Ден на протести и сблъсъци: Докъде ще стигне недоволството срещу мерките?

9 полицаи пострадаха на протеста, има 2 задържани
12 яну 2022 20:12, Красимир Ангелов
220

С призиви за премахване на Ковид ограниченията партия "Възраждане" прекрачи прага на Народното събрание. А "зеленият сертификат" остава фокус и след това.

"Ние нямаме намерение да правим компромиси с националните интереси", заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Още по темата
Още в първите дни на 47-ото Народно събрание депутатите започнаха обсъждане дали достъпът до парламента да става със "зелен сертификат". "Конкретно за тази сграда това представлява една скрита форма на държавен преврат. Как точно ще спрат представители на народа да влязат тук?", попита тогава Костадинов.

Последва ултиматум от парламентарната трибуна - "зеленият сертификат" да бъде премахнат като мярка за гражданите незабавно.

"Щом не искате да подходите с разум, ще получите революция", посочи лидерът на "Възраждане".

Но "зеленият сертификат" не беше премахнат. Депутатите го приеха като задължително изискване за влизане в Народното събрание.

В навечерието на протеста се оказа, че 1/3 от народните представители на партията в парламента всъщност имат "зелени сертификати" след поставени ваксини срещу Ковид-19.

Самият Костадинов днес не беше на протеста, защото е под карантина след Консултативния съвет за Национална сигурност при президента.

Протестът на моменти обаче ескалира и се наложи полицията да въдворява ред.

Според МВР в крайна сметка не са допуснати сериозни нарушения на обществения ред, като е предотвратено е и влизане в сградата на Народно събрание.

Преди началото на протестните действия полицаи задържаха двама мъже - 32-годишен, носил в себе си газово оръжие, и 53-годишен, в чийто автомобил са намерени боеприпаси и пиротехника.

На няколко пъти в следобедните часове в района на Народно събрание напрежението ескалира, а полицейските служители успяха да предотвратят опит за влизане в сградата на Народно събрание. При възникналата ситуация пострадаха деветима униформени, които бяха транспортирани в болнични заведения за преглед и оказване на медицинска помощ.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
4
 
1
 
! Отговори
Пророк Антиваксарии преди 2 години
Слушам че хората са започналида изучават как е противодеиствала пра-българската конница на византииската формация костенурка-- направо участващите във формацията византиици се разхвърчават и са същисани от къде им идва на облечените във железа чутури ! Просто нещата отиват на пра-българи срещу византиици !
61
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Москва поръча протеста,а ДПС и ГЕРБ го платиха.Копейкин е следващият премиер,ако Русия влезе в Украина и после Румъния и Бълария.Това е програмата на Москва ако не знаете!До Германия,разделяне и стена пак както си беше за съжаление....
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махаме мерките и ги въвеждаме само след молба на Костадин Костадинов до правителството. А хората от България да се молят на него и на неговите ваксинирани депутати, или да го накарат по някакъв техен начин да се върнат мерките. Дали с протести, дали с нахлуване у партията му и карантината му... Само когато Костадин застане на колене пред министър-председателя да моли за мерки, тогава ще ги върнем........... А останалото е работа на народа, на демокрацията. Глас народен - глас божи...............
59
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленият сертификат трябва да стане задължителен за излизане от дома. Единственото изключение може да е ако човека отива да се ваксинират.
58
13
 
9
 
! Отговори
??? преди 2 години
Има ли още някой неразбрал, че днешните протести ги организира ГЕРБ?
57
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това бе организиран протест на ГЕРБ и ДПС.
56
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
39 при йезуитите ли си живял? Хората никога не са били против адекватни мерки. Те са против ЗЕЛАНДИЯ СЕРТИФИКАТ! Протеста е срещу абсурдното ограничение на човешките ни права. Нямам право да отида в магазина да купя мебели, но имам право да отида да купя *** в Лидъл! Не мога да седя на кафе от вън, но депутатите си седяха без сертификат вътре! Изкаралия го е нещо дето никой не го зачита. Вече няма значение какъв човек си, а дали си ваксан или не! Това е нацизъм.
55
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все повече информации се появяват за последиците от преболедуването на вируса при децата и звучат повече от страшно.
54
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е възраждане да поведе народа и да прекосим ковид пустинята.
53
6
 
5
 
! Отговори
Centurion преди 2 години
А днеска Щатите показаха трибуквие на Русия при срещата НАТО- Русия, " връщане" към 97 *** нема да има хахахахахахахаха, абе тогава не беше ли и Виденовия апокалипсис с 3500- лвеа за 1 пробит $
52
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е за Възраждане!
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До пир на пироманите.
50
4
 
8
 
! Отговори
Герберски трол преди 2 години
До 43. На баба ти п.тката ги организира. Не ви ли омръзна бе, говведа? Така и ще си умреш със злобата срещу ГЕРБ.
49
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чухме от Костадин Пионкин: Разпни ги, разпни ги мерките!.................Готово. Нека последствията и смъртта на следващите да се пише на сметката на Костадин Пионков.
48
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На който пита защо имаме 3 пъти повече заразени при 30% ваксинирани спрямо същият период за миналата година преди да имаше Ваксини, колкото и да му се обяснява, няма да схване и все ще си бълнува зомбирано, че ваксините са виновни. Който по природа си е обратното на остър, такъв ще си остане
47
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето го отговорът на въпроса- Свобода или смърт! Дедите ни стигнаха до този извод след 500 години мислене, няма нужда ние да губим време в умуване!
46
8
 
11
 
! Отговори
Фейк Нюз преди 2 години
БНТ, медиа от Тип Фалшиви Новини, плаче как имало 1000-ди Заразени деца, да ви плашат, КОВИД по деца не ходи, защото те още нямат ACE2-рецептори, а и да имат са много малко за да ги разболее на ниво повече от с0полива хрема и това е Доказана Наука!!
45
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз да попитам,тези господа полицай и жандарми на кого се навеждат и чий интереси обслужват,не са ли в служба на народа или тях майка не ги е раждала,това не граничи със нормите за човешко съществуване....ще си берете плодовете господа обслужващи психопатите дето морят народа
44
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако продължават така, дупе да им е яко на дупетатите, всичко си има граници :)))
43
7
 
9
 
! Отговори
Евала преди 2 години
Браво на Дамаджаната : Още от самото начало водно оръдие, заглушаване на сигнала на медии и мобилни телефони, метални заграждения и стотици полицаи , готови да бият и бият. Никакви видеа с бити "деца"( дип си бяха млади фенове хулигани тогава). Всичко е под милицейски контрол. Ще разберат, че от много слободия за протести и революции тогава, сега наистина ще ядат пердах. Каквото повикало... Но и ония, дето дойдиха на власт с протести, ще го отнесат.