Ден на протести и сблъсъци: Докъде ще стигне недоволството срещу мерките?

9 полицаи пострадаха на протеста, има 2 задържани
12 яну 2022 20:12, Красимир Ангелов
220

С призиви за премахване на Ковид ограниченията партия "Възраждане" прекрачи прага на Народното събрание. А "зеленият сертификат" остава фокус и след това.

"Ние нямаме намерение да правим компромиси с националните интереси", заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Още по темата
Още в първите дни на 47-ото Народно събрание депутатите започнаха обсъждане дали достъпът до парламента да става със "зелен сертификат". "Конкретно за тази сграда това представлява една скрита форма на държавен преврат. Как точно ще спрат представители на народа да влязат тук?", попита тогава Костадинов.

Последва ултиматум от парламентарната трибуна - "зеленият сертификат" да бъде премахнат като мярка за гражданите незабавно.

"Щом не искате да подходите с разум, ще получите революция", посочи лидерът на "Възраждане".

Но "зеленият сертификат" не беше премахнат. Депутатите го приеха като задължително изискване за влизане в Народното събрание.

В навечерието на протеста се оказа, че 1/3 от народните представители на партията в парламента всъщност имат "зелени сертификати" след поставени ваксини срещу Ковид-19.

Самият Костадинов днес не беше на протеста, защото е под карантина след Консултативния съвет за Национална сигурност при президента.

Протестът на моменти обаче ескалира и се наложи полицията да въдворява ред.

Според МВР в крайна сметка не са допуснати сериозни нарушения на обществения ред, като е предотвратено е и влизане в сградата на Народно събрание.

Преди началото на протестните действия полицаи задържаха двама мъже - 32-годишен, носил в себе си газово оръжие, и 53-годишен, в чийто автомобил са намерени боеприпаси и пиротехника.

На няколко пъти в следобедните часове в района на Народно събрание напрежението ескалира, а полицейските служители успяха да предотвратят опит за влизане в сградата на Народно събрание. При възникналата ситуация пострадаха деветима униформени, които бяха транспортирани в болнични заведения за преглед и оказване на медицинска помощ.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
3
 
17
 
! Отговори
КОГА Е СЛЕДВАЩИЯ преди 2 години
ПРОТЕСТ???
81
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще стигне до премахване на зеления сертификат! Също и на некои управници, които са се хванали здраво за зеления сертификат.
80
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
75 стига пък ти бре! Я виж ония в Капитолия от един счупен прозорец и една разходка със селфита с костюм с рога какви възпоменания правиха само преди дни. То не бяха речи, то не беше обявено че е нападение над цялата държава. Там счупиха 1 прозорец и това е уникален протест. Не омаловажавай!
79
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо имало повече "позитивни" на измисления тест? Колко оффце набодоха... Колко оффце бустерираха? Смениха ли методологията на теста да отчита всички настинки и грипоподобни състояния? Боднатите имат ли остатък от имунна система щом се изриват с херпеси и всички останали вируси? Ей там са и новите позитивни, НЕ зразени с измислените ви зарзи.
78
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 77....А кой мислиш плаща на Копейки. Тия милиони от Хемус за какво са според теб?
77
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
че какви мерки има?
76
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поправка : 1878 година :)))
75
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Протести на ГЕРБ, преди 1 година Копейкин събра по-малко от 10 човека за подобно мероприятие.
74
7
 
7
 
! Отговори
... преди 2 години
Победител в протестната акция ще се окаже Омикрон.Крайният резултат очаквайте в следващата седмица...
73
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе вие не разбирате ли,че руснаците си искат СССР?!Да не четат и пишат тук само такива от психиатрии тук?Знаете ли какво ще стане ако дойде руска войска тук?!Лелееее болни хора има значи?!Никога руски ботуш пак тук!НИКОГА!
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 71 Е такива май.уни като теб се питам защо ги има изобщо. Сел.ндур просто.
71
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако МВР се разровят по лицата от камерите ще открият, че над 90% са платени от ГЕРБ.
70
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 46Всички сме българи, дали шопи, дали добруджанци, дали тракийци, всички живеем в тази държава и пишем и говорим на български :))) Търпението обаче не е безкрайно, доказано е, че опре ли ножа до кокала, българина става съвсем друг челяк, всички комшии го знаят това, все пак немаме загубена битка от 1978 година :))
69
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак се търсят сензации .Имаше 1 500 човека .Имаше 10 мин бутане и това беше.
68
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аве къде са скри Слави насения ве ? Той нали беше против мерките а сега е у правителството ?????? Най малкото което можеше да поиска насения Славчу е всяка община сама де решава кви мерки да има и за кого да важат . Що никой не пита Славитуу за мерките ? Нали е коалиционен партньор ???????
67
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
44 ей това наистина е интересно. Аз съм категорично против кучешкия паспорт, но ми е интересно защо народа недоволства срещу забраната да ходи в мола, а пък си плаща тихо и мълчаливо сметките за ток и парно!
66
8
 
3
 
! Отговори
Ст@м@т преди 2 години
Трябва да се приеме закон за протестите - минимум 1 000 000 (един милион) да са извадка на голяма част от народа, иначе с 5-10 хиляди маймуни е подигравка с народа, така е демократично!
65
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 7. Защо говорите от името на всички българи? Контрапротест ли искате, че да се види колцина са "народът"?
64
8
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
ГЕРБ не успяха да привлекат хиляди на протеста си у организиран от Възраждане. Имаше около 500 протестиращи, 300 полицаи и 300 журналисти.
63
4
 
5
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
докъде ще стигне ли до края, докато не остане жив нито един ваксино пропагандатори и агитатори започваме от лекето ангел кунчев списъка е дълъг ще убиваме един по единАнтиковид движение!!!