е повод всички да гледаме сеир и да се "радваме " на надутото и непоклатимо статукво :)))
160
3
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Стабилно за вас, а за хората?!
159
4
 
23
 
! Отговори
Мисля че преди 2 години
Вървят към стабилно оакване !
158
6
 
33
 
! Отговори
BREAKING NEWS BRUSSE преди 2 години
Върнали са от Брюксела планът ни за възстановяване с 43 обструкции и тотално отхвърляне на частта за Енергетика!? Ще духаме супата!! Харварците ..изсраха едни голееми миризливи ***! ЯЗЪК ИМ ЗА ВСИЧКИТЕ ДИПЛОМИ,що ни ги навираха под носа..Щом се махна Боко, ..и Европрограмите СПРЯХА! НИЩО НОВО под слънцето..Решетника дрънка на китарката...и *** си ли ***..
157
4
 
22
 
! Отговори
CriticusMagnus преди 2 години
Събраха се от кол и въже само и само да вземат власт... Как беше израза - "Когато в парламента няма опозиция, народа е опозиция!" Да видим колко дълго ще я докарат...
156
22
 
11
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
Баце е ''велик '' , само за 13г., дългът вече е 38 милиарда !А ЧЕСТИТО , А МЕРСИ !
155
3
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
До: До Гошо ***; Аз съм на...щатна заплата в НСТ Възможно е,понеже ме...познават,като пиша,да получа и някой друг...хонорар,без да съм се...договарял и не ги връщам,за да не...обидя хората.