Алибегов: Зеленият сертификат да отпадне, щом не важи за парламента

В недоумение сме, че е тема за дискусия в Народното събрание, заяви той
Обновена: 10 дек 2021 09:00 | 10 дек 2021 08:58, Ния Христова
174
 
Собственици на заведения у нас настояват "зеления сертификат" да отпадне за консумация на открито, след като няма да се изисква и за работата на депутатите в Народното събрание.
 
"Възстановяването на икономиката в Европа върви през "зелените сертификати", но веднъж се оказва, че в Народното събрание може да се работи спокойно и без сертификат, а там работят 800 души. Доста от малкия и среден бизнес фалираха, а другите сме на ръба на оцеляването именно заради тези "зелени сертификати" и заради общата "кауза" на здравеопазването, която лежи изцяло на плещите на бизнеса", заяви в ефира на Bulgaria ON AIR председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) - Ричард Алибегов.
 
Ресторантьорите ще настояват "зеления сертификат" да отпадне на мига, когато стане ясно, че той няма да се изисква в Народното събрание.
 
"Настоявахме същото и за държавната администрация, защото Министерството на здравеопазването ни налага ползването на "зелен сертификат", а в същото време служителите на МЗ могат да ходят наляво-надясно без", обясни председателят на БАЗ.
 
Той обясни още, че от туристическия и ресторантьорския бранш са планирали да поискат заедно отпадане на "зелените сертификати" за консумация на открито още преди случилото се в парламента.
 
"Останахме в недоумение, че това въобще е тема за дискусия в Народното събрание. Това е ново и не знаем какво ще предприемем, но се надявам, че политиците ще вземат правилното решение", каза Алибегов. 
 
Според него това въобще не е трябвало да се обсъжда от депутатите на фона на други кризи като здравна, икономическа, енергийна. 
 
"Вече чуваме отново съдебна реформа, смяна на главния прокурор, но тук имаме една един малък и среден бизнес, който е в колапс. Да, има помощ за два месеца спрямо цената на тока, но сега висим във въздуха за декември, януари и февруари. Тази несигурност се отразява изключително зле", посочи Алибегов.
 
"Цените растат всеки ден, от 1 януари не се знае какво ще се случи с цената на битовия ток. Проблемите сега са съвсем другаде и на хората не им е до празници", завърши той. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алибегов скоро беше сринат от опонентите си в една медия и заучените фрази бяха опровергани до една....Не успя да подкрепи с факти твърденията си и така до края на предаването, беше само присъстващ. беше забавно. представям си после какво му се е случило.....***. Как пък няма една симпатична *** ей така поне да ни излъже на външен вид. Все са хвани единия и удари другия грозник и тъпчо с купена диплома...Говорят като един. Никаква самостоятелна мисъл.
136
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Дано ама надали Ами в изброените чуждоезични парламенти няма на първият ред в Парламента и депутат, който е доказан Магнитски......Така, че искренно се надявам на европейски Парламент и този от първият ред, да е където му е мястото....
135
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алибегов, ами то никъде не го искат бе човек...На 8.12. не се дишаше по заведенията и то елитните и никой не е искал сертификат. Вчера бях в Декатлон и там същото, моловете и там...Стига си се правил на луд!!! Хем не си спирал да работиш, хем пари получаваш и повтаряш като проскубан папагал герберските тъпотии по медиите....Ти си извехтял и лъжите ти също...Оттеглете се, че дразните повече и губите още повече публика....Смешни сте вече ресторантьорчета крадливи и покровителствани от губещите...
134
6
 
17
 
! Отговори
Смехурко преди 2 години
Алибегов, браво. Най-сетне някой да постави въпроса ребром!
133
7
 
16
 
! Отговори
Дано ама надали преди 2 години
В германския, английския белгийския италианския парламент без сертификат ли влизат? Кажете бе ***! Като искат сертификат за навсякъде откъде накъде тези ще правят изключение и после ще говорят за ниска имунизация?
132
4
 
