Протестът - първият стрес тест за кабинета

Ще има ли сериозен отзвук зависи от отговора на институциите, твърдят анализатори
12 яну 2022 23:09, Красимир Ангелов
276

Ще има ли сериозен политически отзвук днешният протест зависи от отговора на институциите, твърдят анализатори.

Протестът срещу "зеления сертификат" наподобява събитията от лятото на 2020 година, казва политологът Антоний Гълъбов.

"Политическата криза не е решена и не е преодоляна. Партия "Възраждане" беше една от партиите на протеста. Много от стилистиката на този протест ни е позната от 2020 година, включително и появата на бесилката. Със сигурност от "Възраждане" привличат в момента този радикален антисистемен протест. И със сигурност има хора, които виждат в Костадинов и във "Възраждане" опозиция на опозицията и на управляващите", заяви той пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Още по темата
"Самият митинг е организиран от парламентарно представена партия и депутатите от тази партия, вместо да се правят на революционери, биха могли да използват тези възможности, които им дава Конституцията, и да се опитат да защитят тезите си. Според мен се търсят политически дивиденти, но всичко това намира една благодатна почва в недоволството на хората", посочи бившият вътрешен министър Емануил Йорданов.

Според Гълъбов това е първият сериозен стрес тест за правителството. По думите му заявката на Кирил Петков, че само карантината го спира да излезе при хората, не е уместна. "Той вече не е в ролята на протестиращ, а и той протестираше на един друг площад. В този смисъл - рязкото прекрачване на институционалните граници не помага", убеден е той.

А медици са изумени от повода за протеста.

"Това предизвиква у мен гняв и недоумение, защото това е голяма наглост и провокация. Това не е въпрос само на личен избор дали човек ще бъде имунизиран и дали ще спазва мерки, а е въпрос на нашето цяло общество и бих казал дори национална сигурност", заяви ръководителят на ваксинационния център на УМБАЛ "Александровска" д-р Васил Михайлов.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
8
 
50
 
! Отговори
до 157 преди 2 години
На протеста имаше над 15000 души, това не е никак малко за нашата държава. Снимките на "медиите" са към края, където пак имаше хиляди. Досега такъв прорест не е имало в нито една европейска държава против мерките, където така наречените "управляващи" да се крият и да бягат като мишки. Разбягаха се през задния вход като започнаха напъните за влизане в парламента.
107
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако беше почивен ден щеше да има много повече хора на протеста.
106
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
31 Асен Генов 32 иво минджев 33 анастас герджиков 34 огнян донев 35 огнян герджиков 36?
105
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Взима се лист хартия 10см - 10см слагат се три не много голeми камъчета слагат се 2 чаени лъжички смес завиват се хубаво в хартията. Взема се лейкопласт и с ленти лейкопласт с дебелина 2см се намотава завитата от хартия докато се получи топче. Не трябва да остава не покрито място с лейкопласт.
104
6
 
5
 
! Отговори
Криминален елемент преди 2 години
Керамичният нож металодетектор не го лови. Най добре се крие тетрадка.Взима се бронз и миниум на прах. Смесват се в отношение 1:1 за да се провери дали е готова сместа се сипва много-малко смес и се пали с клечка кибрит - ако се възпламени веднага значи е готова.
103
51
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не съм бил фен на Кирил Петков, но това което прави Копейкин е повече от отвратително, това са абсолютно провокативни действия за дестабилизация на държавата. Трябва да се действа много решително от страна на Президента, Премиера и Главния прокурор и да се елеминират всякакви такива простотии още в зародиш. Компромиси не бива да има в битката с пандемията. Не бива да се допуска каквито и да е криминални елементи да се разхождат пред парламента. Място за толерантност няма.
102
11
 
