Ресторантьори: Да ни пишат актове, ние ще ги обжалваме

По-добре ужасен край, отколкото ужас без край, коментира Емил Коларов
27 яну 2022 14:50, Ния Христова
95
 
От днес в сила влиза заповедта заведенията в София да работят до 22 часа и на едва 50% от капацитета си. 
 
Собствениците обаче обявиха, че ще бойкотират мерките. Те се определят като най-ощетения бранш, защото почти 100% от персонала е ваксиниран.
 
"Ние нямаме избор. Повечето от колегите, които не са фалирали още, нямат варианти какво да правят. Ако трябва да спазват тази заповед, това означава да фалират бавно и продължително. По-добре ужасен край, отколкото ужас без край. По-добре да ни пишат актове и ние ще ги обжалваме", коментира пред Bulgaria ON AIR председателят на Съюза на заведенията в България Емил Коларов.
 
Ресторантьорите започват протестни действия. Първи излизат в Стара Загора, ще има и в други градове, както и национален протест. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
13
 
! Отговори
проф. Витан0000ФФФ преди 2 години
Според моята математическа формула, трябва и до тоалетна със Зелевата хартия.
16
0
 
42
 
! Отговори
Ефект от Зелето преди 2 години
Алибегов: " Зеленият сертификат е много ефективен". Ето ви сега сертификат, с вашите камъни по вашата глава.
15
4
 
30
 
! Отговори
Ей мутри преди 2 години
Върнете ддс и данъците който ви намали ха обратно на държавата щом не спазвате правилата,не може заведенията да са препълнени и да са развъдник на вируси.
14
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"На повечето хора, вече е ясно, че тези ограничения не работят. Даже тези които налагат ограниченията, го знаят много добре. Правят го заради останалите, които така или иначе не си показват носа навън." -- Правилно. Само че причината да се правят надръжки тези, които налагат вредителските ограничения са различни - ако не ги наложат, няма да са на власт, а шефовете, които са ги инсталирали, ще си назначат по-послушни изпълнители. Иначе избирателите са повечето твърдо против глупостите с мерките.
13
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не са нужни протести пред парламента а пълно неподчинение на всички Ковид мерки,как да го обясним обаче това на болшинството материал когато даже ялови магазинерки се разправят с нас че требвало да сложим маска като влезнем?
12
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На повечето хора, вече е ясно, че тези ограничения не работят. Даже тези които налагат ограниченията, го знаят много добре. Правят го заради останалите, които така или иначе не си показват носа навън. Не искат да ги загубят като избиратели, просто. Така че споко. Никой няма да проверява.
11
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ако ви вземат лицензите, м? Аман от сепаратисти и бунтовници в тая държава.
10
13
 
18
 
! Отговори
ППППППППППППППП преди 2 години
Щом премиера на републиката може да нарушава конституцията , да бъде назначаван незаконно без последствия, за какви актове говорим?!? Всичко друго би било дребно престъпление! Киро при Бай Ставри!
9
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи могат 2 години да се ПОДЧИНЯВАТ на "мерките", могат да дискриминират хората, да казват ти зеленясалият ще влизаш, а ти здравият и нормалният НЕ, а сега - що били фалирали? А фактът че накарахте насила персоналът ви да се набоде с отровите??? И защо не подкрепихте протеста на 12-ти януари??? ЗАЩО??? Фалирайте сега мощно. Лошото че пак служителите ще го ядат големия.
8
0
 
38
 
! Отговори
Заплати! преди 2 години
Държавата да плаща директно на служителите, риска си остава за бизнесмените! Не може с помощите едни да си купуват мерцедеси, а други да гладуват...
7
7
 
31
 
! Отговори
baionya преди 2 години
Ам да фалират. Ще дойдат други на тяхно място, то бизнеса вакуум не търпи. Като не можеш - събираш си парцалите и на борсата, няма как всички да са милионери...
6
5
 
25
 
! Отговори
Вбесен! преди 2 години
Важно е да клатят лодката - заръка на вожда!
5
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не спазват закони, заповеди и наредби, после викат нямало държава, нямало полиция, нямало закони. Не плащат данъци, после викат няма помощи. ОК!
4
0
 
45
 
! Отговори
Предприемач преди 2 години
Точно тоя мушмурок Емил Коларов си купи Ге класа от помощи уж за заплати. *** за заведенията. Сив сектор
3
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продължаваме промяната :)
2
1
 
34
 
! Отговори
gs преди 2 години
те първо да напишат акт на народното събрание, че то не може да спази собственото си изискване за зелен сертификат и мерки
1
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига сте ревали. Много добре знаете, че нито някой ще проверява как се спазват мерките и наличието на сертификат поради простота причина, че всичко е само на хартия у нас, пък и нямат ресурси за контрол. Тях ги интересува единствено да си получават тлъстите заплати и до там, нищо повече.