Нинова поиска повече наши стоки във веригите

Млекопреработватели апелираха за законови промени и подпомагане
71
Нинова поиска повече наши стоки във веригите
Снимка: Министерство на икономиката

Търговските вериги трябва да предлагат повече български стоки. Това каза вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова, която се срещна с представители на Асоциацията на млекопреработвателите в България. На срещата присъства и зам.-министърът на икономиката Димитър Данчев.

Представителите на млекопреработвателния бранш апелираха за законодателни промени, които да наложат повече български стоки от сектора в търговските вериги.

Те акцентираха за по-голямо сътрудничество от страна на държавата под формата на изложения панаири и др. форуми. Това ще е добра възможност за тях да се заявят пред бъдещи клиенти и потребители, съобщиха от министерството.

Сред другите посочени проблеми са били стимулиране и помощи за българските производители, ускоряване въвеждането на запазени географски мерки, подпомагане на износа и контрол върху количеството за фирмите от сивия сектор.

По думите им те имат спешна нужда от временно подпомагане, най-вече за преработващите предприятия от този бранш.

Вицепремиерът Корнелия Нинова е поела ангажимент да съдейства по всички начини и възможно най-скоро за намиране на решение по тези искания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 27 Ти май си бая т ъ п. Днес сме 31-ви януари. Вчера беше -8 градуса. Какви непустеещи земи те гонят?
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това което е казала, го чува ме тридесет години.
32
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тия от снимката не им купувам никакви продукти. Ценя си здравето и гледам да избягвам продукти от сухо мляко с палмова мазнина.
31
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Зоров продуктите са пълни ***, но поради ей такива близки отношения с политиците се е уредил да доставя *** си на училищата.
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и Борисов го говореше същото. Сега на някои неща има етикети,че са български,но само етикета е такъв. Стоката пак е я турска,я гръцка.
29
1
 
14
 
! Отговори
Митев преди 2 години
Повече български стоки ще има когато производителите предложат цена и качество , по-добри от чуждите. Другото е социализъм, другарко Нинова!!!
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До питам. Ами те далавераджиите сакато краставите магарета.
27
0
 
7
 
! Отговори
Джо преди 2 години
Вместо да иска да направи ваерига магазини с български стоки. Всяка верига си избира каква стока да продава.
26
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви са тези ИЗМАМНИЦИ, това не са млекопреработватели а АЛХИМИЦИ, смесващи Палмово масло, нишесте и долнокачествено Сухо Мляко. Идете в магазина, ВСИЧКИ уж млечни продукти са ФАЛШИВИ, цените им станаха двойни за 1 година. И тези измамници искали помощи, абе вие сте за ЗАТВОР.Къде е контрола от БА по контрол на храните, а канадска ливадо, къде е промяната?
25
1
 
7
 
! Отговори
хахах преди 2 години
тези от тази асоциация да не са като онези -работодателите, където не искат да вдигат заплатите и министърът им виновен, че им го е казал право в очите. кой Ви е спрял да не би веригите да Ви спират , само че Вие мушмороци не произвеждате качествена продукция на приемливи цени.
24
0
 
11
 
! Отговори
Петко преди 2 години
Само с искане не става.
23
0
 
18
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
то ние нямаме продукция - съсипахте я за тези 20годинки Корнелиййке!!! аз искам ти да не си натези постове които заемаш и да те видя да се клатушкаш по рейсовете и трамвайте та тогава до проговориш па!!! ур0д
22
0
 
19
 
! Отговори
Сиренето преди 2 години
Стана масово 20 лв килото и ако направиш миш-маш, то се втечнява. Кашкавалът и той.
21
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ше върнеш парите от Техноимпекс мa?
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повече от 30 години къде спахте, сега ще ми подкрепяте българското производство. В съпермаркетите е пълно с вносна стока. Колко производители фалираха, пътувайки из страната какво виждам-пустеещи земи. Срам и позор. Отивам вчера в магазина краставица 5,20,произход Турция. Айде да си гледат работата... А тая лисица Корнелия да вземе да се скрие, едва ли е чувала какво е протекционизъм-насърчаване на местното производство.
19
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Търговските вериги трябва да предлагат повече български стоки. Това каза вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова ---------- такива неща се казваха по времето на соца мa биволице!
18
0
 
19
 
! Отговори
Потребител преди 2 години
Ние пък не искаме. Искаме по-евтини стоки във веригите. Нашите са на космически цени и некачествени.
17
2
 
18
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
КОРНЕЛА ДА СИ ХОДИ У с.КРУШОВИЦА И ДА СИ ОТВОРИ ЕДНО ЧАСТНО ТКЗС ....ДА ПРОИЗВЕЖДА , ПА ДА ИЗНАСЯ ЗА МОСКВА .......ТА ДА НИ ПОКАЖЕ КАК СЕ ПРАВИ БИЗНЕС С РУСИЯ.....ХА,ХА,ХАААА....ПА , ЧАК ТОГАВА ШЕ ПОЧНЕМЕ ДА И ВЕРВАМЕ НА "БЛАГИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРИКАЗКИ"....!!!!
16
0
 
12
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
....и къде ги тия "евтини и качествени" български стоки, бе......."СЪН ЛИ БЕ , ИЛИ ГИ ИМАААА...".....СМЕХ!
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 15 Що? Ако си извън ЕС и НАТО стоките ти по-конкурентноспособни ли ще са? По-добро земеделие и животновъдство ли ще имаш? Или смяташ пак да караш децата да работят за по 40ст на ден на полето да изнасяш чушки за Москва?

Спонсорирани публикации