Безплатна ски почивка за децата до 16 години по време на ваканцията

Идеята е на хотелиер от Боровец
23
Безплатна ски почивка за децата до 16 години по време на ваканцията
Снимка: БГНЕС

Децата на възраст под 16 години ще могат да отидат на безплатна ски почивка по време на своята междусрочна ваканция,съобщи „Монитор”.

Иновативната идея е на хотелиер от най-стария зимен курорт у нас - Боровец.

Припомняме, че министърът на образованието Николай Денков предложи допълнителни почивни дни между двата срока на учебната година. Така ваканцията стана общо девет календарни дни - от 29 януари до 6 февруари включително. Удължаването й има за цел да даде възможност на учители и ученици да се възстановят от стреса, а също и да се забави нарастващият брой заболели от COVID-19 в училищата. Хотелиерите по зимните курорти пък побързаха да се възползват от възможността и пуснаха примамливи оферти с цел да привлекат повече семейства
да прекарат своята ски ваканция у нас. Така например според оферта в мрежата пакет от минимум 3 нощувки в 4-звезден хотел в Боровец в периода между двата училищни срока ще бъде напълно безплатен за ученици до 16-годишна възраст. Задължително условие обаче е те да бъдат придружавани от поне един възрастен на стая с пълна такса.

Справка в една от големите платформи за хотелски резервации у нас сочи, че за 4 дни двама родители следва да заплатят 572 лева за настаняването си в двойна стая с включена закуска. Офертата е валидна до 6 февруари, когато е и последният почивен ден за малчуганите. Организаторите припомнят, че пакетът може да бъде    комбиниран с отстъпка в размер на 15%, ако резервацията е направена до края на януари. Макар забавленията на пистите в Боровец да не са напълно безплатни за учениците, то концесионерите ежегодно обявяват преференциални цени за най-малките любители скиори.

Проверка на „Монитор” в официалния сайт на курорта показа, че за децата на възраст между 7 и 13 години могат да бъдат закупени 3-дневни лифт карти на цена от 110 лева. Неколкодневната карта за пистите излиза с 22 лева по-евтина, отколкото покупката на различна такава всеки ден. В случай че децата са над 14 години, цената на „пропуска” скача до 145 лева за 3 дни, което е с двадесетачка по-малко от еднодневната карта. В случай че родителите решат да придружат отрочетата си до пистите, те ще трябва да броят по 200 лева всеки за три дни или по 75 лева на човек за ден. Бърза сметка сочи, че за настаняване с включени закуски и 3-дневен достъп до пистите в зимния курорт тричленно семейство ще трябва да си подготви между 1080 и 1120 лева.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: боровецскиученици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те само да дойдат, ще видят колко е "безплатно". Насам народе!
17
0
 
5
 
! Отговори
amed doganq преди 2 години
голяма иновация бе !!! евала !! Иноватор !!!безплатна почивка за дете ! Че какво консумира детето бе ?? Колко ще изяде и колко ще изпие ??
16
0
 
4
 
! Отговори
шопо преди 2 години
Мижи да те лажем!
15
0
 
2
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Ами да отвори хотела си безплатно за учениците и да им предложи БЕЗПЛАТНА ски почивка, нали това му е идеята? Или идеята е държавата да му ПЛАТИ за "безплатната" почивка?
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма безплатно. Всичко е включено в цената. За детето дават разтегателно легло и е просто примамката.
13
0
 
8
 
! Отговори
Da da преди 2 години
С 2ма възрастни като дойде детенцето? Като си платят вечери и закуски и то излиза за 2 нощувки 5-600 лв. Тъй че безплатен обяд няма. И сега има хотели, които предлагат безплатно настаняване на деца( целогодишно) и някои, които искат доплащане за деца. Вторите ги зачеркваме.
12
0
 
12
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Не ходят на училище за да нямат близки контакти, сега ги събират всички заедно! Лобито на хотелиерите плаща добре а народа да плаща сметките! Няма нищо безплатно на този свят, обратното е демагогия и дебелоочие!
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е фина калкулация и подмамване с уш благородни намерения... Вече трябва да се разбере, че безплатно няма никъде по света. Все някой трябва да плаща "безплатното". Такива глупости говореха по време на соца за здравеопазването. Било безплатно, ама друг път.
10
0
 
1
 
! Отговори
така се прави преди 2 години
правиш отстъпки и промоции защото със стиснати кълки не се ражда
9
0
 
15
 
! Отговори
перко преди 2 години
И кое безплатното?
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, няма как да стане - нали си изпратихме децата на "безплатно море" миналото лято - и каква стана тя? Напълнихте гушите на крайморските си мут...ри, а децата ги карантинирахте още на втория ден, повече от половината дори не стигнаха до морето, но въпреки това вие ОТЧИСЛИХТЕ и най-вече - ОТКЛОНИХТЕ от бюджета, за да папкат вашите мутро-коМУНЬОстическите ви спонсори!
7
0
 
9
 
! Отговори
Разбирача преди 2 години
Статийката "рекламира" Боровец, пък снимката от Студенец - Пампорово ... Евала на тоз дето я е сложил :)
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първа грижа за демографската катастрофа - 110 - 200 лв. да си спортуват децата "безплатно"! Добре, че сменихте "модела Боко" с фотомодела Юмручко ***...ин и поредния му коМУНЬОстически лозунг - да спортуваме с пРЕЗИЛденто!
5
0
 
11
 
! Отговори
.... преди 2 години
Като гледаме цените по социялните мрежи от тези наши "курорти", то щом за децата ще е безплатно, горко му на този "задължително един родител". За не го цените ще са --- не му завиждам на човечеца, как ще го подведат. Това завучи, като българските "Черни петъци", купуваш нещо уж намалено, а след седмица, го откриваш във същия магазин, на по-ниска цена, без отстъпки ...
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До края на януари, тоест до днес. Мерси от такива промоции - не познавам семейство от двама неработещи, което да може да направи резервация и веднага да отиде там. Тая промоция трябваше да я обявите поне 1-2 седмици по-рано.
3
1
 
23
 
! Отговори
Димов преди 2 години
Като добавим и цените за хапване, определено Австрия/Германия е по-добър вариант! А и нашите хотелиери и ресторантьори със сигурност (според мен) не заслужават нашето присъствие!!
2
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Децата ще карат ски безгрижни,а родителите ще вият в хотелската стая със съдрани кожи.
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много подвеждащо заглавие!