Петков: Няма нови цени на тока за бита, ще компенсираме бизнеса

Мерките срещу вируса остават меки, защото интензивните легла не са запълнени
Обновена: 20 яну 2022 15:46 | 20 яну 2022 14:23, Веселина Йорданова
324

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма нови цени на тока за битовите потребители, те са под мораториум. Работим много усърдно, когато махнем мораториума, да няма остър скок. Това каза премиерът Кирил Петков в началото на заседанието на правителството.

Той успокои потребителите, че фактурите им са на база на цените от лятото.

Премиерът напомни, че бизнесът е компенсиран с конкретни суми, като помощта за декември за голяма част вероятно ще влезе във фактурите за февруари. Очаквайте намаляване на сметките за януари, които ще получите през февруари, като част от компенсацията, която ще е видите, е за декември. За газа - по същия начин, обясни Петков.

Компенсациите за бизнеса за ноември на база потребена енергия са 110 лв. за ноември, 130 лв. за декември и до 250 лв. за януари.

По отношение на ковид кризата той заяви, че щамът Омикрон има високо ниво на разпространение, но с ниски нива на запълване на интензивните легла. По тази причина много области не са затворени, защото следим критичните фактори в здравната система, а не цифрите за обща заболемаемост, каза Петков.

По думите му засега мерките остават много меки и са функция на този критичен фактор.

По отношение на предстоящото заседание с правителството на РСМ на 25 януари той каза, че ще бъде направен реален план с реални постижения, които трябва да бъдат постигнати в следващите шест месеца. Няма да губим нито минута време, за да можем тези отношения да ги направим в реални резултати, каза Петков и посочи, че трябва да наваксаме голяма част от задачите, които не са направени в последните 30 години.
 


324
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
6
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Европеидният матрял е некадърен и мързелив и чака като при комунизма друг да му плаща сметките, докато той реве срещу комунизма. Също както про'стакът и ДКМС секретар Росен Плевнелиев ревеше срещу комунизма.
286
5
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
До Анонимен/303"... но от кога е министър,кой вдигна цените!???" - цените ги вдига пазарът. Като не искаш общ пазар - вън от ЕС!
285
2
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
До Анонимен/305"Този говори каквото хората искат да чуят, иначе нищо не се случва." - НОРМАЛНО, нали е съвременен западен демокрАТ?
284
1
 
6
 
! Отговори
ToPhD преди 3 месеца
Много лъже май този господин. Доста са ми мазни всички нови лица на сцената ( не че старите не бяха) и хептен на другари-*** ми мязат! Аз казах!
283
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този говори каквото хората искат да чуят, иначе нищо не се случва.
282
1
 
8
 
! Отговори
мафия преди 3 месеца
Оставка!!!!
281
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е как няма нови цени??? сметките за м.12.2021 спрямо 12.2020 г. са 2,5 ПЪТИ по-високи !!!Как стана това? К.Петков сега е мин.председател,но от кога е министър,кой вдигна цените!??? Или ще каже,че до сега било,каквото било, говори само за цени за декември и януари! Да,но те до сега са непосилни,а какво ли още са ни подготвили....Лъжи,лъжи и пак лъжи!
280
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 169...А Нинова къде е...нали ни обеща,че ще задържат цените,колко кротка и блага беше,мед капеше от устата й! Къде си,Нинова,г-жо ВИЦЕПРЕМИЕР ???
279
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоя пак послъгва нещо
278
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ще забъркат кашата,ще оберат парите и ще избягат!После ще сложат някой Бойковец да им събира пари и да оправя кашите!!!
277
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
всичките интензивни легла в България са 1600 и нещо , на базата на тази бройка да затягат мерки е пълен фашизъм , друго се цели , хората да не излизат да не обменят информация , да четем само по нета фалшивите новини за кире
276
4
 
6
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 4 месеца
Народ от 4 5 милиона, от който 2 милиона пенсионери и 2 милиона трайно безработни гладува и мизерства е няма повече глад и мизерия, дойде време народа да живее, а на изборите глас за сегашните партии няма да има дори и от тия които сега са гласували за тях, направи ли се партията на беззпартийните ще дойде истинския живот, а сега няма да се гласува за всякакви партии
275
5
 
6
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 4 месеца
До края на годината всеки българин с остров,къща в Барселона, кюлчета,пачки в евро,миски и тнт иначе целия народ ще се вдигне
274
8
 
3
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 4 месеца
До края на годината 4 5 милиона българи, да сме получили стандара на Бойко Борисов иначе всички сегашни политици ще последват Бойко Борисов в затвора и тнт
273
4
 
3
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 4 месеца
Бързо махнете зеления сертификат както в Британия, и оправете пенсиите на пенсионерите, че вместо увеличение получиха намаление, безусловен базов доход, безвъзмездни средства, шкаф, швейцарско мрз,швейрска пенсия, тридневна или четиридневна работна седмица и тнт или го правете бързо,защото скоро партията на безпартийните ще се създаде и сегашните политици ще последват предишните в затвора, да връщат всичко което се откраднали изпоназначиха си роднините в администрацията нямат ценностна система
272
1
 
18
 
! Отговори
Далай Лама преди 4 месеца
Палячото Просто Киро ще докара много бели на България ! Тези беди са планирани и суверенът ще плати глупостта си да избере отново Зеления чорап и мекерето Просто Киро ! Първи ще разберат колко са прецакани 1,5 милиона бедни пенсионери, след тях - наивните проституиращи от миналата година и накрая останалите 4 милиона бедни българи ! Честита "промяна" !
271
8
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
Европеидните *** е некадърен и мързелив и чака като при комунизма друг да му плаща сметките, докато той реве срещу комунизма. Също както про'стакът ДКМС секретар Росен Плевнелиев ревеше срещу комунизма.
270
7
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
Европеидните про'стаци - бизнесмени искат другите да им плащат заради некадърността, а те да реват срещу комунизма.
269
2
 
7
 
! Отговори
Отговор преди 4 месеца
Ицко, всеки път ли трябва да ти се обяснява ,че социализъмът, е едно... "недоносче"/ Т.Живков/?
268
6
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
Нали искате пазарна икономика бе, цър'вули неграмотни?! Който е читав ще оцелява, който е некадърен да фалира. Ама то некадърният европеид иска все друг да му плаща сметката и да рИве срещу комунизма. Той Борисов си ви го каза, че сте про'стаци! ПП. Нали евроинтеграцията е не само поскъпване на тока заради брюкселските правила, а и свободен пазар? Като не искате едното, да излезем от ЕС, а?