Радев свиква КСНС, ще обсъждат отношението към РСМ

"Берем последствията от безхаберието към енергийната ни система"
Обновена: 16 дек 2021 18:21 | 16 дек 2021 18:15, Веселина Йорданова
138
Радев свиква КСНС, ще обсъждат отношението към РСМ
Снимка: БГНЕС

Въпросът за Република Северна Македония не се повдига повече на Европейския съвет. Надявам се, че и в момента правителството работи за пълен анализ на причините защо стигнахме до пълна невъзможност България да каже „да“ на РСМ. Това заяви в Брюксел президентът Румен Радев след участието си в Европейския съвет.

Предлагам българският парламент да инициира един структуриран диалог с парламента на РСМ, за да търсим най-добрите решения и да може да отворим вратата възможно най-скоро, каза още Радев.

Президентът заяви, че ще свика Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС), на който да се обсъди отношението на България към Република Северна Македония и да се търси консенсус с всички политически партии в българския парламент.

Радев добави, че този въпрос е обсъден с новия премиер Кирил Петков.

България ще отвори вратата на РСМ само при гаранции и защита на националния ни интерес. Ако успеем да постигнем едно такова решение, това ще бъде исторически акт, но нека не забравяме, че този процес – и като време, и като резултат, е изцяло в ръцете на страната-кандидат, каза още Радев.

За енергийната криза президентът коментира, че Азербайджан има пълна готовност, при желание от нашето правителство, в най-скоро време да обсъдят възможността за по-големи количества газ. За нас обаче е важно да имаме физическия носител - газовата връзка между България и Гърция.

Мицотакис в понеделник ще бъде в България и ще продължим разговорите, каза още Радев пред български медии в Брюксел. По думите му европейските лидери все повече оценяват какво означава битовите потребители да бъдат на свободния пазар.

Виждам, че идеята ядрената енергия да се признава за зелена, набира все по-голяма енергия, добави той.

Повече от 10 години не е построена нито една базова мощност. Безхаберие. Сега, ние берем последствията от начина на управление на енергийната ни система, разкритикува Радев, цитиран от БГНЕС.

Цялата порочна практика в енергетиката трябва да бъде преустановена, каза още президентът.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак не му е работа и пак ще наруши Конституцията. ВЪншната политика е от компетентността на Народното събрание, защото сме парламентарна република. Радевия няма какво да се пъне и да слуша ДС съветника с пуловерчето и голата глава.
58
2
 
10
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Омразата не се затрива за 6 месеца! Българите няма да дадат съгласие, ако тоя Радев опита ще яде камъни.
57
1
 
9
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
Ако не си разбрал знака на ЕС, президент Радев, нямаше теми, които да обсъждат с теб. Чао. Персона нон грата. Никой. Това си за ЕС.
56
3
 
15
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
И свиква КСНС, за да съгласува решение в ущърб на Татковината, като го размие в общата безотговорност. Срам, позор за пагона и за Татковината.
55
4
 
5
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
Въпроса с Македония не се повдига в ЕС, защото няма представител от България, който да е оторизиран да взима решения. Президента Радев там присъства. Премиера на републиката е упълномощен да преговаря. Т ъпа нар скапан. *** майката на държавата, *** майката на няколко покорения млади хора, *** майката на пенсионерите.... Несретник нещастен.
54
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 67 Античка Македония се намита днес в границите на Северна Гърция и Солун и там си я търсете заедно с Херкулес и Зевс и Атина. България е на територията на Тракия и няма нищо общо с фашиски македонски или гръцки окупатори. Както нас ни обявявате за фашиски окупатори така и гърците са фашисти и окупатори на Тракия.
53
4
 
8
 
! Отговори
факт преди 2 години
ПП - президентска партия...
52
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПП - Пълен Провал.
51
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отвсякъде се вижда, че диктатурата на Радев е пълна издънка. България залязва. ПП просто сричат и се вижда как са неспособни. Пълен провал.
50
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От всички балкански държави, само вие сте си избрали военен диктатор да ви управлява. Нещо се опитвате да сплашите някого ли? Не можете да сплашите смелите македонци, наследниците на Александър и Херкулес!
49
4
 
4
 
! Отговори
Радев за смях преди 2 години
Никой не поздрави Радеф за преизбирането му, но Кирил Петков като министър-председател всички го поздравиха още на 5-тата минута...
48
3
 
2
 
! Отговори
байтошо преди 2 години
Я, бай Тошо кога е възкръснал?
47
2
 
6
 
! Отговори
izh преди 2 години
Издигаме се. И Фуражката се изказва по международното положение. Е, преди това са му я прочели няколко пъти, че сричането му де е театрална постановка, ами си е баш натурално. Боже, Боже , защо ни наказваш толкова !
46
3
 
10
 
! Отговори
На Радев преди 2 години
Национален предател, нали вече има рамкова позиция, какво пак ще обсъжда? Само иска да ги пусне македонците, понеже шефовете му - американците така искат.
45
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние през лятото, при най -голямо натоварване имахме 6 гигавата производство на електроенергия (и то с износа). При положение, че имаме 12 гигавата електроцентрали, половината Марици стояха без работа. Не виждам за какво са ни още мощности и още АЕЦ в момента.
44
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който и да е, ако ги пусне тез, това значи да са никой, щото крадат историята на България :))) Дори да са безкруполни политици, просто ще ги пратят в миманса, щото народ без история е нищо :) Макетата имат история, обаче тя е българска, проблема им е, че това е БЪЛГАРСКА а не СРЪБСКА история :))))
43
3
 
10
 
! Отговори
Фотограф преди 2 години
Запомнете физиономията на този зелен чорап - тази физиономия ще стои в учебниците по история , като лицето , което е унищожило България за трети път !
42
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е добра идея. При служебното правителство говореше само Радев и нямаше недоразумения в комуникацияата. Сега имаме 4-партийна, голяма коалиция и говорят много хора по темата. Трябва една среща помежду им, да се стикова екипа и обществото да чува от всичките политици едно и също, а е премиера да дава интервю на запад и после правителството да му изяснява позицията цял ден.
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фигуранта без да разбере ше го изчегъртат. Ако ГЕРБ пуснат предложение за импийчмънт, тия новите коалиционери ше гласуват както мораториума вчера и ще изритат Фигуранта без да искат хахахахахах.
40
0
 
11
 
! Отговори
!11 преди 2 години
5 години кой беше президент бе , *** ? Сега се сетил да свиква Съвета . Предал ни е и иска да прехвърли вината на партиите .

Спонсорирани публикации