Петков: Със сигурност ще има ток, въпросът е да е на най-добрата цена

Премиерът заяви, че в края на март сигурно ще има ревизия на цените
Обновена: 17 дек 2021 14:38 | 17 дек 2021 14:38, Веселина Йорданова
334
Петков: Със сигурност ще има ток, въпросът е да е на най-добрата цена
Снимка: БГНЕС

Мораториумът върху електроенергията, топлинната енергия и ВиК услугите дава възможност на правителството да влезе и за три месеца да направи пълен анализ. Това заяви премиерът Кирил Петков пред българските журналисти в Брюксел след срещата си с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Още по темата
Аз още не знам например какво се случва с азерския газ, защо той не е в калкулацията на цените на парното, това трябва да разберем. Най-лесно винаги е било - дайте домакинствата да плащат, каза премиерът и допълни, че е необходим анализ.

В края на март със сигурно ще има ревизия на цените, но не можем без анализ само, защото така някой е препоръчал софиянци да плащат с 30% повече за парно, цяла България с 11% повече, добави Петков. Той видя политически умисъл предложението за увеличение на цените от страна на КЕВР, след като новият кабинет встъпи в длъжност.

Не може денят, в който се заклехме, да бъде денят за вдигане на цените. Това ми изглежда като политическо движение, което не е конструктивно за българските домакинства, коментира Петков. Той изрази надежда да се намерят спестявания, ако има увеличение да не е в този размер.

Той бе категоричен, че риск от режим на тока няма да има. Със сигурност хората ще имат ток, въпросът е да бъде на най-добрата цена, предложена на българския потребител, посочи Петков.

Петков каза, че ЕК възлага на нас много големи надежди да свършим бързо работата по Плана за възстановяване и развитие. Нашата задача да премахнем корупцията в България, която е една от големите спирки за плана, е по-амбициозна отколкото дори те биха се надявали. Както казахме, Планът за възстановяване е 10% и ние трябва да спрем корупцията не само за тези 10%, а за целите 100%. Мисля, че Урсула фон дер Лайн хареса твърдата ни позиция, насърчи ни, заяви премиерът.

Той съобщи, че правителството ще внесе плана отново и добави, че ще се направят поправки относно енергийната система.

Петков посочи и че ваксинирането трябва да е бързо, защото следващата вълна може да е още средата на януари. Искам да отворя диалог и с хората, които са антиваксъри, да сложим от другата страна специалисти, да разберем наистина какво ги спира, обясни премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
3
 
8
 
! Отговори
Асан преди 2 години
30 дена х 6 лв. = 200 лв. само за апчета на Киро .... пенцията 300 лв. нема пари за леб :)))
137
3
 
21
 
! Отговори
Кире преди 2 години
Баце мое да е всякакъв ама му даваха пари от ЕС.Покрадваше ама имаше и за нас и строеше а ти вкара БСП у власта и дотук пари ко праим сига а????????
136
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Само да вметнаАми доказано е, че ББ е достатъчно умен и изпечен тарикат, че от всички сиски да бозае и да си прави неговото, а не да се наведе със смъкнат панталон като Кирчо. За последните 12-те години Андрей Райчев, дето е социолог с капацитет и не можеш да го обвиниш в симпатии към ББ каза за парадокса, че нищо, че два пъти се е увеличило благосъстоянието на българина, неодобрението към ББ се е увеличило 3 пъти! Това се наблюдавало във всички бивши комунистически страни.Та метай, вметай..
135
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоо,бива да си глу пав, бива! Ама чак толкоз не бива да бива ! Пък и мин.председател го направили! Незнае колко моста на Дунав имаме!!!А знае ли с кого граничим поне ?
134
1
 
9
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Киро продавал лактобацилус булгарикус - 2 апчета на ден х 3 лв. = 6 лева !!!..... Някой купува ли ги от Кауфланд ??? :))))
133
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Паре нема действаите
132
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За плащащите да е най добра и висока цената да това иска да каже
131
1
 