38
 
! Отговори
Побойник преди 2 години
Най-добрият вариант за Киро Харвардския е да взема дамазлъка и се изнася в посока Канада преди да е ял бой. Да управляваш държава не се иска висше, а акъл, експириънс и възможности. Това са "първите приоритети"! Останалото е вятър.
101
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълен провал на режима на Кирил Петков, сринаха цялата икономика, фиперинфлация и безработица, а днес хвърлиха озверелите жандарми срещу народа. Другия път нама да е само костадинов а ще излязат и другите хора тогава какво ше правите танкове ли ще изкарате срещу народа? Къде е радев защо стои в бункера? Излез пред народа а?
100
5
 
28
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Какъв стрес, той Кирчо е толкова нагъл, че не му пука от нищо !
99
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изкуствена популистка постановка на Копейкин ! Как той ще обясни подстрекателския си призив за нахлуване в парламента, след като партията на тези протестиращи е представена в него и може да постави по легитимен път своите искания ?
98
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви протести .Това си беше работа като всяка друга. За повечето беше бизнес. Може да е имало максимум 20 човека който са протестиращи искрено.
97
3
 
17
 
! Отговори
До 135 преди 2 години
Кои точно органичения подкрепяш ти (дето ги имало по цял свят). Ограниченията на неваксинираните за да не запълнят болниците и хора да умират на стълбите ли? А правиш ли разлика между човек на 80 и такъв на 35. Тоя на 35 знаеш ли какъв му е шанса да умре от Ковид? Ако е здрав и не е с наднормено тегло, шанса е 0.0007%. Та какво, да му съсипем живота на тоя човек, така ли?
96
3
 
9
 
! Отговори
До 135 преди 2 години
Ти изказваш хипотезата, че някой се е заразил на протестите. А знаеш ли, че има научни изследвания по въпроса. Например след масовите протести в САЩ. И там се вижда, че няма никакво увеличение на броя заразени. 99% от заразяванията стават на закрито
95
18
 
6
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Нанеама си евтин манипулатор...в любимата ти плащащата ти русия има ограничения..в целият цивилизован свят има..ама коцето...бореца за "свобода"разбирай пари от дпс..ни убеждава,че свободата е да умреш на някое стълбище пред болница..нямаща легла и доктори...пеевски и боко са виновни,че няма.обаче коце му е платено да говори небивалици...та коце ще платиш ли лечението на...тези които се заразиха по време на "протестите"?..ще върнеш ли тези които не са оцелели?ще отвориш ли болници,а лекари?
94
5
 
14
 
! Отговори
Боже преди 2 години
1/ Показват кадри от преди да почне протеста с 20% от хората, които реално се събраха 2/ Медикът (не се знае, по какво е специалист) е изумен от повода за протеста и продължава да говори, все едно ваксинираните не разнасят вируса 3/ Медикът си казал експертното мнение, че сертификата не пречи на икономиката Общо взето, нищо тенденциозно в отразяването на протеста
93
9
 
12
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Ако на някой още не му е ясно, мерките на герберастията ги свали от власт... Както и сега фашистката канадска секта на кирчу, ще падне от власт... Българите сме не покорен Народ... Питайте османците... Плащаха ни да им пазим пътищата и проходите в империята 500 години...)))
92
10
 
13
 
! Отговори
Протестиращ преди 2 години
Трябва да се разследва полицейското насилие днес пред парламента. Бяха пребити поне 20 момчета. Видях как ги завлякоха встрани и ги пребиха с палки, а после ги откараха нанякъде.
91
4
 
8
 
! Отговори
ББ преди 2 години
хаха това за имотите е интересно...та моля г-н Рашков да разследва имотното на коцетата и да докладва на Народа ни...какво е работил...колко е печелил...за боко и пеевски САЩ ще се погрижат...вече го правят...приятели
90
16
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Копейкин-патерица на ББ.
89
4
 
8
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
До 100!!!! Чест,брат! Чест за великият ти коментар,който отразява истината. Защото "Петков" е евреин със заграбени български имена. Нинова също е еврейка. Ние сме под еврео-турска окупация. Факт!