Helpbook: Незаконни разкопки, рязане на дървета и опасен републикански път

Подайте сигнал в платформата, ако видите нередност
27 яну 2022 22:00, Анисия Иванова
28
Helpbook: Незаконни разкопки, рязане на дървета и опасен републикански път
Снимка: Helpbook

За куп нередности ни сигнализираха в платформата на Helpbook.info относно състоянието на част от район "Студентски". Преди няколко месеца започнали оградителни и разкопнии дейности в много голям мащаб и е било заградено голямо пространство, което до момента представлявало зелена площ с насаждения - дръвчета и декоративни храсти.

"От мястото беше изкопана голяма част, и бяха извозени доста на брой камиони със земя. След което теренът беше заравнен, насипан с камъни и поставени табели - частна собственост, и ленти за ограждане. Не знам не е ли редно, ако е частен терен, да се остави тротоар и да се обособи транспортен вход, а не да се качват през бордюра колите в новия терен. Сега забелязах, че през нощта някой е отрязал две дървета от съседна част на този изкопан терен и извозил от мястото. Дърветата бяха около 5 м високи и двете. Отрязани са на височина около метър от земята, ясно се вижда къде са били и колко са били дебели. Дърветата са непосредствена граница с края на терена, дори за едното беше завързана лентата за ограда. Предполагам предстои увеличаване на терена в тази посока“, пише нашият потребител.

Получихме и запитване към Агенция „Пътна инфраструктура“ възможно ли е отклоняване на натоварения трафик при град Стамболийски, по-точно надлеза от южната му част. "Тировете и камионите преминават с висока скорост, което е предпоставка за ПТП, а също и къщите се тресат като от земетресение постоянно /над 100 пъти на ден/, които ги прави потенциално опасни за живеещите в тях, включително деца. Надявам се да може да се направи нещо по въпроса, тъй като голяма част от живеещите на тази улица не се чувстваме сигурно, дори в домовете ни/къщите има пукнатини заради постоянните “земетресения”, причинени от тирове и камиони. Наскоро има изграден нов надлез, който е в периферията на града и би могъл да поеме голяма част от трафика на камионите", пише в сигнала.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
е новите американчета няма да пречат на старите да рушат държавицата ни - светна ли ви най-после- вие сте бели индианци - овце за стригане - след 30 години се оказва че дсе възстановява собственност - няма да се очудя ако някой си поиска земята под народното събрание с някое турско документче - или пък земята под аец козлодуй че да му дадат и цялата централа - гответе се за стригане роби- те ония боядисаните в краваршингтон имат повече права от вас- сега нали разбрахте какво е равни права
20
0
 
7
 
! Отговори
Шаран БГ преди 3 месеца
Ама тя страшна работа отрязани са две дървета баш у столицата българска София. За това , че гора не остана в България , никой се не трогва ! Червени, сини, пембени, зелени на никого не му дреме. Да ! Периферията на гората и 50 до 100 метра навътре не се пипа. ГОРА ИМА БОЛ казва даже човекът, отговорен най-вече за българската гора. А по-навътре "избръснато" до голо футбол да играеш...... Какви управници имаме - мизерници !!!
19
5
 
6
 
! Отговори
Хора пазете се преди 3 месеца
ДАНС и мутри на Борисов вкарват здрави Българи в психиатрия, жертвите ги превръщат буквално в зеленчук-без памет и духовност!Правят го главно с журналисти, активисти и хора с критично мислене!
18
2
 
2
 
! Отговори
емигрант преди 3 месеца
вместо да работи тая държава, разни хелпбук групи ми създават за да вършат работата на контролните органи(държавата!!) ?!!сбъркана и НЕработеща държавица!!
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Някои хора си мислят че какво лети всичко се яде.
16
3
 
6
 
! Отговори
радево време преди 3 месеца
нека премиера господин Опра Уйнфри каже за това ли го избраха хората? да сечете и унищожавате?
15
2
 
9
 
! Отговори
Купонджия по природа преди 3 месеца
Хората които са поробили българската нация, трябва да се благодарят, че са живи !
14
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не разбрахте ли, че корупцията няма да си отиде! Тези от ПП само хързулнаха българските добродушковци! Не разбрахте ли, че революция без жертви няма, каквито и да са те ментални или физически!
13
1
 
4
 
! Отговори
Купонджия по природа преди 3 месеца
Човек щом като се е родил, значи има реална и огромна причина !А щом като се е родил значи трябва да заживее мега добре !
12
2
 
6
 
! Отговори
Купонджия по природа преди 3 месеца
На НЯКОЙ не му отива да живее зле !
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До До 2 - А откъде знаеш, каквъ човек е, па ти бе? Такива като сте за умиране!
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Дар от БОГ - Бая корона е, щом 111 хил кв.м е перличка в нея.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ТИпична картинка за България. Мъчно ми е, като видя хора, на които им е мъчно, че собствената пим простотия ги е наранила ...
8
3
 
3
 
! Отговори
Дар от БОГ преди 3 месеца
Аз съм победител и трябва България да е моя!Хората които са поробили българското всъщност трябва да ми отстъпят България !Те са плакали заради мен ,защото така всъщност са си платили за дето са поробили съвременните Българи !
7
5
 
2
 
! Отговори
Дар от БОГ преди 3 месеца
България е перла в короната на Христа !Въпреки това ориста й е да бъди не християнска, а тангристска България !
6
4
 
2
 
! Отговори
Дар от БОГ преди 3 месеца
БОГ е създал космосът и всичко което е в него !БОГ е създал и вселената !А аз съм дар от БОГ и знам тези неща !
5
3
 
3
 
! Отговори
Живко от Варна преди 3 месеца
Човек който има огромни лидерски качества, всъщност не е К О П Е Л Е !
4
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Желаете ли България и всичко българско да сме в истинският рай на живота?Ако желаете, значи трябва да ме издигните да управлявам България!Запознайте с мен, няма нищо лошо в това!И аз съм човек!
3
3
 
5
 
! Отговори
Живко от Варна преди 3 месеца
Човек който е токсичен, такъв е защото не живее много добре и защото не е богат!
2
5
 
9
 
! Отговори
до 3 преди 3 месеца
не насела е с панелистанци като теб биещи се в гърдите!! Никога няма да прогледн робе защото ти и 80% неграмотни като теб не си давате сметка къде живеете! Излез и погледни през терасата на панеленото гето, в което живееш!