CNN: Румъния и България отхвърлиха исканията на Русия за НАТО

Кремъл няма правото да се меси във външнополитическите им решения
Обновена: 22 яну 2022 22:18 | 22 яну 2022 19:25, Анисия Иванова
107
CNN: Румъния и България отхвърлиха исканията на Русия за НАТО
Снимка: БГНЕС

Румъния и България отхвърлиха като неприемливи исканията на Русия да бъдат изтеглени войските на НАТО от техните територии, предаде днес CNN.

Двете страни членки на алианса подчертаха, че Кремъл няма правото да се намесва във външнополитическите решения на други суверенни държави, допълва телевизията в текст на своя уебсайт.

Външното министерство в Букурещ заяви, че "такова искане е неприемливо и не подлежи на обсъждане". Българското дипломатическо ведомство прикани Москва да проявява уважение към осъзнатия външнополитически избор на България за членство в НАТО.

Посланикът на България в Лондон Марин Райков каза пред Би Би Си, че претенциите на Кремъл са "израз на незачитане на суверенните права на България да избира източниците за гарантиране на своята национална сигурност", съобщи Си Ен Ен. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: БългарияРумънияРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
9
 
11
 
! Отговори
СПОКО! преди 2 години
Венецуела е приела предложението на Русия за 'взаимопомощ' във военната сфера! Скоро "Вафингтон който има правото да се меси във външнополитическите им решения" ще ни предложи да се освободим от натовските бази. :):):)
71
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Herr Muller......Херр Шайссе, твоите роднини са целували мити и парфюмирани *** и предници на немските войници, които са ОТИВАЛИ на война! И са си плащали с фалшиви марки за сеХуслугете на лелите ти! После са им подпечатвали задниците с неизмиваеми печати, нещо като тату! А после се е появил изразът "като изпаднал германец" - най-жалката гледка! Точно те са носели въшки и дървеници! За руските безчинства лъжеш! Комендантските им за такива неща като кражби са разстрелвали, и то публично!
70
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 23======Хкрементче смачкано! Русороб звучи гадно, тъпо, обидно и МЕ ДРАЗНИ! Ти какво, наистина ли се мислиш за анонимен? Като те докопам, ще квичиш като коледно прассе! *** няма, щом някой негодник ви измисли думичката, ползвате я, за да дразните! Това може да струва скъпо! Понял, *** падла?
69
7
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
ЕС, САЩ и Русия ни третират като отпадъци защото нямаме ядрено оръжие. Съвременната война не е война на численост, а война на технологии. Специално т. нар. "братушки" ни предадоха на НАТО още в средата на 80-те години по време на преговорите Рейгън - Горбачов. Сега се сетили, че НАТО не трябвало да се разширява след 1997-на....??
68
19
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците се излагат яко последните 10г. Това направо граничи с пълната простотия. Говорят и правят неща, за който ще съжаляват, когато изтрезнеят. Не научиха урока си,че приятели не се правят със заплахи.
67
17
 
19
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
Путин е очаквал заоблачени и завоалирани отговори от ръководителите на България и Румъния, но получи поредния шамар от членовете на ЕС и НАТО. Путин явно още не е разбрал, че живеем в 2022 и СеСеСеРето отдавна е навряно в дупката на историята.
66
15
 
22
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
Бягайте от русия и ***, като дявол от тамян. Там където стъпят, трева не никне. От роднини зная, че германците са били винаги избръснати, лъснати, ухаещи на парфюм, с чисти и изгладени униформи. Когато *** пристигат, донасят воня, мръсотия, въшки, дървеници, смрад и гнъс, изнасилват, пият, крадат, убиват. И това не е всичко... Така щото далеч от руската азиатска пасмина.
65
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румъния и България никой не ги е питал за нищо.
64
7
 
12
 
! Отговори
Не съществува преди 2 години
До До 58 За съжаление тази държава не съществува: Руската империя е зактира на 14 септември 1917 година от комунистите, а всички били се за свободата на България са преследвани като част от елита на страната, много от тях намират убежище в Царство България, а след като сме окупирани от Червената армия, тези хора проляли кръвта си за свободата на България са вкарани в лагери и ликвидирани!
63
15
 
12
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
До толкова е просто ---- Естествено, че джуджетата газ пикаят за Украйна. На тях им е ясно, че укрите са свободомислещи натури и за 99% от тях е мечта да влязат в цивилизования Европейски съюз, да стоят "Далеч от безумната тълпа" на руското политически ръководство и да станат почетен член на НАТО. Това стяга чепиците на Путин и другите мракобесници.
62
10
 
16
 
! Отговори
До 61 преди 2 години
Пич, вечна слава и поклон до земя на героите с руска, финландска, чеченска, черкезка и най-вече украинска кръв, които ни освободиха от османската власт. Но лошото е пич, че 150 години след Освобождението такива като теб още са с робска психика. От "турски" роб искаш да останеш "руски" роб. Тези освободители , след това нито веднъж не са заели наша страна. Нападнаха ни два пъти. На наша земя, а не на тяхна. Първият път ги наритахме здраво. А от втория- още неможем да се оправим.
61
20
 
16
 
! Отговори
толкова е просто преди 2 години
Проблема на Русия не е НАТО а свободна Украйна член на ЕС . След години Украйна ще е много по добро място за живеене отколкото Русия .
60
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нагли азиатски диваци, и нямаше кои олитик да им каже да си ..... маиката
59
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
CNN до го духат. Tъпи спекулативни кравари.
58
7
 
19
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
CNN,DW,и пр.западни "осведомители",все отбрани деморализатори.
57
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ама прав е 58 не са дошли американците да ни освободят , какво сме получиле от американците визи не, американската марица най скъпият ток , кол центрове където децата ни умират
56
15
 
23
 
! Отговори
До 58 преди 2 години
Аз пък те питам кой освободи България от турско робство.Коя е тая държава дето дойде и освободи българите след пет века мъки?Кои са тези хора дето прадядо ти и прабаба ти са посрещали със хляб и сол и сълзи на очи?
55
8
 
12
 
! Отговори
До 57 преди 2 години
До Анонимен Явно ти куца образованието. На Македонския фронт е имало против нас цяла руска дивизия. Точно имало е, защото нашите напълно я унищожават. Четете бе хора. Познанието е сила. И тогава няма да изглеждаш такъв ***.
54
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен 56-----Теб пък кой те закача? Живей си живота, пий си чая с баклава и не се впрягай!
53
4
 
8
 
! Отговори
До 42 преди 2 години
До АнонименАбе, пич. То и "освободителите" през ПСВ са си мислили, че българските воини ще се предадат като се срещнат с тях, ама ядец. Както самите руснаци пишат хиляди казашки трупове се търкалят по плодородните Добруджански полета. Това ,че умният и хитър цар е използвал за оправдание, за да не прати нашите на фронта този аргумент пред Хитлер, не значи ,че нямаше да се повторят събитията от ПСВ.