Калина Константинова: Приветстваме всяка форма на протест

Кирил Петков не се е скрил от никого, в карантина е, посочи вицепремиерът
12 яну 2022 17:00, Красимир Ангелов
152
Калина Константинова: Приветстваме всяка форма на протест
Снимка: БГНЕС

"Приветстваме формата на протест. Много от нас доста дълго време са прекарали по площадите през последните години, така че всяка форма на свободно изразяване е добре дошла", заяви пред журналисти вицепремиерът по ефективното управление Калина Константинова.

В момента тя замества присъствено премиерът Кирил Петков и коментира протестите против зеления сертификат пред сградата на Народното събрание.

Още по темата
Вицепремиерът посочи, че не вижда смисъл да се среща с представители на протестиращите, тъй като те искат среща с премиера Кирил Петков, когото тя замества за времето на неговата карантина.

"Искат лична среща с премиера, могат да я получат след като той излезе от карантина в петък", посочи Калина Константинова.

"Аз съм заместник, който подписва, за да може чисто административно процесите да вървят. Той води комуникация и в момента, не се е скрил от никого. Няма някакво ниво на спешност, че да не може се да изчака два дни, докато могат да се видят физически", допълни тя.

"Партия "Възраждане" е парламентарно представена партия, така че те имат място на масата на вземане на решения. Форма на диалог за тях съществува", посочи Константинова за организаторите на протеста от най-малката парламентарна група.

Както е известно, представители на протестиращите срещу зеления сертификат бяха допуснати този следобед в сградата на Министерството на здравеопазването за среща с министър Асена Сербезова.

Протестът им започна в 12.00 часа пред Народното събрание, с основен организатор партия "Възраждане". Той трябва да приключи до 18 часа.

На няколко пъти се стигна до напрежение между гражданите и служителите на реда пред Народното събрание. Протестиращи се опитаха да влязат в сградата на парламента, но не бяха допуснати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На следващите избори след няколко месеца ще гласувам за възраждане.
128
1
 
0
 
! Отговори
MITOKO преди 2 години
Приветстваме всяка форма на протест - най-вече формитеб които ще ПРИНУДЯТ полицията да употребява силаб та после евроГейската и америстанската пропаганда да показват как в БГ няма свободаю
127
1
 
7
 
! Отговори
дааааааааааааааааааа преди 2 години
Детската градина ни управлява от САЩ
126
2
 
3
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Това момиче много рано започна да копира г-н Борисов - той така казваше :" Ами нака си протестират хората,това е тяхно право !" и не ги закачаше ?! А днес се оиказа,че е наше право да протестираме,но рашковата полиция съвсем друго гледа на формите на протест?! Иакахте промяна - това е само щрих от промяната !!! Честитооооо!
125
2
 
2
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Като първом ме е грижа да разбера,коя е Гинка и коя е Калинка??? Мила ми Калинче,какво подписваш и на кого го наместваш хич не ме е грижа. Схвана ли най важното: Путин изка да възроди СССР и бившия соц. лагер. Тьй хватила. Забеляза ли мила ,че протестиращите не са аматьори а добре обучени терористи подкрепяни от футболни агитки. А в утрешния ден.... У,важаваният от всички нас президент ще за еви,че всичко е преминало мирно и тихо,в рамките на закона.
124
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къдравата е рядко отвратителна.
123
0
 
8
 
! Отговори
Статукво преди 2 години
Поне ще гледаме големите "очи" на Калинка за няколко деня!
122
0
 
14
 
! Отговори
Двете Шматки Ухилени преди 2 години
Чудесна снимка описваща цялото ново правителство, което е едно пълно недоразумение и провал.
121
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо лично. Ще има опитай пак.
120
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Карантината не му пречи да мисли, от нея блокаж на мозъка не настъпва.
119
1
 
11
 
! Отговори
Пенсионер преди 2 години
Калинче, и аз съм форма на протест. Ела да ме приветстваш в пенсионерския клуб!
118
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Приветстваме всяка форма на протест" -- може да приветствате, да сте били някъде, но в случая се иска друго -- да вземате правилни решения, а вие очевидно за това не сте подготвени.
117
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мишок в трици. Що е то?
116
1
 
10
 
! Отговори
Татанка Йотанка преди 2 години
Кики сиропа се покри като мишок. Ако си мисли, че може като гражданин да каже - ми аз съм в карантина и не работя - по добре да си хваща дърмите и да се връща в Канада.като министър председател е на работа денонощно - маминото синче сиропирано и захаросано.
115
0
 
0
 
! Отговори
Казах нещо: преди 2 години
Работата е полирана диамантено като педагогическа и методическа работа след 14 години практика - този неандерталец Михаил я е преписал защото работата му е перспективно пространствена. Но той като Изворът на Айн Ранд е направил посмешище от моята работа!
114
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кат бай Тошо го приветства. Махайки от трибуната на манифестиращите ***.
113
0
 
0
 
! Отговори
Да си имаме уважение преди 2 години
"Бианалето не се отменя заради Васил Ангелов - а заради твърденията, че е луд и побъркан от човека, който си е преписал неговата работа - бианалето има причина да не състои тази година, защото лицето Михаил не знам си кой си уронва престижа и хвърля петно върху международен световен форум!"
112
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И за какво протестира миналата година? Против коруп цията? Не знам как никой не разбра, че политиците в ЕС са най-корумпи раните...затова са първи приятели с Бойко и думичка не казаха докато българите протестираха месеци наред. Напечатаха трилиони, заради тези зелени сертификати и сделки. И сега при техните протести против сертификатите правят същото което правеха ГЕРБ миналата година...крият се като мишки. Все едно са го тествали тук. Преди подаваха оставка. Дайте им пример пак и се оттеглете.
111
1
 
11
 
! Отговори
факт преди 2 години
Мерките срещу ковид 19(вкл.ваксините) са пълен провал в световен мащаб!Дали е умишлено-сега няма да обсъждаме.Важното е,че трябва нов,различен подход!Вече е напълно доказано,че преболедуването дава имунитет в пъти по-силен и траен от ваксинирането,както и ефективен срещу всички щамове!Това е начинът да се пребори пандемията-всички да преминат през вируса.Въпросът е как да стане с малък риск.В Израел в момента работят точно по това.Защото безкрайното ваксиниране на няколко месеца не е решение!
110
0
 
0
 
! Отговори
На как така: преди 2 години
"Аз съм преписвал от лудия и откачения, които се оказа че не е луд и не е откачен, а много болен и ми казаха че няма да е жив когато взема парите!"