Ресторантьори: Да ни пишат актове, ние ще ги обжалваме

По-добре ужасен край, отколкото ужас без край, коментира Емил Коларов
27 яну 2022 14:50, Ния Христова
95
 
От днес в сила влиза заповедта заведенията в София да работят до 22 часа и на едва 50% от капацитета си. 
 
Собствениците обаче обявиха, че ще бойкотират мерките. Те се определят като най-ощетения бранш, защото почти 100% от персонала е ваксиниран.
 
"Ние нямаме избор. Повечето от колегите, които не са фалирали още, нямат варианти какво да правят. Ако трябва да спазват тази заповед, това означава да фалират бавно и продължително. По-добре ужасен край, отколкото ужас без край. По-добре да ни пишат актове и ние ще ги обжалваме", коментира пред Bulgaria ON AIR председателят на Съюза на заведенията в България Емил Коларов.
 
Ресторантьорите започват протестни действия. Първи излизат в Стара Загора, ще има и в други градове, както и национален протест. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТОзи от интервюто, на кои заведения е собственик.Да каже и ще разберем, защо говори тези неща, какъв е, на кой служи и т.н. и т.н.
36
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом имате пари за актове,значи не сте за жалене.Затваряйте!Няма да страдат децата ни заради вашата алчност.
35
9
 
5
 
! Отговори
Do 39 преди 2 години
До ОбективноИ ти, обективния, се изказа като какъв?Учен? Лекар-вирусолог? Имунолог? Специалист по пандемии?Или, защото мангъра така е казал?Лошо нещо е интернет. Даде гласност на такива нен..орм..алници като теб, да си пишат гл..упостите по форумите.
34
2
 
2
 
! Отговори
CriticusMagnus преди 2 години
Обикновения данъкоплатец и той може да бойкотира мерките - за плащане на данъци - и да спре да плаща... Ей така в знак на протест... Пък магазините могат да бойкотират и ДДС-то и цените да паднат с по 20тина %... Както се вижда файда от централно правителство няма!!! Сега ще разберем дали имат капацитет да прилагат някаква политика или не... Другото само за едни заплати седят там... след като това което казват не се прави и не се прилага после...
33
4
 
12
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
НЯМА НУЖДА ОТ НИКОКВИ МЕРКИ, ЗАЩОТО ОМИКРОН СЕ ЛЕКУВА ПО- ЛЕСНО И ОТ ГРИП! СЪЩОТО Е ЛЕЧЕНИЕТО! А ЩОЙГО ГО ИЗКАРА ЩЕ ХОЛУЧИ ИМУНИТЕТ!
32
0
 
4
 
! Отговори
морски преди 2 години
1, ресурси за контрол ИМА, но те са на разположение на нашите хора. В Община на брега се получи сблъсък на интереси. Най-скоро беше решен в полза на кметските хора. А обикновения данъкоплатец чака със месеци за среща със кмета, уж е взел номер за приемане...
31
8
 
20
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Никой нормален човек повече няма да спазва каквито и да е било мерки ! Точка .
30
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повечето от пилещите тук са платени тр..о..лове, с основно образование.Много се канят във форума, гръмки думи..но в реалния живот са някакви лузъри.Призовават към бойкоти, въстания..но са като м..ишки.
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе режете ги бе горите са си ваши неми трябват тъпитеви смърдели гори изрежете всичко и ***,както винаги правите ния ще си затваряме очите както винаги ,земал съм 225 лева за за 10 години вия земахте по 225 милиона ,поне да ми бехте докарали пет кобика да изкарам зимата,или едно извиняваи да бехте казаливия си мислите че не виждам камионите с трупи от къде минават.подарявам ви ги дарявам ви ги как искате за мен сте прочетена книга.
28
0
 
2
 
! Отговори
do 20 преди 2 години
тебе пък що да те спасяват. като си нарушил правилата, оправяй се. все па някой му е длъжен да го спасява и да му оправя бакиите на тоя клет и премъдър и изстрадал български народ.
27
11
 
11
 
! Отговори
До 25 преди 2 години
Абе, отворен.Утре педофилите може да излязат и да кажат, че закона срешу педофилията не им харесва и няма да го спазват.Много разбиращи се оказхте всички, от пандемии, мерки, закони.Кой закон, коя заповед били ненужни, неработещи.Ами, да им затварят на тези заведенията и да обжалват след това.
26
1
 
5
 
! Отговори
Бокп преди 2 години
като се гаврише тези нагляри като си играеше на ластици с тях отваря затваря малчаха, мишките сега много силни
25
10
 
8
 
! Отговори
noname преди 2 години
Да махат сертификата за заведения и така бързо и завинаги ще се отървем от антиваксъри и ***.
24
2
 
1
 
! Отговори
14 преди 2 години
***. Ялови касиерки. Ако един човек го е страх от нещо, нормалното нещо е да се съобразиш с това и да спазиш правилата. А дори да не я е страх "яловата касиерка" после нея ще я глобят, че не следи за маските на клиентите. Или кво, ще кажете и за касиерките "който го е страх да си седи вкъщи"??? Щото то не може хем да ни е много мъчно колко е трудно за бизнеса и икономиката и как хората не могат да работят спокойно, хем да не спазваш ЕЛЕМЕНТАРНИ мерки като маските. Пaсмина мръснa.
23
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
държавата работи против хората!За това тотален бойкот!!!!!!!!!!!!!!!Зелените сертификати са вредни!Няма никакъв ковид!
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Велики! Над закона!
21
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойкот на фашистките слуги! Тотален бойкот до пълния им фалит!
20
12
 
29
 
! Отговори
Поклон пред Мангъров преди 2 години
Човекът им го каза 10000000 пъти. Тези сертификати НЕ ВЪРШАТ НИКАКВА РАБОТА.
19
1
 
40
 
! Отговори
Shshs преди 2 години
А на клиентите актовете ще ги обжалвате ли или да се спасяваме сами? Когато натискахте държавата да вкарва сертификати по другите сектори се мислихте за много модерни, а сега търсите народната милостиня? Нема Ви стъпим, слабаци.
18
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали скачаха, че искат по-пълно покритие на залените сертификати, вместо отмяната им? Хак да им е! Аз се научих да не ходя на кръчми, трудно ще ме върнат.