Ден на протести и сблъсъци: Докъде ще стигне недоволството срещу мерките?

9 полицаи пострадаха на протеста, има 2 задържани
12 яну 2022 20:12, Красимир Ангелов
220

С призиви за премахване на Ковид ограниченията партия "Възраждане" прекрачи прага на Народното събрание. А "зеленият сертификат" остава фокус и след това.

"Ние нямаме намерение да правим компромиси с националните интереси", заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Още по темата
Още в първите дни на 47-ото Народно събрание депутатите започнаха обсъждане дали достъпът до парламента да става със "зелен сертификат". "Конкретно за тази сграда това представлява една скрита форма на държавен преврат. Как точно ще спрат представители на народа да влязат тук?", попита тогава Костадинов.

Последва ултиматум от парламентарната трибуна - "зеленият сертификат" да бъде премахнат като мярка за гражданите незабавно.

"Щом не искате да подходите с разум, ще получите революция", посочи лидерът на "Възраждане".

Но "зеленият сертификат" не беше премахнат. Депутатите го приеха като задължително изискване за влизане в Народното събрание.

В навечерието на протеста се оказа, че 1/3 от народните представители на партията в парламента всъщност имат "зелени сертификати" след поставени ваксини срещу Ковид-19.

Самият Костадинов днес не беше на протеста, защото е под карантина след Консултативния съвет за Национална сигурност при президента.

Протестът на моменти обаче ескалира и се наложи полицията да въдворява ред.

Според МВР в крайна сметка не са допуснати сериозни нарушения на обществения ред, като е предотвратено е и влизане в сградата на Народно събрание.

Преди началото на протестните действия полицаи задържаха двама мъже - 32-годишен, носил в себе си газово оръжие, и 53-годишен, в чийто автомобил са намерени боеприпаси и пиротехника.

На няколко пъти в следобедните часове в района на Народно събрание напрежението ескалира, а полицейските служители успяха да предотвратят опит за влизане в сградата на Народно събрание. При възникналата ситуация пострадаха деветима униформени, които бяха транспортирани в болнични заведения за преглед и оказване на медицинска помощ.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
4
 
! Отговори
пенсионер преди 2 години
Как за една година се обръща баницата! Вече протестиращите са лошите! Нинова няма ли да направи комисия за окърванените протести? Вътрешния министър защо вече не си е подал оставката и не е подведен под съдебна отговрност?
161
0
 
0
 
! Отговори
ШантавНарод преди 2 години
Ех ***,***!Защо не протестираше,когато СДС-Чумата те налази и те окраде,остави тe без препитание,прокуди децата ти далеч от родното огнище,за да слугуват на ***-господари!?
160
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'' на тези про-западни иззроддди ! '' ........................... там ли те стяга чепика ? А ако бяха про-съветски като тебе, щеше и маска да носиш, и да се ваксинираш ... добре, че вече си дърт и не ти остава много да цапаш тази земя с комунистическото си присъствие.
159
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама верно сертификат за тук не ни трябва.Е който ще пътува в чужбина нека им показва там,но тук за какво ни е?Който иска може да се ваксинира и да не си вади сертификат,какво толкова?Но за фалшификация трябва да има строг закон.Поне затвор минимум колкото си е за документна измама.Та без сертификат да може,но извадиш ли го трябва да е истински!
158
2
 
6
 
! Отговори
Възраждане преди 2 години
Не мога да повярвам, че България има такъв свиден син като Костадинов.Тоя човек е способен да поведе народа, струва ми се че шоуто едва сега започва, днес беше само загрявката.Българите винаги сме показвали пътя в най-черните дни, дори и на прехвалените Западняци.Лошото е, че винаги ни трябва лидер и човек, който да ни поведе.
157
12
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Докъде ще стигне недоволството от мерките?Зависи от финансовите възможности на Копейкин.Видя се,че участниците в протеста са платени неграмотници от дълбоката провинция.
156
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
от какво умря председателя на ес , след ваксините и бустерите
155
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какви зарази , ваксинираните заразяват , освен това от тях се създават и нови щампове като омикрон , в най ваксинираните държави най много болни , тука , че умират е заради скапаната здравна система , хората нямат медицински досиета , за да се види от какво са болни и съответно с какво да ги лекуват , няма профилактика , тия лични лекари няма ли да ги задължат да насрочват прегледи на хората
154
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
имаше много млади хора и действаха смело браво деца
153
1
 
11
 
! Отговори
Бате Сечко преди 2 години
Свобода или смърт!!! Долу Новият Световен Ред на Новите Фашисти.....!!!
152
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Полша няма зелен сертификат, а тук ни будалкат че сме имали най-меките мерки. В момента сме на кръстопът или зеления сертификат пада или правителството.
151
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До скърцане със зъби.
150
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С газови пистолети само миризма се образува!!!!!!!
149
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
обраха пенсионерите затвориха държавата потъваме в дългове е как да им се помолиме
148
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошото е,че и ГЕРБ и СДС са БКП,както и задкулисието.Реално с избори в България ние не сменяме никого!Докато няма АК-47 за задкулисието изборите нямат смисъл!!!!!
147
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ko?Ne!
146
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв протест бе? Излиза някаква с каска, повтарям с КАСКА: "Учила съм 6г. биология и знам, че това не са никакви ваксини. Това са експериментални коктейли, които вкарват във вас чип и неща, които ще разрушават вашата свобода! ще бъдете управлявани с 5г системите..." И т.н. и т.н. Вие сте психично болни, бе хора! Психично болни и оглупели до неузнаваемост. Отивайте да се лекувате, че лошо ни се пише на всички с такъв народ.
145
12
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Минах днес покрай протеста .... и все едни и същи безделници на първите редици.На всеки протест едни и същи.Те всъщност работят ли нещо.Погледнах и останалите-взети всички заедно,интелекта им едва ли е по висок от всичики *** от една крафеверма.И тези хора искат промяна.Боже господи опази ни от такиви индивиди!!!
144
2
 
22
 
! Отговори
Политолог преди 2 години
Правителството трябва да подаде оставка и да се проведат нови избори през Март. Имаме съвършено нова ситуация в България и няма как едно провалено управление да взима решенията от името на хората.
143
6
 
6
 
! Отговори
SS преди 2 години
До 171 . Мен ковид не ме лови бе гало-ш ! Лови ги такива като тебе дето цапат гащите от страх и ходят да се бодат с по две,три дози и пак ги хваща ! И знаеш ли защо ? Защото цял живот са били на мама чедото ! И са получавали всичко на тепсия ! Като цветенца в саксия ! Аз съм израснал по сиропиталища и съм се сблъсквал с реалния живот от 15 годишен .