Петков: Със сигурност ще има ток, въпросът е да е на най-добрата цена

Премиерът заяви, че в края на март сигурно ще има ревизия на цените
Обновена: 17 дек 2021 14:38 | 17 дек 2021 14:38, Веселина Йорданова
334
Петков: Със сигурност ще има ток, въпросът е да е на най-добрата цена
Снимка: БГНЕС

Мораториумът върху електроенергията, топлинната енергия и ВиК услугите дава възможност на правителството да влезе и за три месеца да направи пълен анализ. Това заяви премиерът Кирил Петков пред българските журналисти в Брюксел след срещата си с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Още по темата
Аз още не знам например какво се случва с азерския газ, защо той не е в калкулацията на цените на парното, това трябва да разберем. Най-лесно винаги е било - дайте домакинствата да плащат, каза премиерът и допълни, че е необходим анализ.

В края на март със сигурно ще има ревизия на цените, но не можем без анализ само, защото така някой е препоръчал софиянци да плащат с 30% повече за парно, цяла България с 11% повече, добави Петков. Той видя политически умисъл предложението за увеличение на цените от страна на КЕВР, след като новият кабинет встъпи в длъжност.

Не може денят, в който се заклехме, да бъде денят за вдигане на цените. Това ми изглежда като политическо движение, което не е конструктивно за българските домакинства, коментира Петков. Той изрази надежда да се намерят спестявания, ако има увеличение да не е в този размер.

Той бе категоричен, че риск от режим на тока няма да има. Със сигурност хората ще имат ток, въпросът е да бъде на най-добрата цена, предложена на българския потребител, посочи Петков.

Петков каза, че ЕК възлага на нас много големи надежди да свършим бързо работата по Плана за възстановяване и развитие. Нашата задача да премахнем корупцията в България, която е една от големите спирки за плана, е по-амбициозна отколкото дори те биха се надявали. Както казахме, Планът за възстановяване е 10% и ние трябва да спрем корупцията не само за тези 10%, а за целите 100%. Мисля, че Урсула фон дер Лайн хареса твърдата ни позиция, насърчи ни, заяви премиерът.

Той съобщи, че правителството ще внесе плана отново и добави, че ще се направят поправки относно енергийната система.

Петков посочи и че ваксинирането трябва да е бързо, защото следващата вълна може да е още средата на януари. Искам да отворя диалог и с хората, които са антиваксъри, да сложим от другата страна специалисти, да разберем наистина какво ги спира, обясни премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
2
 
12
 
! Отговори
Тоя е преди 2 години
Егати празнодумеца!!!
117
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да го светна Кирчо, че в 6 области на България в момента има режим на тока. Също да го светна, че между България и Румъния на р.Дунав има 2/два/моста. Да го светна, че в момента все още няма комисия за борба с корупцията в Народното събрание. Но през предишните 20 години винаги е имало. Да го светна, че когато е изправен трябва да закопчае едното копче на сакото. За смъкнатия панталон, разкрачения стоеж и инфантилната усмивка съм безпомощен. Искахте промяна! Всички я имаме.
116
1
 
4
 
! Отговори
Енергия ДЕПУТАТИ ЛОБ преди 2 години
Бивол прави разследване кои са собствениците на Еврохолд.Еврохолд, е бившата евроинс, СИК. Там цитират и името на Николай Василев НДСВ, който ИТН предложи.Питахме кой стои зад ИТН.Нинова подкрепи енергийните лобита, сега ще ни съдят трите за загуби на ПОЛОВИН МИЛИАРД. не пипат печалбите на частни фото, перки, частни вецове и биомасите, а на ДЪРжавната Козлодуй, Хиновски завод биомаса ИТН, бивш ДС. Същото е с Веолия, изкупила 77% акции СВода-не може да ги изгоним по клауза приета от ББ като кмет.
115
2
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Това вярно е огромно постижение за кабинета на Кире лъжата :))) Че ще има ток !!! Защото всички знаем, че дойдат ли комунистите на власт, освен че всички цени скачат до небето, има и режим на тока
114
1
 
