Протестът - първият стрес тест за кабинета

Ще има ли сериозен отзвук зависи от отговора на институциите, твърдят анализатори
12 яну 2022 23:09, Красимир Ангелов
276

Ще има ли сериозен политически отзвук днешният протест зависи от отговора на институциите, твърдят анализатори.

Протестът срещу "зеления сертификат" наподобява събитията от лятото на 2020 година, казва политологът Антоний Гълъбов.

"Политическата криза не е решена и не е преодоляна. Партия "Възраждане" беше една от партиите на протеста. Много от стилистиката на този протест ни е позната от 2020 година, включително и появата на бесилката. Със сигурност от "Възраждане" привличат в момента този радикален антисистемен протест. И със сигурност има хора, които виждат в Костадинов и във "Възраждане" опозиция на опозицията и на управляващите", заяви той пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Още по темата
"Самият митинг е организиран от парламентарно представена партия и депутатите от тази партия, вместо да се правят на революционери, биха могли да използват тези възможности, които им дава Конституцията, и да се опитат да защитят тезите си. Според мен се търсят политически дивиденти, но всичко това намира една благодатна почва в недоволството на хората", посочи бившият вътрешен министър Емануил Йорданов.

Според Гълъбов това е първият сериозен стрес тест за правителството. По думите му заявката на Кирил Петков, че само карантината го спира да излезе при хората, не е уместна. "Той вече не е в ролята на протестиращ, а и той протестираше на един друг площад. В този смисъл - рязкото прекрачване на институционалните граници не помага", убеден е той.

А медици са изумени от повода за протеста.

"Това предизвиква у мен гняв и недоумение, защото това е голяма наглост и провокация. Това не е въпрос само на личен избор дали човек ще бъде имунизиран и дали ще спазва мерки, а е въпрос на нашето цяло общество и бих казал дори национална сигурност", заяви ръководителят на ваксинационния център на УМБАЛ "Александровска" д-р Васил Михайлов.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички трябва да сме наясно, че Продължаваме Промяната е ГМО партия създадена от американското посолство да ликвидира държавата ни в най-кратки срокове. От нас зависи дали ще позволим на подобно мафиотско управление, което тегли от наше име заеми и харчи ежедневно милиарди да ни мачка и да ни се подиграва.Защо сегашната говорителка на Петков Лена Бориславова е със заплата от 13 900 лв, тя нещо повече ли е от останалите българи?
87
6
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Копейкин-*** на ББ
86
4
 
12
 
! Отговори
Нане преди 2 години
кирчу ленка, как го поема... Плавно или от раз в дълбокото гърло... мали грозницата канадска, ща изгони преди нас...)))
85
4
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТе къв "народ"виде бе руски...харчиш пари залудо...докарали едно село...ще ни ...та руски защо от десетилетия ни ограбваш с цените на газа например...на бензина например...Лукойл...мениджерите милиардери...а Българите не можем се разплатим с вас бре...руски...то и с американсике така...платихме милиарди за самолети...ама имаме само...снимки...е до кога???...няма да ви търпим повече!!!плащате на гамени като коцето...да рушат държавата ни...обслужвате мафиоти като доган,пеевски
84
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е че народът вече се събуди и няма да търпи тероара на шайката на Румен Радев и неговите пионки в правителството.
83
9
 
16
 
! Отговори
Възраждане преди 2 години
На протеста е било кздиганто искане Бойко Рашков да бъде разследван за 19-тте си апартамента придобити по незаконен начин.Смятам това за много добра идея!!
82
4
 
6
 
! Отговори
А Рашков.. преди 2 години
В кой имот е карантиниран.... В коя WC..?..... СТАНКО ДА ДОЙДЕ...?!
81
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, къде е Радев, да не е избягал в Москва?
80
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Техните хора в ДКВР са на подчинение на хората на Радев и Петков, значи хората на Радев и Летков трябва да бъдат махнати и точно това беше днес искането на протеста на хората пред НСОставка!
79
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С колко му увеличиха пенсията на Радев?
78
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо в правителството на Радев и Петков няма нито един българин, нито един?
77
4
 
15
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 години
Народен представител е този който представлява народаи неговите желания! От Възраждане предупреждаваха, че народа желае отмяната на зеленият сертификат, но управляващите които се мислят за богоизбрани бързо разбраха, че пред народа и боговете са безпомощни !
76
4
 
12
 
! Отговори
Пикаещ протестър преди 2 години
А вие Радевци защо не оправихте тази неработеща държава, защо вече 9 месеца сте на власт и все още не ви работи държавата, а бе червен протестър от Орлов мост?
75
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Яко ще се живее!
74
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
89 Нинова , Радев и другите от БКП отдавна не са млади :)
73
8
 
6
 
! Отговори
ББ преди 2 години
ДПС насочват нещата към ескалация...те плащат на коцето да провокира размирици,турците вече не ги слушат...не им позволяват да ги лъжат...и плащат на...ен.чаре...всеки с гънка може да го види,те заплашват с гражданска...обаче турците нашите братя не им се връзват...плащат на енич.аи като коцето...това е...няма драма...и това ще мине...дпс мафията и обслужващият ги гроб са пътници...сбогом ку.ви!!!
72
5
 
6
 
! Отговори
Чешит преди 2 години
Манипулацията с вирусЪт не е от вчера. В Торонто днес превзеха здравното министерство в Европа всеки ден протести и безредици. 9-найската е икономически проект за отвличане на вниманието на масите от важните и значимите процеси на геополитическо ниво. Окраина няма как да се превърне в площадка за ракети срещу Русия. Грушко предупреди: при нежелание на НАТО да спре милитаризацията на Окраина и западните съседи на Русия, провалените преговори ще доведат до военен отговор и реципрочна заплаха...
71
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно време беше "дългата ръка" на Путин сега на Бойко .. да се смееш ли да плачеш ли и като имаш предвид че центъра на тез опорки е една и съща на либераските грантаджии
70
5
 
9
 
! Отговори
До 73 преди 2 години
".....Народен представител,който насъсква народа...." за Румен ли говориш или за Радев ?
69
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като беше толкова "безобиден" протеста, що отвътре затиснаха с дървени маси вратите???!! Някой да каже от тукашните не.плоско.земц.и?