НАП ще проверява автомобилите на лизинг

Ще се сравняват доходите на купувача с размера на вноските
22 дек 2021 08:08, Анисия Иванова
33
НАП ще проверява автомобилите на лизинг
Снимка: БГНЕС

Национална агенция за приходите стартира кампания спрямо лица, лизингополучатели на леки автомобили. В хода на кампанията ще се извърши анализ на вида на леките автомобили, предоставени на лизинг, размера на заплатените лизингови вноски от страна на лизингополучателите и съпоставянето им с декларираните от тях доходи, съобщиха от НАП.

Заедно с тези мерки Агенцията ще продължи наблюдението на лица, закупили автомобили от висок ценови клас.
При установени несъответствия между декларираните доходи и направените разходи ще бъдат възложени контролни производства.

Обичайно при извършване на проверки и ревизии за съответствие на имущество и доходи данъчните оценяват цялото налично имущество на домакинството – имоти в страна и чужбина, превозни средства, банкови влогове, издръжка на живота, включително екскурзии в чужбина, като извършените разходи се съпоставят с официално декларираните доходи.

Данъчните взимат предвид и нормалните разходи за издръжка на семейството, включително дали са ходили на екскурзии в чужбина. Разходите на домакинството се съпоставят с официалните доходи. Ако стойността на имуществото надвишава доходите, недекларираната разлика се облага с данъци и осигуровки за последните 5 години заедно с лихвите, а когато има данни за данъчни престъпления, НАП сезира прокуратурата за започване на наказателно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Статия в дневник.бг разкрива,че Владито Горанов е хванат с джип Тойота,а Мото Пфое не са дилър на тази марка. Значи джипа е откраднат специално за него. При това,Владко "забравил" да го декларира както изисква закона по КПКОНПИ.
28
0
 
0
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Тия от лизинга не са ги проверили вече ???
27
0
 
4
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
А шкафовете кога? В тоя живот или в другия? От 32 години ограбват държавата и всички са невинни. Съсредоточете си силите където трябва, стига с тия кокошкарски акции.
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 27 "Е, и? Какво ще видят, как половината премиум коли са на млади специалисти из западни компании с по над 10000лв. заплати, за които честно и почтено се плащат данъци ли?" Е, да знае ДС кой в България има легално пари, за да започнат отрано да се подотвят за операцията по източването на съответните граждани.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, и? Какво ще видят, как половината премиум коли са на млади специалисти из западни компании с по над 10000лв. заплати, за които честно и почтено се плащат данъци ли? По-интересни да уж служебните коли на оперативен лизинг, за които ЕС ни размаха пръст.
24
1
 
5
 
! Отговори
= преди 2 години
Сетила се Мара, по г.за да се побара.В цивилизованите държави тази проверка се извършва на минутата, а санкциите са жестоки.Когато живях в САЩ на нашата улица някакъв наркоман рецидивист уби и ограби възрастна жена .Хванаха го още на другия ден-той откраднал радиокасетофона на бабата , а на другия ден се напил и и издул здраво музика.Пристигналия патрул първия въпрос който му задал е откъде има 300 долара за да купи радиото.Оттам работата се разплела и престъпника заминал за кауша.
23
0
 
14
 
! Отговори
По принцип преди 2 години
При покупка на нов автомобил от представителствето на съответната марка, лизингодателя изисква декларация за доход, или иначе казано лизингодателя проверява дали човека може да си позволи автомобила, защото банките имат интерес да си събират вноските, а не да взимат колите на хората... Малко срещу вятъра ще пикаят от НАП.
22
0
 
3
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Из гр. Нови Пазар вече 20 години се перчи Вожда на име Венци Иванов Димитров/Ставрев/ И се хвали,че чрез лизингови къщи досега е продал стотици автомобили от автосалона си в с.Енево,и за нито една не е платил данък. Изглежда,че тази ниша е доста сладка баница.Дали държавата е заспала или Венци пробутва по някой тараляснит на служителите, само той може да каже, ама кой22 кой ще го пита??
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 22 ТОЧНО тя едва ли има проблем да си го позволи, като се има предвид какви пари изкарва мъжа й, но ти това го знаеше, тъй че участваш съзнателно в червения терор срещу граждани.
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да проверят луксозния джип на другарката Плевнелиева!Едва ли си го е купила със заплатата от прогнозите за времето.
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хихихи. Копроматния черен пиар на Рашков продължава. Нали никой не се съмнява с кой случай е свързана тази акция? Внушението е ясно: проверяваме всички лизингополучатели, защото може да не са изрядни. Като не успяха да го ударят с внушението, че е карал краден автомобил, сега следва внушението, че е взет на лизинг с незаконни средства: това, уважаеми се нарича държавен терор с употребата на МВР, НАП, медиите и т.н. като бухалки.
18
1
 
10
 
! Отговори
Няма лошо преди 2 години
Нека проверяват, ама да проверят тези дето си купуват нови коли в кеш, те са по интересните, ама интереса клати феса. По-добре да бутнем хората дето 5 години изплащат рено клио, вместо тоя дето с куфарчето си купува бенц
17
1
 
4
 
! Отговори
Защо не видят...?! преди 2 години
Защото на проверяващия ще му се случи трудова злополука. Най-малко...
16
0
 
11
 
! Отговори
Евала преди 2 години
Те тези с измамите купуват в кеш, не на лизинг, ама явно тези от НАП не знаят. Мен какво ще ми проверяват с дачията на лизинг...
15
0
 
12
 
! Отговори
??? преди 2 години
Защо не отидат в махалите на Кнежа,Левски,Бяла Слатина и др?Да видят цели улици с палати на социално слаби.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оооо. Прекрасно, ще санкционираме единия процент на нови автомобили, които не замърсяват околната среда . Чудесно :)
13
0
 
12
 
! Отговори
Затова няма оправяне преди 2 години
Всяко българско начинание тръгва с голям ентусиазъм и завършва с провал.
12
3
 
7
 
! Отговори
KOKO преди 2 години
да започнат от ГОРАНОВ !!!
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ще пресмятат ли стойността на тоалетната хартия която купуваме от супера в сравнение с официалните ни доходи и ако видят че купуваме повече тоалетна хартия да сезират пуркуратурата (повече тоалетна хартия значи че повече ядем нали)?
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова шефчето си купува нов внос - по документи е някаква бракувана от германия, а реално е върнат лизинг на няколко месеца, но така в кат обявяват смешна цена и да върят да докажат че кара кола за 100 хилки

Спонсорирани публикации