8
 
! Отговори
- преди 2 години
Алибегов, оорки ли си заработваш? Аре, алиБЕГАЙ!!!!!
131
4
 
32
 
! Отговори
Габи преди 2 години
Каквото и да си пишете кръчмарите ,хотелиерите и туроператорите получават най-много компенсации и подпомагане. Най -потърпевши са учениците. Депутатите да се засрамят и да престанат да се гаврят с децата ни.
130
2
 
20
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 години
Алибегов е човек който осребри лично за себе си 40 000 000 лева .По мярката 60/40 .
129
2
 
18
 
! Отговори
Skunk преди 2 години
Какво само мрънкаш, бе!? Добре ти беше да плсщаш минимална на 4 часа, дрто под масата. Сега ще получаваш помощ за това, за което официално си плащал. И не само ти, мизерници, надуйте ми главата за заведения и фитнеси.
128
2
 
31
 
! Отговори
Дора преди 2 години
Достъпът трябва да е свободен без сертификат навсякъде, като с алкохола и цигарите - достъпни са, но никой не те задължава да поемаш риска да ги употребяваш; който не желае, да не ходи на кафене, ресторант и мол, но да не пречи на другите да го правят, ако пожелаят. Никой никого не задължава да работи някъде или да ходи някъде, ако не желае да поеме съответния риск за здравето си. За всичко си има хора и начини. Оправете си здравната система, не прехвърляйте проблема от болната глава на здравата
127
4
 
9
 
! Отговори
Бай Хай преди 2 години
Кой беше тоя и както какъв му се дава трибуна?
126
16
 
0
 
! Отговори
До 1212 преди 2 години
За училищата искат за да успокоят родителите,че средата е безопасна. Повечето родители не искат да пускат децата си в училище за да не се разболеят. Това е начин да изкарат деца от вкъщи. И въпреки това много родители не си пускат децата.
125
9
 
4
 
! Отговори
До 141 преди 2 години
Не съм каза,че живеят в балон. Итам могат да пипнат вирус. Но все пак в кръчмите контактите са по- разнообразни и шанса да лепнеш и по-голям
124
0
 
17
 
! Отговори
1212 преди 2 години
До Анонимен 135Ами нали и в училищата влизат едни и същи деца - защо за тях искат сертификати и тестове? В болниците работят едни и същи медици - защо за тях искат? Двоен аршин, лицемерие, демагогия, лъжи... аман вече...
123
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'' Обаче в НС влизат едни и същи 300 човека'' тези едни и същи нали в ежедневието си имат контакти и не живеят в балон?
122
4
 
21
 
! Отговори
зоро преди 2 години
Ходи се изкъпи и среши тогава излизай пред медиите.
121
41
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората в ЕС отдавна са със зелен сертификат. Никой не реве там, освен балканските имигранти, бежанците и най-бедните араби. Всички останали са ваксинирани. Така и така групите, които изредих, не носят нищо на икономиката. Имат или нямат сертификат никой не го интересува. Въпрос на личен избор е.
120
0
 
13
 
! Отговори
село преди 2 години
Язе щото съм си от село, та да питам нещо? Де му е кръчмата на тоа? Да ида да ударя една мастичка, да му подпомогна бизнеса на човека. Закъсал бил. Па може и една тумба да идем да купонясваме за НГ.
119
1
 
15
 
! Отговори
бега преди 2 години
Ха-ха-ха, на хората не им било до празници. Затова ли всичко е резервирано. Тези които си нямат пари няман и при старите цени на тока, а тези които имат повишението няма да ги спре да купонясват. На 8-ми какво стана? Да не би студентите да се отказаха от купона? Хотели и кръчми се пръскаха по шевовете.
118
1
 
3
 
! Отговори
Обонго преди 2 години
Какъв е проблема? Всеки който е депутат може да се възползва, а дори да е депутат пак му трябва сертификат ако ходи при Изетбегов. Всичко е точно.