КЗП проверява мобилни оператори заради повишаване на цените

Очаква се месечните абонаменти да поскъпнат с около 5%
22 дек 2021 12:40, Анисия Иванова
53
КЗП проверява мобилни оператори заради повишаване на цените
Снимка: БГНЕС

Комисията за защита на потребителите извършва проверка на обявените намерения на мобилни оператори за повишаване на цените на телекомуникационните услуги по действащи договори с потребители, съобщиха от КЗП.

Проверката има за цел да установи дали планираните промени ще бъдат в съответствие с клаузите в конкретните договори и с одобрените общи условия.

Комисията поверява и коректността на представянето на новите параметри, периода и обхвата на прилагане..

Два от мобилните оператори вчерпа обявиха официално намеренията си да увеличат цените на услугите от началото на следващата година заради инфлацията. Очаква се месечните абонаменти да поскъпнат с около 5 на сто.

Намерението засяга и частните, и бизнес абонатите, а доставчиците на услугите са длъжни да изпратят уведомления до своите клиенти.

Два от големите оператори са публикували информацията за предстоящото поскъпване на сайтовете си, а позицията на третия се очаква днес.

В общите условия на компанията съществува клауза, която позволява индексация на цените на услугите не по-често от веднъж годишно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 47Имаш договор и той е безсрочен. Няма как да ти доставят услуга без договор по ред причини (най-малкото трябва да знаят на кото е този номер)
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АзТова е най-лесно. Като нямата договор те по никакъв начин не са длъжни да имат фиксирана цена. Казват ви от утре новата цена е толкова и край.
43
0
 
2
 
! Отговори
Чичко преди 2 години
В такъв случай, ЗАЩО при няколко годишна ДЕФЛАЦИЯ в България (2017-2019) не НАМАЛИХТЕ цените по договорите???Кой както му изнася!!!
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цените се покачват за да си покрият загубите
41
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Какво става ако нямам договорни отношения с оператора, а продължавам да ползвам услугите му след изтичане на договора? На какво основание по общи и специфични условия, по които вече нямаме договор, ще го направят?
40
1
 
1
 
! Отговори
Кико преди 2 години
КЗП да не се заяжда много,много с операторите! Парата бие фукарата! И Бойко се заяде с Черепов и му биха шута!
39
0
 
2
 
! Отговори
До 43 преди 2 години
Чакам фактурата, с която ме уведомяват, че "титулярът е сключил договор номер.................... ". Номерът е различен от стария.Предложеният нов е върнат в законния срок и по техните изисквания, т.е. няма нов договор. Иначе казано - правят се на луди .
38
0
 
0
 
! Отговори
Теди преди 2 години
Мар Тина Атанасински съска като змия сводницата по телефона
37
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама чайкате! Шкодичките ни навъртяха 500 000 км! Време е да ги сменяме и сеа е момента и ние шефчетата да получим бонус! Тооо само с едното АЛО не става!
36
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До X man - Кой е твоят приятел и какво значение има? Не видях никуде д апише, ча са длъжни да го правят. Ако онези не могат да си поискта по-висока заплата - да сменят работата. Или да си направят проф. съюз. Или да напуснат, а с на ноу-хау-а да си започнат собствен оператор и да ги разкатаят, м? Или е много сложно? Ем, като е сложно ...
35
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Влизаме в инфлационна спирала от която няма излизане и връщане до пълно зануляване." - Какво означава "пълно зануляване". Да се върнем на 66 леа минимална и по 140 лева учителски заплати, като през 2000 г.?
34
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 37 - 50% инфлация ако имаше, щеше да има армия от бедомни и да се бием за 8 годишна консерва с Русенско варено.
33
0
 
20
 
! Отговори
А1 преди 2 години
Супер нагляри.Получавам оферта след разговор по телефона.Вече черно на бяло виждам, че лъжат. На другия ден връщам договора, съгласно правото в 14-дневен срок.След 15 д.получавам съобщения, че новият ми договор е номер едикой си. Скоро след това някаква наглярка ми звъни за "изгодна оферта като за лоялен клиент"и за мобилния.*88 слушам музика, няма свободен оператор и минутите се тарифата.Чакам да видя първата фактура ще ги разпердушиня.Писна ми от мошеници, търсещи офце.
32
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наистина е смешно, че хората не реагират на поне 50% увеличение на тока (всъщност е повече, ама са го разхвърляли по перата), предполагам и парното ще е така, но буквално реват за увеличение от колко 2-3лв върху тарифата им за телефон? Сбъркани хора сме, ей. Не че защитавам операторите, и мен ме хвана яд като получих смс-а, но после като се замислих, че плащам с около 100лв на месец повече ток от миналата година и ми стана смешно. За покупки дадвам 30лв повече от преди. Тъй че 30-50% инфлация
31
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КЗП е абсолютно безполезен орган - гноен апендицит. Който, не се обръщал към тях, не знае. Дежурния отговор е - нямаме компетенция или нищо не може да се направи.Само през съдебно дело може да се постигне някаква справедливост.
30
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Операторите ги изд0ухах преди повече от 10 години. Купих си сателитна чиния и съм независим от мутрите. Защо ще им пълня гушките като мога да си имам собствена сателитна чиния и да съм независим. Ще вдигат цените докато има балъци да им плащат. Телефон не ползвам. Защо ще ме безпокоят по всяко време на денонощието и ще ме стресират. Ако искам да се чуя с някой имам вайбър уатсап и скайп.
29
0
 
14
 
! Отговори
До 32 преди 2 години
Повиши се ток-а 400%, заплатите също се вдигат на служителите. Влизаме в инфлационна спирала от която няма излизане и връщане до пълно зануляване. НО то е и до време, хората ще се принудят да потребяват само необходимото и нещата ще си дойдат на място. Операторите както и доставчиците на всички нежизненоважни услуги не печелят само на отбраното богато общество, а основно от предлагането на масовия потребител, а той като обеднее и откаже услугите, започват промоциите.
28
0
 
23
 
! Отговори
X man преди 2 години
А на служите ли те си дали повишихте заплатите с 5 % заради инфлацията ? За един прЕател питам
27
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сключих договор през ноември тая година. Какво се промени от тогава до днес ,че се налага да ми повишават цената ? Тока ли стана по-скъп от ноемврийския или какво ?
26
0
 
18
 
! Отговори
Потърпевш преди 2 години
КЗП не трябваше да допуска възможността да се повишават цените, а не да тича след проблемите пак. В общите условия, които ще проверяват, тов е записано, че е възможно. Тогава?!

Спонсорирани публикации