Нинова поиска повече наши стоки във веригите

Млекопреработватели апелираха за законови промени и подпомагане
71
Нинова поиска повече наши стоки във веригите
Снимка: Министерство на икономиката

Търговските вериги трябва да предлагат повече български стоки. Това каза вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова, която се срещна с представители на Асоциацията на млекопреработвателите в България. На срещата присъства и зам.-министърът на икономиката Димитър Данчев.

Представителите на млекопреработвателния бранш апелираха за законодателни промени, които да наложат повече български стоки от сектора в търговските вериги.

Те акцентираха за по-голямо сътрудничество от страна на държавата под формата на изложения панаири и др. форуми. Това ще е добра възможност за тях да се заявят пред бъдещи клиенти и потребители, съобщиха от министерството.

Сред другите посочени проблеми са били стимулиране и помощи за българските производители, ускоряване въвеждането на запазени географски мерки, подпомагане на износа и контрол върху количеството за фирмите от сивия сектор.

По думите им те имат спешна нужда от временно подпомагане, най-вече за преработващите предприятия от този бранш.

Вицепремиерът Корнелия Нинова е поела ангажимент да съдейства по всички начини и възможно най-скоро за намиране на решение по тези искания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
масло яица и мляко са вече вън от потр кошници невероятни цени наи евтиное св месо внос от ес обаче не се знае на колко години е
53
0
 
2
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Нинова гледа примера на Румъния. Там са приели закон, според който 50% от стоките, предлагани в хипермаркетите (Кауфланд, Лидъл, Билла) да са румънски. В Румъния също бившите комунисти управляват. Но по-важното е, че Румъния стои икономически по-добре от нас и може да предложи в магазините си много повече стоки румънско производство в сравнение с нас.. Ние тука какво можем да предложим българско производство?
52
2
 
5
 
! Отговори
Христо преди 2 години
Български стоки не купувам първо защото са некачествени и второ, защото служителите на българските производители не са осигуряване на реалните заплати, нито имат право на болнични или отпуска. Призовавам никой да не купува български стоки.
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"В България няма партии на религиозна основа, както е в Германия, където има християн и мюсюлманпартии." - А ДПС какво е? Не е ли етническа и религиозна партия?
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дружките на Боко с др. Нинова.Падение.
49
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 20 години нищо от никъде не купувам моме крушовице. Произвеждам си всичко сам. От кравата е млякото. Научих и тримата ми сина да си произвеждат всичко от зеленчуците и плодовете до сиренето кашкавала и маслото. Месото е от телето и прасето. Брашното е от нивата. Яйцата са от кокошките. Дали на Мутрите е по чиста продукцията от моята. Не нее почиста защото ползват химия а тази химия трови народа затова има 35 000 умрели но ги пишат от ковид.
48
1
 
7
 
! Отговори
Поискала преди 2 години
ама нека другите да купуват *** на нашите мутри. Когато се научат да работят коректно и без да иска ще им купуваме стоката, но докато ни правят на балами, да им я купува Нинова.
47
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До izh Напротив, българските производители, особено в селското стопанство са дискриминирани с по-ниски субсидии , спрямо други държави от ЕС или с налагане на правила удобни само на две-три държави, много български оранжерии или зеленчукопроизводители закриват или намалят производството си, животновъдство и пчеларство почти няма, на изчезване са, на малките фирми също изобщо не им се помага, дори им се пречи.
46
1
 
7
 
! Отговори
izh преди 2 години
Кухи приказки на кухи хора. Чуждите вериги ПРОДАВАТ стока и то САМО такава която е ПРОДАВАЕМА. Когато производствените ти разходи са равни на магазинната цена, колко ще си поискаш за стоката??? Да не говорим, че др. Кадиев и сие имат договори за изкупуване на ел енергия за 2 години напред по цени отпреди 3 години. После виновен е Бат"Бойко, Международния империализъм, Климатичните промени, Марсианците. Това вече се изтърка, нека кратуните ви родят нещо ново
45
1
 
13
 
! Отговори
Валката сиромаха преди 2 години
Лелче, ти си прати синчето да си пазарува от Whole foods в САЩ с парите от Техноимпекс и тлъстата заплата, дето я взима тати в Лукойл, които пък са известни с това, че не са плащали данъци в България, откакто ги има.А, нас тука кучета ни яли, ще чакаме на твоята социална политика ли? Пародия сте!Поне се радвам, че им съсипа партията на ***, направо ги разби.
44
2
 
5
 
! Отговори
до 49 преди 2 години
Бе ти нормален ли си? Значи искаш още 12 години да си най-беден и най-корумпиран в Европа.
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България няма партии на религиозна основа, както е в Германия, където има християн и мюсюлманпартии. В България са забранени етнически, религиозни партии.
42
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая пак я зяхлебиха. Ми нали нашите така наречени бизнесмени ще сложат космически цени. Пример оная посна чорбица от 30 лева на лифта. Тая пак е срещу хората заради 50 бизнесмена. Пенсионерите веднъж ги удари със замразяване за 6 месеца на пенсиите на 1 милион от тях. Сега ще ги удари и от пазаруването на поносими цени от веригите.Баси наглото човече.
41
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Върнете ни християндемократите, не щем дяволи , не щем и комунисти , не щем!
40
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свободна пазарна икономика за бизнеса. Капитализъм за капиталистите, социална държава за народа. Искат да ни наложат менте продуктите си от сухо мляко и палмова мазнина и да нямаме избор. Българският бизнесмен е Андрешко и иска държавата да му издържа бизнеса, да не плаща данъци и да не се конкурира с никого.
39
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искаме християндемократи, не щем комунисти, не щем и дявола, искаме християндемократи !
38
0
 
10
 
! Отговори
никога преди 2 години
Един, единствен път се излъгах да купя продукт на Зоров и никога няма да повторя! Качеството няма да описвам, защото ще ме цензурират!
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички плачат и се оплакват, не харесват това правителство, не го харесват!Махаме кафявото - зеленото, червеното, особено червеното!Реанимирайте ГЕРБ, ДПС, искаме ЕНП да управлява!
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чувал въглища-20 лева.Преди година-9-10лева.Донбаските въглища влизат у нас на същата цена като преди година.
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те това са спонсорите на БСПто.

Спонсорирани публикации