НАП ще проверява автомобилите на лизинг

Ще се сравняват доходите на купувача с размера на вноските
22 дек 2021 08:08, Анисия Иванова
33
НАП ще проверява автомобилите на лизинг
Снимка: БГНЕС

Национална агенция за приходите стартира кампания спрямо лица, лизингополучатели на леки автомобили. В хода на кампанията ще се извърши анализ на вида на леките автомобили, предоставени на лизинг, размера на заплатените лизингови вноски от страна на лизингополучателите и съпоставянето им с декларираните от тях доходи, съобщиха от НАП.

Заедно с тези мерки Агенцията ще продължи наблюдението на лица, закупили автомобили от висок ценови клас.
При установени несъответствия между декларираните доходи и направените разходи ще бъдат възложени контролни производства.

Обичайно при извършване на проверки и ревизии за съответствие на имущество и доходи данъчните оценяват цялото налично имущество на домакинството – имоти в страна и чужбина, превозни средства, банкови влогове, издръжка на живота, включително екскурзии в чужбина, като извършените разходи се съпоставят с официално декларираните доходи.

Данъчните взимат предвид и нормалните разходи за издръжка на семейството, включително дали са ходили на екскурзии в чужбина. Разходите на домакинството се съпоставят с официалните доходи. Ако стойността на имуществото надвишава доходите, недекларираната разлика се облага с данъци и осигуровки за последните 5 години заедно с лихвите, а когато има данни за данъчни престъпления, НАП сезира прокуратурата за започване на наказателно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
11
 
4
 
! Отговори
- преди 2 години
Дрън-дрън-дрън! За ВСИЧКИ определяне на таван! Конфискация над тавана! Дори легално спечеленото над тавана е ДЪЛЖИМО на обществото създало условия за тази легална печалба -тя не е на бизнесмена -тя е на народа! На бизнесмена му е достатъчно да е на тавана! За крадците не става дума -за тях си има специализирани учреждения или олово.
8
1
 
10
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
Щом държавата определя минимална заплата от 500 лева например, това означава, че нормалните разходи за издръжка са най-много 1000 лева месечно за едно семейство (независимо колко деца имат), защото нормалната логика е, че минималната заплата трябва на 100% да покрива нормалния и достоен живот на гражданите, без глезотии. Зная, че не е така, но щом държавата ти определя 500 лева на човек не може да иска от теб да доказваш, че си изхарчил 1000, за да живееш достойно. Не визирам темата в статията.
7
5
 
19
 
! Отговори
Реалността преди 2 години
ДроГчо, разследваха цвъки до 9-то коляно за 6 апартамента! Познаваме хора с много повече имоти и палати!!! Има и един с 19, но за него нищо не трябва да се говори, защото е от бившото настоящо ДС!!!!!
6
3
 
17
 
! Отговори
сигурно е преди 2 години
90% от скъпите коли са купени с крадени пари !!!
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха, ще провери лизинг. Нали затова е лизинг, за да не плащаш в брой. Ако искаха нещо да свършат, от 2006-2007г. ежемесечно трябваше да се проверяват регистрациите в КАТ.
4
4
 
19
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
И като каже проверяващият - "Взех парите от тъщата", ще проверят ли и тъщата, и т.н. по веригата или ще си затворят очите, както при цвъкито !!!
3
10
 
17
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
рашково време! Само на позитано ще пропуснете, нали....
2
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е те 90% нямат пари за нови коли, ама са теглили кредити.
1
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти да видиш! Може пък и да вземе да изсветлее тази икономика. Ха дано, ама надали!