10
 
! Отговори
До164 преди 2 години
То рашков си е фат мак и вечно пиян и много крадлив!
130
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо което трябва да поскъпне ще поскъпне. Ако не го направят сега ще стане през март двойно.
129
8
 
2
 
! Отговори
Само да вметна преди 2 години
До 162 Според теб,само борчето бивш комунист ли беше " най умен"?!-:)) Ми не мисля! Точно този млад българин му влезе в дирите и ни светна на Групировката ГЕРБ от къде са и идвали парите,та да ни клати 12 загубени в празни надежди години!!-:(((
128
6
 
1
 
! Отговори
Белене ГЕРБ ПАРИЖ СЪ преди 2 години
Козлодуй срок изтича. Белене трябва да се строят 2-та реактора, и оборудването, лиценз площадка. Разкриват че Русия осъди ГЕРБ за 600 милиона долара, които ГЕРБ не обжалва, но изчезва оборудване турбини, кранове, генератори за 700 милиона лева, никой не знае къде е. 2012 ГЕРБ спират Белене. А лиценза на площадката е издаден преди изисквания Фукушима и не можеше със стара дата да има нови изисквания. БЕЛЕНЕ и НИКАКВИ ЧАСТНИ ВЕЦОВЕ ПЕРКИ БИОМАСИ ФОТО да продават на БОРСАТА
127
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като депутат от БСП поиска, тези дето не са свързани с производителите на ток да станат, само депутатите на ГЕРБ станаха в НС. Някой да помни как при Тройната се сключиха договори за изграждане на ВЕИ-та и се прие закони задължаващи държавата без хък и мък да ги присъдинява когато са завършени и им плаща по преференциални цени. Дойде ГЕРБ на власт и те трябваше да изпълняват този закон.
126
2
 
7
 
! Отговори
Говедар преди 2 години
Този да не е комсомолски секретар?То корни мяза на дружина ,кокорчо на тъ по пионерче а рашков на пиян фат мак ,ама найсе
125
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не само грозен, а и глу пав! Само фигурантът е по-тъ п от този паля чо
124
4
 
5
 
! Отговори
4 преди 2 години
Петков , не отстъпвай за цените на тока ,парното , водата и газа на тези айдуци!Те имат резерви!Мачкай престъпниците в тази сфера!
123
4
 
3
 
! Отговори
Антиваксър преди 2 години
Антиваксъри срещу специалисти! Битката ще е епична. Вероятно на страната на специалистите ще се включат инфлуенсъри, фриленсъри, блогъри, влогъри и други подобни твари. Братя антиваксари, зареждайте лAйнoметите и да им дадем това, което им се полага !
122
1
 
11
 
! Отговори
Зелен чорап преди 2 години
Това нещо на снимката не е само лъжец и крадец ,а много тъ по парче!Толкова глупости и празни приказки не съм слушал от времето на комсомола
121
0
 
0
 
! Отговори
Еврохолд Бивол преди 2 години
Еврохолд съди бивол за ЕДИН МИЛИОН лева, че Бивол открива истинските собственици на бившите ЧЕЗ. Скандалът е огромен. Кащъмов защитава Бивол. Защо никой не пипа частните енергийни производители ток? В момента генерират огромни печалби. Бивш депутат огласи, че 115 депутата от миналия Парламент имат частни енергийни интереси. по миналия 140 депутата. за какво става ВЪПРОС. Веднъж парното Фандъкова, Втори път водата Борисов като кмет и Фандъкова, и 3път ТОКА ВЕИ-тата на ББ НДСВ ДПС, БСП.
120
2
 
9
 
! Отговори
Ами, да... преди 2 години
ТОК ШЕ ИМА..... АМА ДАЛИ ШЕ МОЖЕТЕ ДА ГО ПЛАЩАТЕ, БЕЕЕЕ....ТОВА Е ПРОБЛЕМА... ХАХАХААА
119
1
 
10
 
! Отговори
И още нещо преди 2 години
Тегаво време ни чака