6
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
До 139 Стига вече с тоя ГЕРБ бе човек!-:((( Не ти ли е неудобно вече????!-:(((
113
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро, има ли в България втори мост над Дунав или не?
112
2
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Киро продавал лактобацилус булгарикус - 2 апчета на ден х 3 лв. = 6 лева !!!Нема да си купя....Значи ям 1 кисело мляко за 1 лв. ...... и спестявам 5 лв. на ден !!! :))))
111
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е същата карикатура като Борисов.Баце поне знаеше как да лавира между прищевките на брюкселските дерибеи и желанията на хората.Беше човек от типа селски хитрец,а тоя новият е един обикновен слугуващ тъпанарр.
110
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Светлото комунистическо бъдеще ще е на свещи, като през средновековието. Цар Радо Шишарката и придворните шутове Кирчо и Кокорчо ще са вашата селска аристокрация на царство Чалгария. А всички вие ще сте им крепостните селяни и ще им работите ангария.
109
5
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ ВЕИ-та ПАРНО преди 2 години
Някой попита ли защо Парното на София трябваше да поскъпне със 50%, а в Пловдив само с 2%, защото нарочно Фандокова и ББ ДЕСЕТ ГОДИНИ не направиха комбинирано производство както в Пловдив, и ползват скъп газ. За тока, държавата ги субсидира, т.е. НИЕ със 160 лв. на МЕГАВАТ отделно от прогнозната им цена 120- лева. ВЕИ-та енергийните лобита на ББ. С този мораториум на ГЕРБ продължаваме да им плащаме скъпите цени. ЧЕЗ заведе дело за над ЕДИН МИЛИАРД лв. срещу БГъ вв Арбитражният съд във Вашингтон.
108
8
 
10
 
! Отговори
БАТМАН преди 2 години
ГОСПОДИН ПРЕМИЕР,ВИЕ КАЖЕТЕ КОГА ЩЕ БЪДЕ ОСЪДЕН БОРИСОВ, ЧЕ НА НАРОДА МУ ОМРЪЗНА ДА ЧАКА
107
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще строи мостове, ще запира цената на тока! Абе махай тия зелени сертификати, че оборотите намаляват поголовно! Това искат хората! Да не премахне зеления сертификат и да бъдат оставени на мира на работят и живеят без да ги заливат с помия от медиите! Ако не са тъпотиите в медиите колко от вас ще чуят за Коронавирус???
106
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ни върнат на железен светилник
105
1
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
То и суджук има 50 лв. килото :)))
104
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другари, радост! Газта падна с 5 еврос на мегават спрямо вчера. Летните цени се очакват през 2025г. Чувствам се истински европеиц!
103
2
 
5
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 2 години
Ееее айди сига, имам си няколко газени лампи и един фенер......
102
2
 
5
 
! Отговори
ааааа преди 2 години
НЕ ИСКАМ НИКАКЪВ ДИАЛОГ, КАЗВАМ ТИ КАКВО МЕ СПИРА- СТРАХ МЕ Е ОТ ТЕЗИ ВАКСИНИ И ОТ СТРАНИЧНИТЕ ИМ РЕАКЦИИ, УТРЕ АКО МИ СТАНЕ НЕЩО ТИ ЛИ ЩЕ МИ ПЛАЩАШ ЗДРАВЕТО БЕ? С НИЩО НЕ МОЖЕШ ДА МЕ УГОВОРИШ, ДОРИ САМИЯТ СТРЕС ДА ЗНАМ ЧЕ СЪМ СИ БИЛА ТАЯ СЪМНИТЕЛНА ТЕЧНОСТ И ВСЕКИ МОМЕНТ МОЖЕ ДА ПОЛУЧА ТРОМБ МИ Е ДОСТАТЪЧНА ВРЕДА И ЗА ПСИХИЧЕСКОТО ЗДРАВЕ.ЗА ДА МОЖЕТЕ ВИЕ ДА СТЕ БОГАТИ ОТ ТЪПИТЕ ВИ ВАКСИНИ ДАЙ ДА СИ РИСКУВАМ ЖИВОТА.ДАНО ВСЕКИ ЖИВОТ УВРЕДЕН ОТ ВАКСИНА ВИ ТЕЖИ НА СЪВЕСТТА !!!!
101
3
 
8
 
! Отговори
ГЕОГРАФИЯ преди 2 години
Кирчо ще строи ВТОРИ мост над Дунава заради пътя БОТЕВГРАД-ВРАЦА-ШУМЕН.
100
2
 
4
 
! Отговори
555555 преди 2 години
Това вече са такива евтини манипулациики като за малки деца.не знам наистина ли мислят хората за толкова ***.Бръснарят му бил починал така че внимавай, че и ти може да починеш ако не се ваксинираш.А ТОВА ЧЕ МОГА ДА ПОЧИНА ОТ ВАКСИНА ЗАЩО НИКОЙ НЕ ГО КАЗВА, ИЛИ ДА ИМАМ УВРЕЖДАНИЯ???? а от короинвирус може да не се разболееш или да го изкараш безсимптомни.Били поръчали ваксини.Все едно да купя 10 хляба за някой дето не иска да яде хляб, да му казвам че е доброволно яденето на хляб и в същато време по всякакъв начин да го уговарям да изяде тоя хляб- чрез принуда, изнудване и такива историики за
99
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Токът е скъп, понеже не сте ваксинирани! Сега ще ви кажат колко сте виновни сами за всичко. Премиер слънце, ама народо е неваксиниран, затова не може да се пребори корупцията и да поевтинее токът!