Ресторантьори: Да ни пишат актове, ние ще ги обжалваме

По-добре ужасен край, отколкото ужас без край, коментира Емил Коларов
27 яну 2022 14:50, Ния Христова
95
 
От днес в сила влиза заповедта заведенията в София да работят до 22 часа и на едва 50% от капацитета си. 
 
Собствениците обаче обявиха, че ще бойкотират мерките. Те се определят като най-ощетения бранш, защото почти 100% от персонала е ваксиниран.
 
"Ние нямаме избор. Повечето от колегите, които не са фалирали още, нямат варианти какво да правят. Ако трябва да спазват тази заповед, това означава да фалират бавно и продължително. По-добре ужасен край, отколкото ужас без край. По-добре да ни пишат актове и ние ще ги обжалваме", коментира пред Bulgaria ON AIR председателят на Съюза на заведенията в България Емил Коларов.
 
Ресторантьорите започват протестни действия. Първи излизат в Стара Загора, ще има и в други градове, както и национален протест. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо заведенията трябва да спазват тези разпоредби щом самия премиер многократно нарушава закона? Няма никаква логика. Не спазвайте нищо и не плащайте данъци, държавата е нелегитимна
56
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щото са предатели затова. Щото алибегов тръбеше наляво надясно как да вкарат зелето, та да му влезе някой в гнусната кръчма...
55
6
 
12
 
! Отговори
asd преди 2 години
Само не знам защо изтъкват, че персонала им бил със ертификати като масово шефовете им ги накупиха документално. Какво очакваха? Пандемията да се изпари от самосебе си? Кой каквото прави за себе си го прави. Като хитрееш и чакаш някой друг да поеме отговорност и да се справи с проблема...
54
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние сме измамници и си го признаваме. Ние крадем и си го признаваме. Ние искаме да прекараме всички, че ден година храни.
53
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не слагайте всички под една капа. Има читави, има и мърлячи. Жалко за читавите!
52
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 49 "Бойкотирам заведенията, които не спазват анти ковид мерките" ---- хахахаха, то тези, които спазвате "анти ковид мерките" така или иначе сте хипохондрици дето се крият под леглото от страх от смъртоносния вир0с! В малкото случаи, когато съберете смелост да си подадете носа навън пък ходите с маска впита до кокал... само като ви видя такива и веднага ви се навирам да кашлям около вас... с кеф ви гледам как се н4сирате от страх хахахах
51
0
 
8
 
! Отговори
За разноса и назад - преди 2 години
средноголям ресторант работи и с клиенти в залата и на разнос. Но ресторантьора не е кръчмар-алхимик, не е сложил нахални викачи да стресират хората пред ресторанта, не е разлепил табели на всеки 30 метра и да, точно заради разноса не се застояват продукти. Иначе и едните и другите плащат наем НЕмалък.
50
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковид мерките са административни, а не пазарни. Фалиралите не са изхвърлени от пазарни закономерности, а от административни. Тук пазарът не играе никаква роля.
49
1
 
11
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Без работеща здравна система не можем, без тях (ресторантьорите) обаче пре спокойно можем да съществуваме.
48
1
 
6
 
! Отговори
Да Бе Дааа... преди 2 години
До "Do 39" Преди седмица-две медиите изпаднаха в луд възторг, че най-после има смъртен случай от Омикрон (май в Испания беше). Хайде сигурно от тогава да има още няколко в световен мащаб и всички учени и лекаря потвърждават че смъртността е нулева от Омикрон. A oт Израел изтече информация за планирано масово заразяване с Омикрн (в Израел само) щото "Тъпите" израелци се усетиха,че ваксините са неефективни и с бързо отслабващо действие, докато преболедуването е много по-ефективно.Ама нека си блеем
47
0
 
6
 
! Отговори
морски преди 2 години
Умни или не, хотелиерското лоби във властта е много по-голямо. Примери на морето колкото щеш колега 42-ри.
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
радвайте се на унищожението на бизнеса, да видим администрацията кво ще прави
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шашаф то не е въпроса да плащаш а да се съобразяваш с хората.
44
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойкотирам заведенията, които не спазват анти ковид мерките
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия дет са правили сметка да правят разнос по домовете така са си организирали работата. А за тия, които са бачкали с клиенти в ресторанта сега трябва доста инвестиция да налеят, за да минат на разнос. Не е така лесно, особено като няма работа.
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
големият ресет бейби
41
1
 
13
 
! Отговори
По закона на пазара преди 2 години
фалираш, щом не можеш да издържиш на положението.
40
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами, стойте отворени, бе.Рашков, чуваш ли за какво става въпрос?Някой открито заявява, че няма да спазва закона.Актов, актове и накрая, отменаме на разрешителните и затваряне на заведенията.Някакви мутри, ръковедени от главната мутра, в Банкя, ще клатят държавата.Или си я взимаме от тях, или по-добре да я закриваме тази държава.
39
5
 
9
 
! Отговори
Имат избор правилен! преди 2 години
Добрите ресторанти правят разнос до адреси. Дори складове даставят хранителни продукти, плодове и зеленчуци до вратата ми! Мързеливцииии! Алчни печалбари !!!
38
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако съдилищата са на място - ще отменят НП-тата. Не може да се оставят няколко платени слуги на фарма мафията да си разиграват коня и да експлоатират хората у нас. Трябва всички да се обединим срещу престъпния им геноцид.