Радев свиква КСНС, ще обсъждат отношението към РСМ

"Берем последствията от безхаберието към енергийната ни система"
Обновена: 16 дек 2021 18:21 | 16 дек 2021 18:15, Веселина Йорданова
138
Радев свиква КСНС, ще обсъждат отношението към РСМ
Снимка: БГНЕС

Въпросът за Република Северна Македония не се повдига повече на Европейския съвет. Надявам се, че и в момента правителството работи за пълен анализ на причините защо стигнахме до пълна невъзможност България да каже „да“ на РСМ. Това заяви в Брюксел президентът Румен Радев след участието си в Европейския съвет.

Предлагам българският парламент да инициира един структуриран диалог с парламента на РСМ, за да търсим най-добрите решения и да може да отворим вратата възможно най-скоро, каза още Радев.

Президентът заяви, че ще свика Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС), на който да се обсъди отношението на България към Република Северна Македония и да се търси консенсус с всички политически партии в българския парламент.

Радев добави, че този въпрос е обсъден с новия премиер Кирил Петков.

България ще отвори вратата на РСМ само при гаранции и защита на националния ни интерес. Ако успеем да постигнем едно такова решение, това ще бъде исторически акт, но нека не забравяме, че този процес – и като време, и като резултат, е изцяло в ръцете на страната-кандидат, каза още Радев.

За енергийната криза президентът коментира, че Азербайджан има пълна готовност, при желание от нашето правителство, в най-скоро време да обсъдят възможността за по-големи количества газ. За нас обаче е важно да имаме физическия носител - газовата връзка между България и Гърция.

Мицотакис в понеделник ще бъде в България и ще продължим разговорите, каза още Радев пред български медии в Брюксел. По думите му европейските лидери все повече оценяват какво означава битовите потребители да бъдат на свободния пазар.

Виждам, че идеята ядрената енергия да се признава за зелена, набира все по-голяма енергия, добави той.

Повече от 10 години не е построена нито една базова мощност. Безхаберие. Сега, ние берем последствията от начина на управление на енергийната ни система, разкритикува Радев, цитиран от БГНЕС.

Цялата порочна практика в енергетиката трябва да бъде преустановена, каза още президентът.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
20
 
! Отговори
bum преди 2 години
Чорапа е клекнал за Македония , сега праща Киро в Брюксел да ни довърши !
38
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев нема да допусне това, споко, нали е военен :))) Да му мислят макетата, щото ядосаме ли се става опасно :)))
37
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев предложете им да влязат 1 януари 2022 в ЕС като се обединят с България както 1885 г. с Румелия. Това е най-бързото решение. Приемат бг флага и деленето на области от 1944 г. на НРМ на Иван Михайлов и са вътре.
36
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първото нещо, което трябва да обсъдите е прокарване на закон в парламента, който ЗАБРАНЯВА подписване на европейски договори в Брюксел от български политици, без преди това те да са обсъждани от българското общество минимум 6 месеца и гласувани в парламента. Отива някакво българско политическо нищожество и подписва договор за затваряне след 5 години на половината ни енергетика -- вие дрогирани ли сте или какво?
35
1
 
12
 
! Отговори
E преди 2 години
Мамин сладък той :) досети се най-накрая, че има и такъв съвет и го свиква по нелеп повод. ***.
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма какво да свиква, резачка до дупка, да се научат макетата :)) Направи ли крачка назад ще го стъпчат сърбетата, те знаят, че не могат да победят :))
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отношението няма промяна да не ни крадат историята иначе както искат така да се наричат Ако отстъпи от това е поредният предател
32
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
3 национални катастрофи са на бг в Македония и сега отиваме към четвърта.
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Усрсула и Херо му казаха да ги пуска в ЕС.
30
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Получил е инструкции от брюкселската мафия и бърза да ги спусне надолу към изпълнителите. Национален предател. Присъдада за държавна измяна е една!
29
1
 
3
 
! Отговори
С други думи преди 2 години
Ще сменяме парадигмата.
28
11
 
1
 
! Отговори
Нетово Тиквундерство преди 2 години
Не може да чете, затова говори без хартийки. За разлика от Радев.
27
2
 
1
 
! Отговори
не може да бъде! преди 2 години
Малко по малко вечи се стига до проясняване/изясняване че не всичко може да се реши от пазара и не всичко трябва да се оставя в ръцете на пазара,защото това води до най-малко до деградиране,а в краен случай -до самоунищожение.Вижте родината на капитализма - Англия напр.вече национализираха Източната и Западната ЖП линии!?
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
програмата минимум, ама абсолютен минимум за бюрм е следната: записване на българите като държавотворчески елемент в конституцията им и признаване на българския език като официален държавен наред с албанския и македонския. а междувременно, има над 10000 исторически обекти, които трябва да се възстановят като български там, наред с компенсацията за генозида над българите. и между другото, ние договор с държавата на 3 години северна македония нямаме, нито сме я признавали като такава.
25
0
 
18
 
! Отговори
С македонски корени преди 2 години
Урсулата ще скръцне на Киро, че ще спре кинтите за БГ, ако не подкрепим Македония за ЕС. Киро няма къде да ходи, ще им подпишем всичко без никакви условия, просто добри пожелания уж да спазват правата на българите. Празни приказки, ала-бала. Загубихме Македония заради предателите. Тоя път окончателно!
24
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предадени сме! Клекнахме пред Македония и ЕС. Киро е послушник, а Радев само имитира контрол.
23
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРП направиха скапан договор с Македония и ето резултата. Македонския проблем не е решен от 1840 г. досега или по-рано от разпада на Османаката империя, та бързо решение на Петков за 6 месеца едва ли е възмпожно без всички страни да са доволни. Берлинския договор, Лондосняки Пражкия и т.н. са все в ущърп на България и затова се стигна и до македонска нация. Проблем не е никак лесен заради великите сили.
22
0
 
1
 
! Отговори
Живко от Варна преди 2 години
Човек за да живее много добре, значи трябва хора да му помогнат за да живее ! На мен кой ше ми помогни ?
21
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кому е нужно да ги правят тези панаири в Брюксел в тази пандемия, като мобже всичко да е онлайн?Отделно щеше да се спестят парникови емисии от самолетите, лимузините, софрите на политиците и ятата им от ***. За едната среща отделиха газове, като за половин София.
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Повече от 10 години не е построена нито една базова мощност." -- затова пък имаме много енергийни експерди по студиата.

Спонсорирани публикации